biscuiti-cu-nuca1

Imi place nuca, imi plac biscuitii, este post, asa ca astazi avem biscuiti cu nuca de post.

Buni si aromati (va sfatuiesc sa nu omiteti esenta de caramel – care este optionala, dar ataaat de buna!).

Sper sa va placa si voua la fel de mult cat mi-au placut mie! Puteti gasi pe blog multe alte retete de post.

Ne trebuie:

250 g faina (eu am folosit integrala)

50 g amidon

100 g zahar

60 g nuca (tocata cu cutitul)

2 lingurite rase de  praf de copt

10 linguri ulei de cocos topit

130 ml lapte de migdale/soia/orez

1/2 lingurita esenta caramel (optional)

un praf de sare

mieji de nuca pentru deasupra

– cantitati pentru cca 30 bucati –

Cum se fac:

Amestecam intr-un bol incapator ingredientele uscate: faina, amidon, zaharul, nuca tocata grosier cu cutitul,

praful de copt si sarea.

Omogenizam bine amestecul, adaugam uleiul de cocos topit, esenta de caramel si laptele treptat – posibil sa fie nevoie de mai mult

sau mai putin de 130 ml, in functie de faina folosita (puteti folosi apa si ulei de floarea soarelui).

Amestecam bine compozitia pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem un aluat compact,

nelipicios, ce se poate modela cu usurinta.

Formam bile din aluat pe care le aplatizam usor in tava, pe hartie de copt (eu am folosit o folie de silicon neagra, sa nu va insele poza.

Musai puneti hartie in tava).  Punem pe fiecare biscuite miez de nuca.

aluat-biscuiti

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 18-20 minute.

Ii scoatem pe un gratar si ii lasam sa se raceasca. Odata raciti, ii pastram in cutii acoperite.

biscuiti-cu-nuca-3

Ii savuram cu placere pentru ca sunt taare buni.

biscuiti-cu-nuca

Enjoy!

biscuiti-cu-nuca-2

Nota: esenta de caramel puteti cumpara online.