O reteta de biscuiti de post, fragezi si rapid de facut, biscuiti cu cocos si ananas. I-am imbogatit cu bucatele de ananas din conserva,
insa puteti pune ananas confiat (sau papaya, etc), stafide, picaturi de ciocolata, ce preferati.
Cum am avut ceva timp la dispozitie, am facut si un scurt filmulet cu rezumatul retetei.
Sper sa va placa, la fel de mult cum v-au placut celelalte. Daca vreti, va puteti abona la canalul de youtube Edith’s Kitchen 🙂
Pe blog gasiti o intreaga colectie de retete de post.
Ne trebuie:
300 g faina
1 lingurita bicarbonat
un varf de lingurita de sare
140 g cocos + cateva linguri pentru deasupra
100 g zahar
10 linguri ulei de cocos topit (cca 55 g)
200 ml lapte de soia/cocos/orez sau apa
vanilie sau esenta de cocos/ananas
2 rondele de compot de ananas Sun Food
– cantitati pentru cca 38 bucati –
Ca de fiecare data, am apelat la marca mea preferata de conserve.
Am folosit Ananas in sirop slab indulcit de la Sun Food – conserve 100% sanatoase
Cum se fac:
Intr-un bol incapator amestecam ingredientele uscate: faina, bicarbonatul de sodiu, sarea, nuca de cocos. Omogenizam.
Adaugam uleiul de cocos topit si laptele (eu am folosit lapte de cocos la conserva, diluat cu putina apa).
Adaugati laptele treptat, este posibil sa mai aveti nevoie de cateva linguri in plus sau inminus, in functie de faina folosita.
Trebuie sa obtinem un aluat care se compacteaza si nu se sfarama, din care putem modela biscuitii.
Eu am folosit un ulei de cocos cu aroma de unt care are o culoare galbena (ca sa stiti ce vedeti in filmulet),
dar puteti folosi si ulei de floarea soarelui.
Omogenizam bine aluatul. Formam bilute potrivite din aluat pe care le dam prin nuca de cocos, apasand usor pe ei,
apoi ii aplatizam si ii punem in tava pe hartie de copt. In centru adaugam cubuletele de ananas, pe care le presam putin in biscuite.
Cubulete pe care le puteti face si putin mai mari decat le-am facut eu, pentru ca se mai micsoreaza la copt.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 16-18 minute.
Le lasam sa se raceasca 5 minute in tava si apoi le transferam pe un gratar pana se racesc complet.
Se pastreaza in cutii acoperite, pentru a nu se intari.
Mai jos puteti vedea filmuletul din timpul prepararii.
Enjoy!
Se poate folosi ulei de floarea soarelui în locul celui de cocos ?
Sigur 🙂
Edith, ce ma bucur ca ai inceput sa faci filmulete! Arata superb! Si imi fac un asa cheeef de gatit, ceva de speriat. Biscuiteii arata tare bine! 🙂
Emma, ma bucur ca-ti place filmuletul 🙂
Si biscuitii sunt bunuti. Te mai astept!
Imi place foarte tare filmuletul! Am dat subscribe pe Youtube sa nu scap niciunul 😉
Maria, multumesc, ma bucur ca iti place! 🙂
Hristos a inviat!
Am pregatit aseara acesti biscuiti. Sunt fragezi si tare buni! Neasteptat, chiar.Deasupra am pus merisoare, bilute de ciocolata si stafide. Multumesc frumos pentru reteta!
Liliana, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!