biscuiti-cu-ciocolata-si-portocale-1

Astazi avem inca o reteta low carb, biscuiti cu ciocolata si portocale. Fara faina si fara zahar.

Se pot consuma cu succes in dieta low carb, dieta ketogenica sau de catre cei care au intoleranta la gluten.

Unii dintre voi poate au aflat ca de ceva vreme tin o dieta low carb-high fat/ketogenica, in consecinta,

pe viitor veti gasi pe blog multe retete cu continut redus de carbohidrati.

Am grupat toate retetele low carb vechi si noi intr-o noua sectiune pe care o regasiti in meniu: Retete Low Carb

Ne trebuie:

200 g migdale macinate (sau faina de migdale)

60 g nuca de cocos

30 g ciocolata neagra 85% cacao

1/4 lingurita sare

1 lingura cacao

coaja de la o portocala

1 lingura faina de cocos

2 oua

3 linguri xylitol

30 g unt topit

1 lingurita esenta de portocale

– cantitati pentru cca 25 bucati –

Cum se fac:

Amestecam intr-un bol mediu: migdalele macinate, nuca de cocos, ciocolata maruntita cu cutitul, coaja de portocale,

 cacaoa si faina de cocos.

Batem albusurile spuma cu sarea, apo adaugam xylitolul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare.

Adaugam galbenusurile si esenta de portocale si omogenizam cu mixerul la viteza mica.

Adaugam peste albusuri 1/2 din amestecul de migdale de mai sus, omogenizam cu o spatula,

adaugam untul topit, omogenizam, apoi adaugam restul de amestec de migdale si omogenizam bine.

compozitie-biscuiti

Dam amestecul pentru 20-30 minute la frigider, apoi cu mainile unse cu putin ulei formam bilute

si le aplatizam pe hartie de copt, in tava.

biscuiti-in-tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 20 minute. Ii lasam sa se raceasca 5 minute in tava,

apoi ii transferam pe un gratar sa se raceasca complet.

Cand ii scoatem din cuptor sunt usor moi, nu ii coaceti mai mult, se vor intari ulterior.

Eu i-am pastrat in cutie metalica inchisa, dupa ce s-au racit.

Sunt foarte buni si aromati si foarte satiosi. Noi am mancat 2 persoane vreo 3 zile din ei.

Enjoy!

biscuiti-cu-ciocolata-si-portocale