Suntem in sezonul capsunilor, asa ca trebuie sa profitam.
Astazi, ceva rapid si delicios: biscuiti cu capsuni si ovaz, cu aroma de miere si capsuni,
moi si pufosi, deliciosi!
Gasiti pe blog si alte deserturi cu capsuni.
Ne trebuie:
100 g fulgi de ovaz
90 g faina
1 si 1/2 lingurita praf de copt
un praf de sare
30 g unt topit
1 ou (la temperatura camerei)
130 g miere
80 g capsuni
vanilie
– cantitati pentru cca 17 bucati –
Cum se fac:
Important: folositi fulgi de ovaz din cei sparti (mai mici). nu din cei intregi.
Fulgii de ovaz se amesteca cu faina, praful de copt si sarea intrun bol.
In alt bol incapator, se amesteca oul usor batut, cu untul topit, vanilia apoi adaugam mierea si omogenizam
cu un tel, pana cand mierea este incorporata.
Adaugam peste oua si miere, amestecul de faina si fulgi de ovaz si omogenizam bine.
Apoi adaugam si capsunile taiate cubulete mici, si omogenizam usor, cu o paleta.
Dam bolul la frigider pentru cca o ora, apoi luam cu o lingura (sau o cupa mica de inghetata)
din compozitie si punem pe hartia de copt, in tava, cu distanta de 4-5 cm intre ei.
Nu puneti cantitate prea mare, biscuitii se vor lati la copt.
Coacem la cuptorul preincalzit la 170 C pentru cca 15 minute.
Ii lasam sa se raceasca in tava pentru 5 minute, apoi cu ajutorul unei palete, ii transferam pe un gratar
unde ii lasam pana la racirea completa.
Bun si aromati, cu gust de miere si capsuni, moi, deliciosi!
Enjoy!
Buna, se pot face si din capsuni inghetate?
Andra, da, dar sa le dezgheti intai.
mmm… par simpatice fursecurile astea 🙂
Super idee, dar… in varianta lor de post as putea inlocui unul cu ulei, si oare in loc de ou? Sau dacă as renunța la.ou, S-ar mai lega, sau ar fi mai sfaramiciosi? Multumesc.
Untul merge inlocuit cu ulei, insa fara ou nu cred ca se vor mai lega. Imi pare rau, nu i-am incercat in alta varianta, asa ca nu garantez reusita 🙂
Bunaseara! Mierea la temperaturi mari nu devine toxica??
Am inteles ca nu, doar isi pierde din proprietati. Cautati pe internet si va informati 🙂