Cheesecake-ul asta este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o in ultima vreme (fara sa exagerez).
Usoara, aromata, nu foarte dulce, ideala pentru vara si temperaturi ridicate. Trebuie sa o incercati.
Ne trebuie:
Blat:
160 g faina
100 g zahar
60 g migdale (sau nuci)
110 g unt (la temp. camerei)
Umplutura:
600 g crema de branza (la temp. camerei)
100 g zahar
2 oua
2 lg de faina
un borcan de gem de zmeura (340 g a avut al meu)
Pt deasupra:
80 g nuca de cocos
(Cantitati pentru o tava de 30×20 cm)
Cum se face:
Tocam migdalele marunt cu robotul (sau le dam prin masina de tocat nuci),
le amestecam intr-un bol cu faina si zaharul. Adaugam peste ele untul
(aflat la temp camerei) taiat cubulete si cu o furculita amestecam pana obtinem niste firimituri ca la “crumble”.
Oprim din compozitia obtinuta 3 linguri , pentru mai tarziu.
Punem compozitia de mai sus intr-o tava si o presam cu degetele pe toata suprafata tavii pana obtinem un strat omogen
(nu este nevoie sa ungem tava, pt ca are compozitia unt).
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pt cca 12-15 minute.
Intre timp facem umplutura.
Punem in robot crema de branza si zaharul si le mixam pana se uniformizeaza, apoi punem pe rand cele 2 oua, mixand dupa fiecare,
adaugam si faina si mai mixam putin.
Dupa ce crusta este coapta, asa fierbinte, turnam peste ea crema de branza si dam din nou la cuptor pentru alte 15 minute.
Scoatem tava de la cuptor si punem deasupra gemul in strat uniform (l-am incalzit putin in prealabil pentru a fi putin mai lichid).
Amestecam cele 3 lg de crumble oprit mai devreme cu nuca de cocos (cu degetele) si presaram amestecul peste gem.
Dam din nou tava la cuptor pentru alte 20 de minute.
Lasam sa se raceasca, apoi dam la frigider pt 2-3 ore inainte de a o taia batoane.
Se pastreaza la frigider.
Foaaarte buna a iesit.
Enjoy!
cred si eu ca e tare buna, cu asemenea ingrediente!
Cred ca o voi incerca si eu 🙂 . Imi place sa prepar cheesecake-uri de tot felul si asta arata foarte fain 🙂 . Felicitari!
Foarte yammy si eleganta.Eu am prestat-o de foarte multe ori cu picuri de ciocolata dar sub altfel de ingrediente.Arata minunat.O zi faina.
F.buna se poate folosi crema mascarpone
Ahhh,cum arataaa… De-ncercat urgent! 🙂 Pup u !
Maine neaparat le incerc! Mi-am luat gem de zmeura.
Cred ca au un gust incredibil, abia astept!
Merci mult pt reteta
O seara frumoasa sa ai!
Nicoleta
M-ai dat pe spate cu aceasta reteta, cheescake is my favorite! ce marca de crema de branza folosesti? mersi Claudia
Am si o intrebare: ce altceva inafara de gem de zmerura mai merge? eu sunt alergica la frunte de padure, dar as vrea sa inlocuiesc cu altceva. vreo idee?
mersi
Diana
Fetele, ma bucur ca va place. E taree buna. Daca o incercati, va astept cu impresii 🙂
Claudia, in general folosesc Frichesso, marca ce se gaseste numai in magazinele Plus. Este mai accesibila ca pret fata de Philadelphia.
Diana, inlteleg ca si la capsuni ai alergie? Daca da, poti incerca cu orice alt gem iti place: caise, piersici, visine… 🙂
O poti face si jumate-jumate cu doua gemuri diferite si vezi care iti place mai mult 🙂
Te astept cu impresii.
Cele mai dragute batoane ever …. Halucinant de bine arata Edith.. !!
Hi! Made these today and they are amazing! It was kind of an extreme cooking experience for me, as I don’t know any Romanian and hate using translators, so I had to wing it and fill in the blanks a few times. But the bars came out beautifully. I especially love the tart fruit layer on top of the sweet cheesecake. I’ve made a few changes – added cocoa to the crust and used strawberries. I will surely make them again. Thanks!
m_grey, I’m so glad you’ve tried it!
You should try the translators, sometimes they work quite well..
If you want to try some of my recipes in the future, please don;t hesitate so ask for my help.
All the best!
O prajitura extraordinar de buna! Si sa nu va spun cat a fost de apreciata!
Batonasele le-am facut cu gem de coacaza negre, pt ca nu aveam in casa gem de zmeura.
Diana, ma bucur tare ca ti-a placut.
Neaparat sa o incerci si cu gem de zmeura, e minunata 🙂
Doar ce-am scos-o din cuptor, e suuper buna! (E a doua oara cand fac)
Abia astept sa se raceasca si asta 🙂
Felicitari pentru blog, de fiecare data cand vreau sa incerc ceva nou pe aici caut, stiu ca sunt bune toate.
Norella, ma bucur mult ca ti-a placut si ai incercat-o de doua ori 🙂
te mai astept cu drag pe viitor.
Super buna!
excelenta. am facut-o de Craciun si am lasat-o in camara, ca acolo e mai rece. Si de cate ori ma duceam cu treaba in camara, luam cate un baton … delicioasa !
haha, asa este, provoaca dependenta :))
ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Oare merge si cu branzica proaspata de vaci?
Ca sa iasa cremoasa si sa nu fie uscata, floseste o branza de vaci mai cremoasa. Sau o potia amesteca cu niste crema de branza.
Multumesc, am facut-o ieri, deja este pe terminate. Maine o sa incerc alt cheescake. Am folosit o branzica cremoasa de la Dr Oetker foarte buna si la un pret accesibil.
Ma bucur ca ti-a placut. 🙂
te astept cu impresii cand mai incerci alta 🙂
Am facut aseara aceasta reteta,aproape ca nici nu am avut rabdare sa se raceasca.
Imi place sa gatesc insa prajiturile nu sunt punctul meu forte asa ca le fac foarte rar pentru ca nu imi ies.Insa aceasta reteta am incercat-o cu speranta ca imi iese pentru ca e destul de usoara de facut si rezultatul a fost unul pe masura.Nu ma mai satur de ea si prietenul meu la fel,e delicioasa!!!Multumesc si sa ai un Paste fericit:)
Amelia, ma bucur mult ca ti-au placut batoanele de cheesecake 🙂
Sper ca o sa mai incerci si altele, acum ca ai prins curaj!
Te mai astept!
Am incercat si eu:) e super buna si usor de facut!!! 🙂
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Este grozav acest desert! Multumim pentru reteta si pentru toate minunatiile pe care ni le arati si le invatam! Oare ar merge incercata si cu ciocolata? AS incerca astazi, dar nu stiu cum s-ar comporta ciocolata pusa in cuptor…
Oana, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Poti incerca sa pui picaturi din acelea de ciocolata care se pun in muffins. Ii amesteci cu crumble-ul de deasupra. Au o stabilitate mai mare la temperaturi inalte.
Sau daca nu ai, cand o scoti din cuptor, dupa ce se raceste, pui ciocolata topita, pusa intr-o punguta taiata la un colt si faci zig-zag-uri deasupra cu cioco 🙂
Wow… ce indicatii super, merci! Eu am facut-o asa mai cu nepricepere in acea sambata 🙂 Am ras niste ciocolata neagra deasupra si am dat la cuptor. A iesit bun, nu s-a crapat datorita cocosului si crumble-ului, numai ca este mult mai dulce decat cea cu gem. Oricum crema alba este excelenta, imi place la nebunie 🙂
data viitoare cand faci cu ciocolata, pui mai putin zahar in compozitia de branza 😉
Edith multumesc pentru retete si pentru timpul acordat sa ni le scrii.
Am facut-o si eu si a iesit buna, desi mi s-a parut putin cam prea dulce de la gem, dar o sa pun mai putin gem daca e.
Dorothy, data viitoare nu mai pune zahar in branxza, sau pune mai putin. Nu cred ca iese buna daca pui mai putin gem.. Mie mi-a placut asa, nu mi s-a parut deloc dulce, dar depinde de gusturi 🙂
Te mai astept! 🙂
am facut-o a doua oara. simplu de facut si rezultatul este un desert excelent!!
multumim de reteta!!
Ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Am facut-o si eu, insa adaptata mai low-fat…am folosit unt mai slab (60%), faina integrala amestecata de grau si secara, indulcitor, crema de branza Philadelphia Light, gem pt diabetici. (Tin regimul Dukan)…
A iesit excelenta, insa compozitia de blat am facut×2 ca nu mi-a ajuns pentru tava mea, desi pare a fi ca a ta din poze. Asa cum ne-ai sfatuit, nu am pus hartie de copt pe fund. Problema e ca blatul s-a lipit f tare de fund si cand tai batoanele, se sfaramiteaza si ramane blatul separat de compozitia de crema…Oare unde am gresit?
Esti la consolidare? Ca atunci se poate folosi faina.. 🙂
Tava mea a avut 30×20 cm, cum am scris si in reteta. Daca a ta a fost mai mare, nu ajunge compozitia de blat.
Eu folosesc in general tavi antiaderente (cum sunt majoritatea acum pe piata) si nu am avut probleme cu lipitul prajiturilor. Blatul asta are unt, deci nu ar tb sa se lipeasca. Ce fel de tava ai folosit? Daca o mai incerci, pune un dreptunghi de hartie de copt exact cat fundul tavii.
Nu stiu de ce cand o tai se separa crema de blat, ca pana la urma este un cheesecake clasic, blat de biscuiti si crema cu branza si oua. Eu zic sa o mai incerci odata, daca tot ti-a placut. Cu hartie de copt si poate atunci nu se mai dezlipeste nici compozitia de blat.
Spor! :0
Am utilizat o forma de tort și a ieșit super buna, toți au spus ca nu au mâncat in viața lor o prăjitura atât de buna!
Super la superlativ!
Alina, ma bucur tare ca a avut succes. 🙂
Te mai astept!