alivenci

Stiu ca a inceput postul Pastelui, vor urma noi retete de post, pana atunci le puteti incerca

pe cele vechi daca nu ati facut-o inca: retete de post.

Astazi insa avem alivenci, dupa reteta lui Radu Anton Roman, ale carui retete si mod de povestire

ma incanta de fiecare data. Am schimbat putin reteta lui, nu am adaugat marar in compozitie,

ci putin zahar si am consumat alivencile cu smantana usor indulcita.

Ne trebuie:

3 oua

100 g malai

1/3 lgt sare

500 g branza de vaci

2 lg zahar

125 ml smantana grasa

30 g unt

75 g faina

unt pentru uns tava+faina

– dimensiune tava: 21 x 25 cm –

Cum se fac:

Mixam branza cu sarea si zaharul timp de 1 minut, apoi adaugam galbenusurile si mixam pana la omogenizare.

Adaugam pe rand, smantana si untul topit. Mixam inca un minut.

Adaugam apoi malaiul amestecat cu faina si mai mixam putin. Lasam compozitia sa se odihneasca 10-15 minute.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare  si le adaugam treptat in compozitia de branza.

compoitie alivenci

Omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina

alivenci in tava

si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 35-40 minute.

Se serveste cu smantana (usor indulcita sau nu) deasupra.

Delicioasa!

Enjoy!

alivenci 1

Nota: puteti face si varianta sarata: sa inlocuiti 1/2 din cantitatea de branza dulce cu telemea rasa si sa adaugati marar/ceapa verde.