
Stiu ca nu-i iarna, insa la noi e tare racoare afara, asa ca eu m-am apucat sa coc ceva cu scortisoara :)))
O reteta de biscuiti fara gluten, biscuiti Paleo. Mai multe despre dieta Paleo puteti citi aici.
Se fac repede, sunt tare buni si aromati. Trebuie sa-i incercati.
Daca compozitia rezultata va fi prea uscata si sfaramicioasa, adaugati 3-4 lg de apa sau puneti doar 1-2 lg de faina de cocos.
Ne trebuie:
400 g de migdale macinate fin in robot
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 ou
60 g ulei de cocos / unt
130 g sirop de agave/artar
2 linguri scrotisoara
3-4 lg faina de cocos
vanilie
– cantitati pentru cca 45 bucati –
Cum se fac:
Eu am folosit migdalele acestea care se gasesc in Kaufland si sunt foarte accesibile ca pret,
migdale pe care le-am macinat fin in robotul de bucatarie:
Amestecam intr-un bol incapator faina de migdale, sare, faina de cocos si bicarbonatulde sodiu.
Daca nu aveti intoleranta la gluten si/sau nu aveti faina de cocos, puteti folosi faina alba/integrala.
In alt bol amestecam oul usor batut cu vanilia untul/uleiul de cocos topit si siropul de agave.
Punem ingredientele ude peste cele uscate si omogenizam bine.
Formam bilute din compozitie, aproximativ de marimea unor nuci, si le dam prin scortisoara.
Le punem in tava pe hartie de copt si le aplatizam usor cu fundul unui pahar.
Coacem 12-15 minute la cuptorul preincalzit la 180 C.
Le transferam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.
Tare buni si aromati!
Ii puteti savura cu lapte de migdale preparat la fel ca laptele de caju.
Enjoy!
textura cum e?pufosi,crocanti?pitica mea papa doar biscuiti crocanti:)
sunt usor crocanti, daca ii tii neacoperiti vor fi si mai crocanti. 🙂
Draga Edith, nu sunt prea specialista in bucutarie insa am incercat reteta ta.. am pus miere (mai putina) in loc de artar insa nu aveam faina de cocos…nu stiu cat de importanta e faina de cocos? Am doar unt de cocos…
Gusutul a fost fost f bun, delicios insa ma intrebam daca as putea sa mai pun in aluat niste fructe maruntite de genul coacaz…mai acrisoare. Ce parere ai?
Sigur, cred ca ar merge niste fructe uscate micute. Sa imi dai de stire cum au fost 🙂
Faina de cocos poate fi inlocuita cu faina normala – cum am spus si in reteta (daca nu ai intorleranta la gluten) sau de orez si are rolul de a lega compozitia. Nu are legatura cu uleiul 😉
Eu una nu folosesc miere pentru preparatele ce se trateaza termic. Am inteles ca dupa temperaturi de 40 C, mierea devine toxica..
Buna.
Merge sa pun zahar in untul topit in loc de sirop de agave?
Multumesc
Estera, imi pare rau pentru intarziere.
Trebuie folosit un indulcitor lichid, pentru a ajuta sa se lege aluatul, sa il poti forma bilute dupa aceea.
Deci nu cred ca merge cu zahar, nu am incercat decat asa cum este scrisa.
Arata absolut divin, sunt de parere ca sunt superbi pentru toti cei ce vor pur si simplu o gustare usoara dimineata, motiv pentru care sper doar oferi o reteta asemanatoare pentru tot ce se poate servi cu dragoste in fiecare dimineata partenerei la pat pentru un plus de rasfat bine meritat.
Sper sa-i incerci pentru tine si partenera ta 😉
Draga Edith! Multumesc mult pentru aceasta reteta minunata! O repet pentru a treia oara deja. Am o singura neclaritate, poate ma ajuti tu sa fac lumina. Deci, cind incerc sa aplatizez biscuitii cu paharul se crapa destul de mult pe margini si nu-mi dau seama de ce. Am vazut in poze la tine ca se crapa doar putin. Imi plac atit de mult biscuitii, incit imi doresc sa-i execut cit mai perfect. Ce as putea sa fac? Multumesc si multa inspiratie in continuare!!!!
Eugenia, ma bucur ca iti plac.
Incearca sa ii decupezi cu o forma de biscuiti metalica sau din plastic. Au marginile ascutite si taie mai bine. Posibil sa nu se mai crape 🙂
Draga Edith,
Multumesc din toata inima pentru aceasta reteta absolut minunata.Biscuitii se fac usor si sunt divini.Sunt niste biscuiti scumpi, dar merita cu prisosinta, pentru ca ingredientele sunt toate ‘curate’ iar gustul este sublim.
Cu recunostinta si pretuire, te imbratisez.
Irina, ma bucur tare ca ti-au placut. Vezi ca la sectiunea de retete low carb mai am si niste crackers foarte buni 🙂
https://www.edithskitchen.ro/category/retete-low-carb/
Wow, abia acum, repetand reteta de biscuiti iar si iar , am vazut trimiterea ta spre reteta de crakers care suna bestial! O fac si revin cu pareri.Multumesc din inima!
Irina, daca vorbesti despre crakersii low carb, sunt f buni 🙂
Am o sectiune speciala cu retete low carb, le poti vedea pe toate aici: https://www.edithskitchen.ro/category/retete-low-carb/
Eu nu cred ca ati incercat vreodata retetele cu faina de migdale. 400 grame faina nu sunt echivalente cu 400 gr migdale macinate. Tocmai am incercat eu cu faina si am distrus 3 oua si 120 grame unt si tot nu se leaga cum trebuie compozitia. Se sfarama totul in maini. Poate ar trebui sa testati toate variantele inainte de a sugera inlocuitori
Anda, imi pare rau ca nu ti-au iesit, o sa caut reteta din care m-am inspirat, din cate imi amintesc a folosit faina de migdale sa vad exact cat a folosit. Eu nu am avut faina si am folosit migdale macinate.
Dupa cum vezi in comentarii, sunt persoane care i-au incercat si nu au avut nicio problema (poate au folosit tot migdale macinate ca si mine…). Nu-mi dau seama ce s-a intamplat la tine.