Aceasta este pasca pe care am avut-o de Paste anul acesta. Cu nutella. Fara aluat. Foarte buna 🙂
Asa cum ati ales pe facebook o voi posta acum si nu voi astepta pana la anul, pentru ca este delicioasa facuta oricand.
Pentru umplutura puteti folosi fie Nutella fie Finetti, dupa preferinte. O alta pasca fara aluat gasiti aici.
Ne trebuie:
5 oua
10 lg zahar
1 kg branza dulce
200 g smantana
150 g stafide
6 lg gris
coaja de la o lamaie
vanilie
un praf de sare
300 g nutella/finetti
– cantitati pentru o forma cu diametrul de 22 cm –
Cum se face:
Nutella trebuie sa fie la temperatura camerei.
Scurgem branza intr-o sita pentru cca 20-30 minute. Eu am folosit 600 g branza dulce si 400 g crema de branza.
Mixam ouale cu zaharul si sarea cca 1 minut. Adaugam apoi branza, smantana, stafidele, coaja de lamaie, vanilia, grisul.
Omogenizam bine. Turnam continutul intr-o tava cu peretii detasabili in care am pus hartie de copt (doar pe fund,
apoi aplicam inelul si taiem excesul de hartie ramas in afara).
Punem nutella cu lingurita de la o inaltime de cca 30 cm pentru a se afunda astfel mai bine in compozitie.
Apoi cu un bat de frigaruie marmoram usor printre granajoarele de nutella.
Sfat:
Eu am pus doar 200 g nutella si doar la suprafata. Mi s-a parut ca ar merge mai multa, asa ca va recomand sa puneti
300 g si sa puneti si inauntru. Puneti in tava 1/2 din compozitia de branza,
apoi puneti 5-6 lgt de nutella din loc in loc, turnati restul de compozitie si puneti restul de nutella,
turnat de sus cum am spus.
Coacem la cuptorul preincalzit pentru cca 55-60 minute.
Lasam sa se raceasca in forma, apoi desprindem cu un cutit marginile de tava si desfacem inelul.
Transferam cu grija pasca pe un platou, cu ajutorul a doua palete plasate dedesubt diametral opuse.
De preferat se consuma dupa ce se da cateva ore la frigider. Parca este mai buna asa.
Buna, buna, buna 🙂
Enjoy!
Un mare LIKE!!!
cred ca este minunataaaa. Paste-nepaste eu clar o incerc in weekend, Edith!! 🙂
Cu pasca asta impusc doi iepuri dintr-o lovitura 😀 – sotul cu branza si eu cu ciocolata 😀
Super, mega, extra delicioasa trebuie sa fie. Imi place maxim!
…si eu!
Eu m-am prezentat la o feliuta, ca virtual, nu ingrasa, nu ?! Delicioasa, sigur s-ar fi dat la ea fetita mea.
Cat de mult imi place. Super deliciu de pasca. Bravo!
Cred ca este foarte buna! Am luat reteta, asa ca o sa incerc sa vad cat este de buna, ca arata demential! Multumesc!
Doamne,sunt sigur ca este foarte delicioasa cu Finetti…hmmmmmm.
Am incercat-o sambata, dementiala!! In 2-3 ore s-a terminat. Multumesc pentru reteta! 🙂
Vasi
Vasi, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂 Te mai astept!
Aoleu o bunatate,ce fel de branzica dulce folosesti?
La pasca asta am folosit branza Raraul, cu continut mare de grasime si o crema de branza de la Kaufland, marca lor. Bune ambele.
Putem folosi branza proaspata de vaci facuta in casa? 🙂
Branza de casa e usor mai innecacioasa. Deci nu va iesi asa fina si cremoasa. Iti recomand sa folosesti o branza mai cremoasa din comert, pentru cele mai bune rezultate 🙂
Multumesc frumos! Ma bucur ca va place 🙂 Tare-tare buna a fost. Eu am facut-o inca odata la 4-5 zile dupa Paste :))
Multumesc mult pt raspuns am folosit mai multe marci si nu a fost pe placul meu ba era acra ba fada presupun ca la cutie parca am vazut, le gasesc la Kaufland tu sti mai bine .
Yummy! There’s an addition to my menu next Saturday.
I love nutella! Now I have something to share to my friends. Thanks!
Edith, este bestiala reteta.Prietenul meu a zis ca trebuie sa devina traditie de Paste 🙂
Felicitari.
Corina
Corina, ma bucur tare ca v-a placut 🙂
Yummy! Love it. Thanks for the recipe.
Se poate face şi în alt tip de vas? Ex yena
Din vas de yena este mai greu de scos… Unge-o cu unt pe pereti si pune la fund un cerc de hartie de copt cat fundul vasului, sa iti fie mai usor de scos. 🙂
I love this site. I like those cakes! 🙂
hhhmmm, ce delicatesa, ce deliciu si ce reteta reusita, arata super si cred ca si gustul e la fel de apetisant precum arata 😀
Aurica, da, este si foarte buna 🙂
Oare in loc de nutella ar merge un ganache de ciocolata?
Livia, poti incerca, insa sincer, nu stiu ce consistenta va avea ganache-ul dupa ce il coci…
Sunt minunate retetele ca si prezentarea de altfel.De unde ati luat platourile de prezentare,in special cele cu picior pentru tort?
Multumesc, Simona!
Daca imi aduc bine aminte, pe asta l-am luat din Doraly… In rest, nici nu mai stiu, pe unde gasesc ceva frumos iau 🙂
la ce temperatura o punem?ms.
La 180 C
asa am pus-o.a iesit exceptionala!! 😉
ma bucur ca ti-a placut 🙂
Foarte buna, o voi repeta si de Paste. Initial am fost dezamagita si am crezut ca “nu a iesit” pentru ca dupa scoaterea din cuptor mijlocul era oarecum lichid( din cauza nutellei care s-a topit..evident)..dar dupa ce am lasat-o la racit a inceput sa se inchege iar dupa o noapte in frigider ..s-a papat rapid a doua zi. Vecinii au fost si ei incantati. Multumim de reteta.
Ma bucur ca ti-a placut. Asa este, nutella ramane usor moale cat este calda, apoi se intareste 🙂
Mi-am cumparat ingredientele ca sa o prepar, numai ca in loc de branza proaspata am luat 500 g ricotta si 500 g mascarpone. Oare va avea consistenta care trebuie? 🙂
Cristina, nu am incercat combinatia asta, insa eu zic ca iti va iesi buna si fina 🙂
Sa vii sa-mi spui 😉
Multumesc pentru reteta Edith, a iesit foarte buna pasca. O voi reface des, pentru ca merge mancata oricand.
Isabela, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Pe cea fara aluat ai incercat-o? 🙂
Da, cea fara aluat a fost pasca mea in ultimii doi ani, dar asta mi se pare mult mai buna. Sunt clienta fidela a ta, astept una si mai buna la anul! 🙂
Isabela, ma bucur ca iti place si cea fara aluat. Sper sa vin la anul cu o alta reteta, poate cea clasica, cu aluat 🙂
Pasca a iesit excelenta. Nu ti-am urmat indicatia si am facut-o cu vreo 200g de nutella (intr-adevar ar mai fi mers pana la 300 😛 ) La cuptorul meu electric am programat-o la 180 grade, 55 minute si nu am mai urmarit-o. Nu s-a ars, dar s-a rumenit cam mult, nederanjant insa 😛 Cred ca 45 minute ar fi fost ok.
Cu toate astea a fost delicioasa, cu o textura fina, gen crema de zahar ars putin mai densa 🙂
Cristina, ma bucur ca ti-a placut.
Asa-i? Cu nutella mai multa ar fi fost mai buna 🙂
As putea inlocui Nutella cu ciocolata de menaj?
Poti folosi bucati de ciocolata in interiorul compozitiei, dar sa topesti ciocolata si sa o pui ca pe nutella… nu stiu cum va fi. Se va intari f mult cand se va raci, deci nu se va taia ok..
Insa nu va fi la fel la gust, in primul rand din cauza texturii si in al doilea rand al gustului. Nu iti place nutella?
buna acum raspund de pe contul meu (din greseala am scris de pe al fratelui meu : Andrei ) am vrut sa folosesc ciocolata de casa pentru ca nu aveam atunci nutella si mi s-a facut o pofta cand am vazut reteta. Dar astazi am cumparat Nutella si m-am pus pe treaba….. si sunt super multumita (chiar daca inca nu am gustat-o) aspectul e minunat, pentru a fi sigura am pus si un praf de copt pt aragazul pe care il am nu coace asa de bine, acum astept sa se raceasca si sa o pun un pic la frigider. Voi reveni dupa ce voi gusta pasca, Multumesc pentru reteta
Cu placere! Te astept cu impresii 🙂
Buna! As vrea sa incerc acesta reteta de Paste, insa mi-e un pic teama pentru ca inca nu reusesc sa ma descurc foarte bine cu cuptorul electric. Mi s-a intamplat de multe ori sa nu coaca parjiturile/cozonacul la mijloc. Poti te rog sa-mi spui pe ce treapta sa pun forma si cum trebuie sa reglez coacerea (doar de jos, sus/jos)? Multumesc mult!
PS: Sunt o mare admiratoare a ta, am incercat multe dintre retetele tale, toate au fost foarte apreciate
Gabi
Gabi, depinde foarte mult de cuptor. Eu pun de obicei tava cu pasca in tava de la aragaz si pun pe gratarul nr 2 de jos in sus. In cazul in care observi ca se rumeneste prea mult, scoti tava si pui deasupa folie de aluminiu sau hartie de copt pana la terminarea timpului de copt. Eu folosesc coacerea sus/jos simultan. Tin pumnii 🙂
Multumesc! Imi iau inima in dinti si incerc si asa. Te anunt in legatura cu rezultatul 🙂
Te astept! Bafta! 🙂
Am facut pasca de Paste si a iesit minunata, s-a mancat pana la ultima bucatica. O sa incerc sa coc si cozonacii dupa indicatiile tale, poate functioneaza si in cazul lor. Multumesc!
Sigur iti ies si cozonacii daca urmezi reteta mea 🙂
Buna ziua. Ar merge sa folosesc o tava cu diametrul de 18 cm..sau ar trebui ajustata cantitatea de ingrediente?
Multumesc anticipat 🙂
Madalina, recomand sa mai scazi putin catitatile, cred ca va iesi prea inalta..
Bună seara! Aș putea folosi brânză dulce și ricotta, la rețeta de pască cu Nutella? Mulțumesc frumos
Sigur 🙂
Mulțumesc frumos pt răspuns ☺
De 3 ani o pregătesc de Paste si este deliciul mesei. Toata lumea o adora si a devenit deja tradiție, este așteptata cu nerăbdare. Abia aștept sa o prajituresc maine. Mulțumesc!
Livia, ma bucur tare ca va place 🙂
Te mai astept sa te inspiri.
Ce comentarii drăguțe! Te rog sa mi dai și mie o rețetă de cozonac.
Buna Edith, pot înlocui grisul cu faina ?
Paula, scuze pentru intarziere. Nu stiu cum va fi compozitia cu faina. Recomand amidon mai degraba.
Bună ziua, la cuptorul electric la ce temperatura sa o pun?
Andreea, scuze ca nu am fost online sa raspund la timp. La 170-180 C.