Pentru a sarbatori venirea primaverii, am facut niste biscuitei frumusei si deliciosi – biscuiti cu zmeura.
Eu am folosit zmeura congelata, este mai ieftina decat cea proaspata in perioada asta si este la fel de buna.
Dupa preferinte, puteti folosi capsuni, proaspete sau congelate.
Sunt crocati in exterior si usor gumosi in interior, noua ne-au placut mult.
Ne trebuie:
225 g zmeura congelata Edenia
180 g zahar
160 g unt la temperatura camerei
vanilie
un varf de lingurita de colorant rosu gel
esenta de zmeura (optional)
250 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
cca 50 g zahar pentru deasupra
– cantitati pentru cca 40 de biscuiti –
Cum se fac:
Punem zmeura congelata intr-o craticioara antiaderenta si o fierbem cca 10 minute, apoi cu blenderul de mana
o pasam pentru a mai marunti din samburi (eu nu am mai strecurat piureul obtinut, pentru ca mi se pare migalos,
daca vreti sa strecurati, va trebui sa folositi o cantitate mai mare de zmeura).
Dupa ce o pasam, o mai fierbem cca 15 minute, amestecand din cand in cand.
Trebuie sa lasam sa se evapore lichidul si sa obtinem o compozitie mai groasa.
Lasam sa se raceasca (eu am facut-o cu o zi inainte si am tinut-o la frigider).
Mixam untul (la temperatura camerei) cu zaharul si sarea cca un minut.
Adaugam piureul de zmeura, colorantul si mixam pana la omogenizare.
Eu aici am adaugat si putina esenta de zmeura (se poate cumpara online), ca sa accentueze gustul de zmeura.
Adaugam faina, bicarbonatul de sodiu si amestecam. Obtinem o compozitie destul de moale pe care
o dam la rece pentru 30 minute – o ora.
(Eu am impartit-o in doua parti – una din ele a stat la frigider si una 10 minute la congelator.
Am lucrat intai cu cea din congelator, apoi a doua tava, cu cea din frigider.)
Formam bilute potrivite (eu nu i-am facut prea mari), ii dam prin zahar tos (nu pudra) si ii punem in tava.
Biscuitii ies destul de dulci, daca vreti, puteti da prin zahar doar partea de deasupra a biscuitelui,
insa zaharul de jur imprejur ii fac crocanti in exterior.
Presam fiecare biluta cu fundul unui pahar si ii coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10 minute.
Daca faceti mai mari biscuitii, ii coaceti cca 12 minute.
Ii lasam sa se raceasca in tava 10 minute (vor fi usor moi, se intaresc ulterior),
apoi ii transferam pe un gratar sa se raceasca complet.
Eu i-am pastrat neacoperiti si a doua zi erau crocati in exterior si usor gumosi in interior, ideali mi s-au parut asa.
Buni tare.
Enjoy!