Dupa ce, probabil fiecare dintre noi, am abuzat de dulciuri de sarbatori si revelion, am zis sa va aduc o reteta
de biscuiti cu mere si ovaz ceva mai dietetici.
Eu am folosit zahar de cocos,insa puteti folosi orice alt tip de indulcitor natural preferati
– stevia, xilitol, eritritol, pentru varianta si mai dietetica si sanatoasa.
Se fac foarte repede si sunt deliciosi. Eu i-am ornat cu ciocolata fara zahar, topita, dar puteti sa sariti peste acest pas.
Ne trebuie:
12 linguri cu varf fulgi de ovaz
2-3 linguri zahar
1/2 lingurita de scortisoara
un praf de sare
1 mar mare ras cu coaja (cca 180g)
1 ou
2 linguri ulei
vanilie
cca 14 jumatati de nuca
3 patratele de ciocolata topita (optional)
– cantitati pentru cca 14 biscuiti –
Cum se fac:
Intr-un bol amestecam: fulgii de ovaz, zaharul, sarea si scortisoara si omogenizam cu un tel sau o furculita.
(recomand sa folositi fulgi de ovaz din cei marunti, cei intregi nu au suficient lichid sa se inmoaie)
Radem marul (cu tot cu coaja) pe razatoarea mare si il adaugam peste restul ingredientelor impreuna cu oul si vanilia.
Omogenizam bine compozitia cu o spatula,
apoi facem bilute, pe care le aplatizam in forma de biscuiti si le punem in tava pe hartie de copt
(eu am folosit ca de obicei cupa de inghetata, sa ii fac egali). Nivelam usor marginile pentru a nu se arde.
Punem in mijloc cate o jumatate de nuca pe care o presam putin
– eu am avut niste mieji micuti, nici biscuitii nu au fost foarte mari in diametru – sa nu va insele pozele).
Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 min.
Ca si consistenta ies usor moi, se mai intaresc putin daca ii pastrati neacoperiti, fara insa a deveni crocanti.
Buni tare.
Enjoy!
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo. ![Biscuiti cu mere si ovaz 2764 - Biscuiti cu mere si ovaz](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t6c/1/16/2764.png)
![Biscuiti cu mere si ovaz 2764 - Biscuiti cu mere si ovaz](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t6c/1/16/2764.png)
Si sectiune: