De cand am vazut biscuiteii astia, m-au cucerit cu forma lor. Nu mai vazusem biscuiti asa inainte si am zis
ca trebuie sa ii incerc. Nu sunt greu de facut deloc si va garantez ca sunt un succes in orice ocazie vreti sa ii oferiti
familiei sau musafirilor vostri. Ca sa nu va mai spun ca sunt si foarte fragezi si buni 🙂
Gasiti pe blog multe alte retete de biscuiti, daca astia vi se par prea migalosi 🙂
Ne trebuie:
420 g faina
180 g unt
130 g zahar
6 linguri smantana pentru frisca
3 galbenusuri
un praf de sare
vanilie
2-3 linguri zahar pudra pentru deasupra
1/3 lingurita de turmeric (pentru culoare – optional)
coaja de lamaie/portocala (optional)
– cantitati pentru cca 34 bucati –
Cum se fac:
Mixam untul aflat la temperatura camereu cu zaharul si sarea cca 2-3 minute. Adaugam galbenusurile
si mixam in continuare, apoi adaugam smantana si vanilia. Mixam in continuare.
Adaugam faina si omogenizam cu o spatula pana obtinem un aluat compact.
Daca folositi turmeric, amestecati-l cu faina inainte de a o adauga in compozitie.
Facem o bila din aluat, o aplatizam, o infasuram in folie de plastic si o dam la frigider pentru cca 30 minute.
Luam bucati din aluat cat o nuca, intindem pe o suprafata de lucru cu palma un snur lung de cca 20 cm
(am facut pe primul si am facut un semn pe blatul de plastic pe care am lucrat pentru a sti cat de lungi sa le fac pe urmatoarele).
Indoim in jumatate, unim capetele si rasucim.
Punem in tava pe hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20-25 minute.
Le pudram cu zahar cat sunt fierbinti. Puteti adauga in compozitie, dupa preferinte, diverse esente
sau coaja de lamaie, portocala.
Buni, fragezi, frumosi si deliciosi!
Enjoy!
Esti criminala, chiar vrei sa nu mai ies din bucatarie? Arata intr-un mare fel, nici nu vreau sa-mi imaginez ce gust au! Am dat si eu peste reteta asta pe nu mai stiu ce site, erau poze si acolo dar pozele tale sunt de departe multtt mai “apetisante”. Acum am terminat piftia de curcan, evident reteta ta , asa ca minunatiile astea grecesti o sa mai astepte un pic.☺. Felicitari !
Am scris sursa retetei la sfarsit, poate acolo i-ai vazut 🙂
Ai timp sa-i incerci, nu e musai acum 😛
Ma bucur ca i-ai incercat, dar mai presus de toate ma bucur ca ti-au placut!
Pozele sunt minunate!!!!!!!!!!!!!!!
Any, si eu multumesc pentru reteta! Au fost minunati! 🙂
Ma bucur ca iti plac pozele 🙂
Ador biscuitii grecesti sunt absolut minunati abia astept sa ii fac si eu!
La ce temperatura se coc biscuitii?
La 180 grade, cam ca toate deserturile. Am omis, o sa adaug si in reteta.
Daca ii modelez in alte forme, crezi ca isi vor pastra aceeasi textura?
Eu asa zic 🙂
Am incercat si aceasa rețetă si a iesit foarte bine… mi.au placut foarte mult. Ma apuc imediat sa mai fac o porție
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!