Suntem in plin post, asa ca o reteta dulce este bine venita – biscuiti de post cu ciocolata.
Biscuitii astia se fac foarte repede si sunt tare buni.
Puteti adauga, dupa preferinta, in loc de vanilie, coaja de portocala, mandarina sau esenta de rom.
Gasiti pe blog o intreaga colectie de retete de post.
Ne trebuie:
250 g faina
50 g amidon
90 g zahar
120 ml lapte de cocos (sau de orez, migdale)
70 ml ulei de cocos (sau de floarea soarelui)
125 g picaturi de ciocolata neagra
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
vanilie
– cantitati pentru cca 28 bucati –
Cum se fac:
Amestecam ingredientele uscate: faina cu amidonul, zaharul, sarea si praful de copt.
Punem peste ele laptele de cocos si uleiul, omigenizam bine si la sfarsit adaugam picaturile de ciocolata.
Omogenizam bine din nou. Atentie, fololsiti lapte lichid de cocos, nu din cel solid, daca aveti crema de cocos, diluati cu apa.
Formam biscuitii din aluat, aplatizam si punem in tava pe hartie de copt.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15-17 minute.
Scoatem tava din cuptor, lasam biscuiti inca 5 minute in tava, apoi ii transferam pe un gratar sa se raceasca complet.
Se pastreaza in cutii metalice inchise.
Enjoy!