shopify site analytics
Prajitura cu mere si scortisoara - Edith's Kitchen
Print Friendly

prajitura-cu-mere-si-scortisoara

Imi place placinta cu mere, insa numai la gandul ca trebuie sa calesc merele,

sa fac aluatul pentru foi (fie ca il intind fie ca nu), ma descurajeaza in a porni la treaba.

Prajitura de asta are exact gustul unei placinte cu mere, insa se face mult, mult mai repede.

Va spun cum mana pe inima ca este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o in ultima vreme.

Unde mai pui ca este si o prajitura de post.

Cantitatile aui fost masurate cu o cana normala de 250 ml. Masurati toate ingredientele cu aceeasi cana.

Ne trebuie:

2 cani de mere rase (cca 4 mere)

1 cana de zahar (cca 250 g) – eu am folosit 220 g zahar brun

1/2 cana ulei

zeama de la o portocala mare

2 si 1/2 cani faina cerunta (cca 420 g)

1 plic praf de copt (10 g)

2 lingurite scortisoara

un varf de lingurita de sare

100 g stafide

– cantitati pentru o tava de 22 x 32 cm –

Cum se face:

Amestecam intr-un bol potrivit merele rase (eu le-am curatat de coaja pentru ca aveau coaja mai tare), cu uleiul,

zaharul si zeama de portocala.

Intr-un bol mare cernem faina amestecata cu praful de copt, sarea si scortisoara.

Adaugam peste faina compozitia de mere si omogenizam bine. Adaugam apoi stafidele.

compozitie-prajitura

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

prajitura-in-tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 35 minute (faceti testul scobitorii).

Cand se raceste, o putem pudra cu zahar. Eu am pudrat-o cu model ย ๐Ÿ˜›

Daca o pudrati in intregime cu zahar, recomand sa mai reduceti cantitatea de zahar din compozitie.

Tare buna si aromata si pufoasa si se termina imediat! :))

Musai sa o incercati!

Enjoy!

prajitura-cu-mere-si-scortisoara-1

Publicat in categoria DESERTURI, RETETE DE POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

34 Comentarii:

  1. si stafidele ?

  2. Pare simplu de facut! Si este o reteta potrivita pentru sarbatorile de iarna. ๐Ÿ™‚
    Abia astept sa o incerc, multumesc!

  3. Trebuie incercata!
    Cum se face modelul cu stelute?

  4. Foarte faina reteta, Edith! Blatul a iesit umed, aromat, nici nu ai zice ca este de post… De cum am citit reteta am stiut ca iese buna. E perfecta pentru perioada asta a anului. O voi repeta cu siguranta pentru ca mi-a placut foarte mult. Multumesc pentru retetele delicioase pe care le postezi. Pentru mine mereu esti sursa de inspiratie! ๐Ÿ™‚

  5. La fix pentru postul asta! Chiar azi am facut biscuitii tai cu cacao si gem de zmeura si pentru ca abia au mai ramas vreo 3, maine executam prajitura ta cu mere. Multumim!

  6. Minunata, am facut-o de 3 ori pana acum, ne-a placut mult! Ultima data nu am avut deajuns praf de copt, doar jumatate de pliculet si in completare am pus bicarbonat alimentar si, neasteptat, a iesit mai pufoasa. Acum as vrea s-o fac pentru ultima data postul asta si as pune la fel, praf de copt cu bicarbonat. Sper sa iasa la fel de pufoasa. Excelenta reteta!

  7. Buna Edith, te urmaresc de ceva timp…
    Scrii cantitatile si in grame!
    Te felicit!!!
    Kamy

    • Kamy, sigur, doar lucrez cu grame, nu cu cups ca in afara ๐Ÿ™‚
      Sper sa fie pe placul tau daca incerci ceva de la mine ๐Ÿ™‚

  8. Ca de obicei, esti inspiratiea mea si cand trebuie sa fac ceva de post. Am facut mici modificari, am pus o cana de faina normala si una si jumate de faina integrala, am adaugat nuci tocate si ananas confiat pe langa stafide, un pic de esenta de rom si a iesit dementiala! Multumesc, din nou!

  9. Chiar acum este la cuptor. Abia astept sa fie gata! E taaare buna

  10. Buna Edith, am ifacut aceasta prajitura, dar nu stiu daca asa trebuie sa iasa, parca ar fi cruda, este un pic lipicioasa de dinti cind o maninci, desi am facut testul scobitorii, si am lasat-o pina cind scobitoarea a iesit curata, am pus toate ingredientele cu aceasi cana, paote sa fii pus un pic mai mult ulei de jumatate de cana, oare sa fie din cauza asta?

    Multumesc.

    • Gabriela, nu stiu ce sa zic, posibil.. Dar totusi nu ar fi trebuit sa se lipeasca de dinti daca a iesit scobitoarea curata.. Imi pare rau ๐Ÿ™

  11. asa-i ca nu trebuia sa scot zeama din mere? a iesit parca…mai uscata. nu stiu exact ce am gresit ?

    • Nu, nu trebuiau scurse… Daca ar fi trebuit, scriam in reteta. ๐Ÿ˜‰ Cana cu care ai masurat, a fost una clasica, normala, nu mai mica, nu?
      Imi pare rau ca ti-a iesit uscata. Poate o mai repeti ๐Ÿ™‚

      • Cana a fost una clasica, dar am strans putin merele intre maini sa le scot zeama. cred ca acolo am dat gres. Nu e chiar rea cum a iesit, dar data viitoare imi iese mai bine ๐Ÿ™‚ . iti multumesc pentru raspuns si pentru toate retetele minunate de pe acest site ๐Ÿ™‚

  12. Am refฤƒcut-o chiar acum. Este รฎn cuptor ศ™i abia aศ™tept sฤƒ fie gata!

  13. Flori Meier says:

    F f buna !! Eu n-am avut cerculete dar am desenat si decupat pe o hartie cateva stelute si am pudrat-o asa!! ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Multumesc pt reteta! As atasa si o poza dar nu stiu cum.๐Ÿค” P.S.: pt o nota de rafinament se poate servi alaturi de un sos de vanilie si o cupa de inghetata!! ๐Ÿ˜

  14. Delicioasa ศ™i uศ™or de fฤƒcut. รŽn loc de zahar am pus deasupra fulgi de nucฤƒ de cocos.

  15. O reteta super usor de facut , o ador! E a treia oara cand fac aceasta reteta si imi place la nebunie <3 la fel ca multe alte retete pe care le ai aici! Felicitari! Si multumim ca ne esti o sursa de inspiratie !

  16. Georgiana says:

    buna, pentru a face aceasta prajitura in tava normala de la cuptor, e suficient/corect sa dublam cantitatile?

  17. fix acum infulecam prajitura aceasta, cu o cupa de inghetata alฤƒturi ๐Ÿ˜€ a iesit foarte buna si aromata. Am รฎnlocuit stafidele cu merisoare, caci nu aveam. Si zeama de portocala cu zeama de lฤƒmรขie, caci nici portocala nu mai aveam. ๐Ÿ™‚
    Multumesc de reteta. cred ca o repet sapt viitoare caci mai am 4-5 mere care nu mai sunt chiar proaspete si nu stiam ce sa fac cu ele, de rontait nu mai sunt bune.

Adauga comentariu