biscuiti-cu-migdale-si-scortisoara-1

Stiu ca nu-i iarna, insa la noi e tare racoare afara, asa ca eu m-am apucat sa coc ceva cu scortisoara :)))

O reteta de biscuiti fara gluten, biscuiti Paleo. Mai multe despre dieta Paleo puteti citi aici.

Se fac repede, sunt tare buni si aromati. Trebuie sa-i incercati.

Pentru a o adapta la dieta low carb, inlocuiti siropul de agave cu 5-6 linguri de xylitol.

Daca compozitia rezultata va fi prea uscata si sfaramicioasa, adaugati 3-4 lg de apa sau puneti doar 1-2 lg de faina de cocos.

Ne trebuie:

400 g faina de migdale (sau migdale macinate fin in robot)

1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

un praf de sare

1 ou

60 g ulei de cocos / unt

130 g sirop de agave/artar

2 linguri scrotisoara

3-4 lg faina de cocos

vanilie

– cantitati pentru cca 45 bucati

Cum se fac:

Eu am folosit migdalele acestea care se gasesc in Kaufland si sunt foarte accesibile ca pret,

migdale pe care le-am macinat fin in robotul de bucatarie:

migdale

Amestecam intr-un bol incapator faina de migdale, sare, faina de cocos si bicarbonatulde sodiu.

Daca nu aveti intoleranta la gluten si/sau nu aveti faina de cocos, puteti folosi faina alba/integrala.

In alt bol amestecam oul usor batut cu vanilia untul/uleiul de cocos topit si siropul de agave.

Punem ingredientele ude peste cele uscate si omogenizam bine. La sfarsit adaugam si faina de cocos.

compozitie-biscuiti

Formam bilute din compozitie, aproximativ de marimea unor nuci, si le dam prin scortisoara.

Le punem in tava pe hartie de copt si le aplatizam usor cu fundul unui pahar.

biscuiti-in-tava

Coacem 12-15 minute la cuptorul preincalzit la 180 C.

Le transferam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.

Tare buni si aromati!

Ii puteti savura cu lapte de migdale preparat la fel ca laptele de caju.

biscuiti-cu-migdale-si-scortisoara

Enjoy!

biscuiti-cu-migdale-si-scortisoara-2