De cand am incercat biscuitii integrali m-am indragostit de ei. Asa ca m-am hotarat
sa ii incerc in diverse combinatii. De data asta cu zmeura, pe care o iubesc.
Zmeura o puteti gasi fie congelata in supermarketuri (varianta mai ieftina)
fie deshidratata la plafar (varianta mai scumpa). Eu am folosit deshidratata de data asta.
Sunt deliciosi, destul de dietetici si de post 🙂
Ne trebuie:
7 lg faina de secara
4 lg tarate de grau
3 lg quinoa expandata
4 lg fulgi de secara
80 g migdale crude
2 lg ulei de cocos
4 lg zahar brun/xylitol
5 lg zmeura deshidratata maruntita (sau 150 g zmeura congelata)
un praf de sare, vanilie
10-12 lg de apa calda
1 lg esenta de zmeura (optional)
1 lgt pudra de sfecla (pentru culoare) – optional
– cantitati pt cca 27 bucati –
Cum se fac:
Se fac foaaarte simplu.
In primul rand, vreau sa va arat o parte din ingredientele pe care le-am folosit.
Faina de secara o gasiti in supermarket sau plafar. Quinoa expandata si zmeura deshidratata
tot in plafaruri (zmeura am luat-o chiar de la Plafar). Esenta de zmeura am luat-o de pe un site din Franta, acesta.
Nu stiu daca livreaza in Ro, mie mi-a luat-o cineva care locuieste acolo. Insa cu siguranta o mai gasiti si pe alte site-uri.
Daca nu aveti esenta de zmeura, folositi 250 g zmeura congelata si micsorati cantitatea de apa adaugata,
dupa necesitate.
Daca nu aveti/nu vreti sa folositi quinoa, mai puneti cate 1 lg din celelealte ingrediente (faina, fulgi, tarate).
Maruntim zmeura deshidratata cu mana si o hidratam cu 2-3 lg de apa.
Maruntim migdalele in robotul de bucatarie, adaugam apoi fulgii de secara si mixam sa ii maruntim si pe ei.
Apoi amestecam totul: zmeura, migdalele, fulgii de secara, taratele de grau, faina de secara, vanila,
quinoa expandata, zaharul brun/xylitolul, uleiul de cocos (unt de cocos topit), pudra de sfecla,
adaugam si 4-5 lg de apa si omogenizam. Adaugam apa cata este nevoie pentru a obtine la final un
amestec compact, nu prea moale, ce poate fi intins cu sucitorul.
Pe o suprafata infainata, punem aluatul, il aplatizam usor, punem deasupra o folie de plastic
si il intindem cu sucitorul in foaie groasa de cca 0,5-0,7 mm.
Decupam formele dorite, punem in tava de la aragaz pe hartie de copt
si coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 15-17 minute.
Daca nu tineti post, ii putei orna cu putina ciocolata topita, iar deasupra sa presarati
zmeura deshidratata maruntita 🙂
Parfumati si deliciosi!
Enjoy! 🙂
Cat de faini sunt! <3
Nici nu stiam ca exista zmeura deshidratata asa intreaga. Imi inchipuiam ca e pudra. 😀
fermecatori biscuiti ♥
Multumeeesc, ma bucur ca va plac! ♥
arata incredibili !!!! trebuie neaparat sa ii fac
Superbi! pudra de sfecla pe unde se gaseste? multumesc.
Pudra de sfecla rosie o poti lua de pe pastaidevanilie.ro
Fermecatori sunt acesti biscuiti cu zmeura 😉
geniali. poti sa ne spui te rog si unde se afla plafarul de care ai precizat? multumesc!
Zmeura se gaseste in magazinele Plafar, asa cum am spus in reteta. Retetaua Plafar. Posibil si in magazinele de tip plafar, no name. Eu am luat din magazinul Plafar de la Carrefour Baneasa
Delicios!
Marius
Multumesc frumos! Ma bucur ca va plac! Au fost deliciosi!:)
Cred ca sunt cei mai frumosi biscuiti pe care i-am vazut vreodata !!! 😉
Felicitari , Edith !
Multumesc Magda, ma bucur tare ca iti plac 🙂
Suuuuperbi! Abia astept sa ii incerc. Voi folosi zmeura congelata…
sper sa-ti placa, te astept cu impresii 🙂
Chiar este cea mai gustoasa zmeura,accea care o gasesti la Plafar.
Si zmeura proaspata sau cea congelata sunt la fel de gustoase 🙂
Nu stiu cum reusesti sa ii faci sa arate ataaaaaaaaat de deliciosi incat imi ploua in gura daor uitandu-ma la poza
Alice Delice, magazinul de la care ai primit tu esenta este preferatul meu! Chiar daca sunt putin mai scumpe, au produse super si pe care nu le gasesti in alte magazine! Acolo am gasit si stampila aia cu Home Made de care m-am indragostit la tine! Ti-ar placea sa il vizitezi “live”,crede-ma!:) E ca un paradis!:)
Iar biscuitii tai..ca de obicei,mi-nu-nati!Te pup!Silvia
Haha, super! 🙂 Eu doar esente am luat de la ei… insa mi-ar place sa il vad live, cu siguranta 🙂
Ma bucur ca iti plac biscuitii, poate ii incerci 🙂
hhhmmmm, yummy de ummy, arata perfect si cu greu m-as abtine sa nu le mananc intr-o clipa 😛