biscuiti-grecesti

De cand am vazut biscuiteii astia, m-au cucerit cu forma lor. Nu mai vazusem biscuiti asa inainte si am zis

ca trebuie sa ii incerc. Nu sunt greu de facut deloc si va garantez ca sunt un succes in orice ocazie vreti sa ii oferiti

familiei sau musafirilor vostri. Ca sa nu va mai spun ca sunt si foarte fragezi si buni 🙂

Gasiti pe blog multe alte retete de biscuiti, daca astia vi se par prea migalosi 🙂

Ne trebuie:

420 g faina

180 g unt

130 g zahar

6 linguri smantana pentru frisca

3 galbenusuri

un praf de sare

vanilie

2-3 linguri zahar pudra pentru deasupra

1/3 lingurita de turmeric (pentru culoare – optional)

coaja de lamaie/portocala (optional)

– cantitati pentru cca 34 bucati –

Cum se fac:

Mixam untul aflat la temperatura camereu cu zaharul si sarea cca 2-3 minute. Adaugam galbenusurile

si mixam in continuare, apoi adaugam smantana si vanilia. Mixam in continuare.

Adaugam faina si omogenizam cu o spatula pana obtinem un aluat compact.

Daca folositi turmeric, amestecati-l cu faina inainte de a o adauga in compozitie.

aluat-fursecuri-1

Facem o bila din aluat, o aplatizam, o infasuram in folie de plastic si o dam la frigider pentru cca 30 minute.

aluat-fursecuri

Luam bucati din aluat cat o nuca, intindem pe o suprafata de lucru cu palma un snur lung de cca 20 cm

(am facut pe primul si am facut un semn pe blatul de plastic pe care am lucrat pentru a sti cat de lungi sa le fac pe urmatoarele).

Indoim in jumatate, unim capetele si rasucim.

modelare-fursecuri

Punem in tava pe hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20-25 minute.

fursecuri-in-tava

Le pudram cu zahar cat sunt fierbinti. Puteti adauga in compozitie, dupa preferinte, diverse esente

sau coaja de lamaie, portocala.

Buni, fragezi, frumosi si deliciosi!

biscuiti-grecesti-1

Enjoy!

biscuiti-grecesti-2

Sursa