Stiti bananele acelea care se coc prea tare si nu le mai vrea nimeni? Ei bine, una o puteti folosi in reteta de astazi.
Biscuiti cu banane si unt de arahide, fara coacere, fara zahar, fara oua si fara faina.
Un fel de batoane energizante, dar modelate sub forma de biscuiti.
Cu banane bine coapte, unt de arahide si nuca de cocos. Sanatoase si de post.
Ne trebuie:
80 g banane f bine coapte
100 g unt de arahide usor incalzit
65 g nuca cocos
– cantitati pentru cca 12 bucati –
Cum se fac:
Amestecam bananele pasate cu untul de arahide usor incalzit si fulgii de cocos. Omogenizam bine.
Cu ajutorul unei cupe mici de inghetata (a mea are 3,5 cm) facem bilute egale de cca 20-22 grame, pe care le aplatizam apoi cu mainile,
dandu-le forma de biscuiti.
Le punem pe hartie de copt pe un tocator si le dam la frigider pentru cateva ore pentru a se mai intari.
Se vor mai si inchide putin la culoare.
Biscuitii nu sunt prea dulci, daca ii vreti mai dulci, adaugati o lingura de miere sau de zahar de cocos sau orice altceva va place.
In functie de untul de arahide si de cat de uscati sunt fulgii de cocos, este posibil sa mai fie nevoie fie de putin unt de arahide,
daca compozitia este prea sfaramicioasa, fie de cativa fulgi de cocos, daca este prea moale.
Se pastreaza 2-3 zile in cutii acoperite, la frigider.
Buni si satiosi.
Puteti vedea pe instagram un reel din timpul prepararii.
Enjoy!