batoane cu smochine si migdale
In ultima vreme am incercat niste deserturi raw, am zis sa mai mananc si sanatos for a change.
Oricum pe canicula asta… nu prea-ti mai vine sa aprinzi cuptorul…
In plus, deserturile astea nu contin faina, unt, oua, zahar… deci zero mustrari de constiinta cand le papam. Smile
Nu o sa ma “dau pe raw” ca is prea pofticioasa si n-as putea, insa ce am incercat mi-a placut. Mult.

Ne trebuie:
200 g migdale crude
70 g caju crud
250 g smochine
150 g caise confiate
100 g stafide
2 lg suc de lamaie
(cantitati pt o tava de 25 x 18 cm –  12 batoane)
Cum se fac:
Daca nu aveti un robot puternic, inmuiat timp de 5 minute fructele confiate in apa.
Mixam fructele confiate cu migdalele, caju-ul si sucul de lamaie pana obtinem o pasta omogena.
Daca vreti sa mai ramana bucati de migdale/caju  mai mari, mixati mai putin, pana la consistenta dorita.
Oricum, pregatiti-va de mixat temeinic, sa nu va apucati de reteta pe la 9-10 seara Smile.
Untitled-1
Intindem amestecul obtinut intr-o tava (25 x 18 cm), pe hartie de copt, presam bine, nivelam si dam la frigider pt 2-3 ore.
Puteti pune intr-o tava putin mai mare si obtineti niste batoane mai plate, ale mele au avut in jur de 2 cm.
Taiem batoane, patratele sau ce forme dorim.
Tineti tava acoperita sau ambalati individual batoanele in folie de plastic.
Poti fi o gustare energizanta si sanatoasa pentru voi la servici sau pentru copii.
Sper ca v-am convins sa le incercati pentru ca sunt tare bune si se fac atat de usor.
Enjoy!
batoane cu smochine si migdale 1
Dupa preferinta, puteti pune in ele coaja de lamaie, de portocala, nuci , doar un singur fel de fructe confiate
sau puteti modifica proportiile (insa sa mentineti cantiatea totala)
In functie de preferinte si de ce aveti la indemana.
Le puteti modela si sub forma de bilute si le dati prin nuca de cocos/nuca macinata.
In felul asta pot fi servite si la petreceri.

Sursa