In ultima vreme am incercat niste deserturi raw, am zis sa mai mananc si sanatos for a change.
Oricum pe canicula asta… nu prea-ti mai vine sa aprinzi cuptorul…
In plus, deserturile astea nu contin faina, unt, oua, zahar… deci zero mustrari de constiinta cand le papam.
Nu o sa ma “dau pe raw” ca is prea pofticioasa si n-as putea, insa ce am incercat mi-a placut. Mult.
Ne trebuie:
200 g migdale crude
70 g caju crud
250 g smochine
150 g caise confiate
100 g stafide
2 lg suc de lamaie
(cantitati pt o tava de 25 x 18 cm – 12 batoane)
Cum se fac:
Daca nu aveti un robot puternic, inmuiat timp de 5 minute fructele confiate in apa.
Mixam fructele confiate cu migdalele, caju-ul si sucul de lamaie pana obtinem o pasta omogena.
Daca vreti sa mai ramana bucati de migdale/caju mai mari, mixati mai putin, pana la consistenta dorita.
Oricum, pregatiti-va de mixat temeinic, sa nu va apucati de reteta pe la 9-10 seara .
Intindem amestecul obtinut intr-o tava (25 x 18 cm), pe hartie de copt, presam bine, nivelam si dam la frigider pt 2-3 ore.
Puteti pune intr-o tava putin mai mare si obtineti niste batoane mai plate, ale mele au avut in jur de 2 cm.
Taiem batoane, patratele sau ce forme dorim.
Tineti tava acoperita sau ambalati individual batoanele in folie de plastic.
Poti fi o gustare energizanta si sanatoasa pentru voi la servici sau pentru copii.
Sper ca v-am convins sa le incercati pentru ca sunt tare bune si se fac atat de usor.
Enjoy!
Dupa preferinta, puteti pune in ele coaja de lamaie, de portocala, nuci , doar un singur fel de fructe confiate
sau puteti modifica proportiile (insa sa mentineti cantiatea totala)
In functie de preferinte si de ce aveti la indemana.
Le puteti modela si sub forma de bilute si le dati prin nuca de cocos/nuca macinata.
In felul asta pot fi servite si la petreceri.
sunt foarte interesante aceste batoane.chiar sunt dragalase si sigur si gustoase.nici eu nu “m-as da pe raw” dar unele retete sunt chiar foarte faine.o seara minunata!
De propunere excelenta, Edith! De cand asteptam o reteta fara fulgi de cereale, care mai mereu sunt glazurati cu zahar, chiar daca nu este specificat expres acest lucru. Felicitari!
Sanatoase, rapide, delicioase… Trebuie sa le “experimentez” pe baietii mei 🙂 Faina reteta, Edith
Fetele, ma bucur ca va plac.
Multumesc de vizita 🙂
Nu incerci si o retete lemon pie 🙂 am tot incercat alte retete de pe alte blog-uri.. nu mi-a iesit deloc…
Hm.. lemon pie prea curand nu cred ca-s la dieta.
Insa ce nu ti-a iesit?
Edith, imi place foarte mult ceea ce faci, retetele, fotografiile. Tot 🙂
Avem invitati maine si ma gandeam sa fac aceste gustari sub forma unor caramele.
Mult succes cu dieta Dukan – chiar daca nu am nevoie sa slabesc imi place pentru ca e sanatos si creativ.
Anca
Anca, sper ca v-au placut batoanele daca le-ai incercat 🙂
Iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si te mai astept.