shopify site analytics
Frittata cu sunca si legume - Edith's Kitchen
Print Friendly

frittata-cu-sunca-si-legume

Frittata, aceasta sora mai bogata, din strainatate, a omletei, este o alegere la indeamana atunci cand nu avem

timp pentru o masa mai complexa, este ideala si ca mic dejun dar si servita la pranz.

Astazi am ales varianta cu sunca si amestec de legume congelate.

Legumele congelate sunt varianta mereu la indemana, rapida si sanatoasa la care apelez des.

Spun sanatoasa, deoarece legumele sunt congelate rapid, la maxim 24 ore dupa recoltare,

ceea ce nu putem spune intotdeauna despre legumele proaspete cumparate din piata.

 Ne trebuie:

4 oua

4 linguri parmezan ras

100 g sunca presata

200 g legume congelate (amestec cu porumb Edenia)

1/2 lingurita granule usturoi (sau 1 catel mare de usturoi)

2 linguri de ulei

60 g mozzarella rasa (petru deasupra)

sare, piper

– cantitati pentru 3-4 portii –

fritata-scunca-legume-giff-02_mic

Cum se face:

Incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam legumele congelate, sare si piper. Lasam acoperit, amestecand din cand in cand

cca 7-8 minute. La sfarsit adaugam  usturoiul granule (sau usturoiul pisat) si sunca taiata fasii subtiri. Omogenizam.

preparare-frittata-1

Punem legumele cu sunca intr-o tava/tigaie care merge la cuptor, pe care am uns-o cu putin ulei.

Batem ouale cu putina sare si piper, adaugam parmezanul ras, omogenizam si turnam ouale peste legume.

preparare-frittata

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15 minute cand punem deasupra mozzarella rasa

si mai lasam la cuptor 5-10 minute.

Servim calda sau rece cu salata de rosii sau orice alta garnitura.

frittata-cu-sunca-si-legume-1

Enjoy!

frittata-cu-sunca-si-legume-2

Mai multe idei de retete rapide gasiti pe www.vitrinacuidei.ro 

***************************************

Carti-Masterchef

Am pentru voi si un concurs, impreuna cu prietenii de la Edenia.

Ce trebuie sa faceti:

 Lasati un comentariu la aceasta postare in care sa-mi spuneti ce reteta  ati pregati familiei de pe www.vitrinacuidei.ro,

iar eu voi alege castigatorul prin random.org.

Premiul este un set de carti Masterchef care cuprinde o colectie de 8 carti cu tips& tricks si retete.

* Perioada de desfasurare concurs: 10 dec – 17 dec. Castigatorul va fi anuntat pe data de 18 dec in aceasta postare

si pe pagina de facebook  Edith’s Kitchen

* Premiul va fi expediat numai pe teritoriul Romaniei de catre agentia organizatoare.

Update 18.12.2015

Castigatoarea concursului este Andreea F. Felicitari! 🙂

12

Publicat in categoria CONCURSURI, MIC DEJUN, PROMO-POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

83 Comentarii:

  1. Curcan cu sos de mere coapte

  2. As pregati urmatoarea reteta :Biban in crusta de fovleac si sos de rosii galbene.

  3. Eu as alege supa rece de mazare 🙂

  4. File de cod Atlantic in crema de ardei si busuioc. Foarte util site-ul Vitrina cu idei. Nu stiam ca exista. Multumesc si pentru reteta si pentru site 🙂

  5. o Crema de morcovi baby cu anason si ciabatta gratinata ar merge de minune pe o vreme friguroasa. Asa ca eu cu asta incep din vitrina cu idei.

  6. Ioana brehar says:

    Ciorbă de văcuță

  7. miron cristina says:

    Pentru familia mea a-si pregati “Coquelet la cuptor cu sote de ciuperci si mamaliga cu parmezan”

  8. Mie tare mi-a facut cu ochiul reteta cheesecake napoleon cu capsuni.

  9. Adriana Elena Stanescu says:

    Coquelet tandoori cu amestec romanesco si peach-mustard

  10. Mini melci cu spanac, prosciutto si mozzarella

  11. millefeuille cu zmeura, frisca si sos de ciocolata

  12. Aș pregăti mai multe rețete de pe vitrinacuidei.ro, dar pentru că sunt cu gândul la ton de câteva zile, aș pregăti mai întâi “Aperitive sarate cu ton, mozzarella si chilly sau broccoli, nuci si branza” 🙂

  13. Buna ziua!
    Foarte bune produsele de la Edenia
    Apetisante retetele. As prepara placinta cu spanac si pui si trigoane cu amestec de porumb.
    O zi frumoasa!
    Oana

  14. As pregati cordon bleu cu spanac si rosii uscate .

  15. Amestec wok cu vita caramelizata in soia <3

  16. File de Pastrav cu ierburi provensale, conopida, bacon si alune de padure

  17. andreea curca says:

    Placinta fina cu spanac, feta si file de pastrav

  18. Tort raw cu zmeura

  19. Aș pregăti pentru familia mea ,,Săculeț cu broccoli și sos quattro formaggi,,

  20. Andreea Turbatu says:

    supa crema de ciuperci cu cruton catalan, tapenada de masline si dantela de parmezan. a iesit foarte buna.

  21. As pregati cordon bleu cu spanac si rosii uscate .

  22. Peste in crusta de mogdale

  23. Ana-Maria V. says:

    Voi pregati Conopida si broccoli cu sos de caju.

  24. Daniela Radu says:

    Cod in crusta de fistic cu piure si legume la cuptor

  25. Pentru ca familia mea este mare amatoare de dulciuri, as pregati Cheesecake Napoleon cu capsuni si busuioc.

  26. Tort raw cu zmeura

  27. Aceasta reteta: “Frittata cu sunca si legume” as vrea sa o pregatesc in aceasta dimineata, arata delicios. 🙂

  28. Voi pregati familiei mele o placinta fina cu spanac, feta si file de pastrav. Ce buna trebuie sa fie!!!

  29. Laura-Monica says:

    As incerca un sandwich catalan cu nuggets de pui, broccoli si sos caesar

  30. Mini melci cu spanac, prosciutto si mozzarella

  31. O idee buna ar fi sa pregatesc la cina pentru copii – Cordon bleu si spanac sote cu rosii uscate si usturoi. Copiii adora cordon bleo, iar spanacul si rosiile uscate…mmm, le ador mai ales eu, dar in aceasta combinatie sigur o sa le placa si lor!

  32. Coquelet la cuptor cu sote de ciuperci si mamaliga cu parmezan

  33. As incerca cordon bleu cu spanac si rosii uscate .

  34. Cisar Alexandru says:

    Amestec wok cu vita caramelizata in soia, posibil cu pui in loc de vita.

  35. As gati familiei mele rulou de pastrav cu spanac si prosciutto.

  36. Narcis Gabriel says:

    Cod Loins la cuptor cu crema de lamaie si ratatouille de iarna

  37. Cristian Murguleț says:

    File de Pastrav cu ierburi provensale, conopida, bacon si alune de padure

  38. As pregati o crema de morcovi baby cu anason si ciabatta gratinata

  39. Fish fingers cu mazare si sos tartar. Imi plac fish fingers si tot timpul incerc sa fac ceva diferit cu ele.

  40. Adriana Ivan Rusu says:

    Wrap cu snitel de pui, rucola si avocado.

  41. Prunean Lidia says:

    Amestec wok cu vita caramelizata in soia… de mult caut o reteta delicioasa cu vita!

  42. Cheesecake Napoleon cu căpșuni și busuioc.

  43. Sunt fan fritatta. Multumesc de idee!

  44. Flori-Ecaterina Chelaru says:

    Alături de multe alte rețete cu produse marca Edenia aș pregăti spaghete cu file de păstrăv și sos de roșii. Ador peștele!

  45. Buna seara,Edith! Nu am mai scris de mult dar acum m-ai provocat cu acest concurs. Reteta de azi e pe gustul intregii familii, multumesc de idee. Din ” Vitrina cu idei” as pune pe masa familiei mele “Ravioli aurii cu legunesi file de cod”. Am gatit in ultime vreme cateva retele cu file de cod si tare mi-ar placea sa incerc si aceaste varianta. Iti doresc ” Sarbatori fericite” si un an nou plin de idei gustoase. Pumnii stransi…

  46. Bună ziua tuturor! Toate rețetele de pe pagina vitrinacuidei.ro sunt superbe și alegerea este dificilă! Eu aș pregăti cu mare drag toate rețetele, dar deoarece trebuie să alegem, aș începe cu Salată de conopidă crocantă cu mere și gorgonzola și aș continua cu Cheescake Napoleon cu căpșuni și busuioc, Smoothie cu mazăre , chiar și căpșuni, și așa mai departe… 🙂 Să aveți o duminică minunată!

  47. `Corina Sandru says:

    Curcan cu sos de mere coapte 🙂

  48. Eugen-Dorin Ureche says:

    Aperitive sărate cu ton, mozzarella și chilly sau broccoli, nuci și brânză

  49. Raluca Dumitrache says:

    Curcan cu sos de mere coapte

  50. Alături de multe alte rețete cu produse marca Edenia aș pregăti coquelet la cuptor cu sote de ciuperci si mamaliga cu parmezan☺

  51. alexandra marza says:

    Supa crema de conopida si brocolli

  52. Sidorencu Alexandra says:

    Curcan cu sos de mere coapte

  53. O, sunt o multime de retete interesante pe vitrinacuidei.ro !
    Pentru inceput si pentru ca e post as gati o “Supa crema de morcovi cu chimen si ghimbir”:
    Multumim!

  54. Salata de legume cu avocado

  55. Daniela Patrascu says:

    Curcan in mirodenii cu portocale si morcovi baby

  56. Curcan cu sos de mere coapte

  57. as pregati o ciorba de vacuta

  58. Corina Iordache says:

    Cheesecake Napoleon cu capsuni si busuioc. Yumyyy!!

  59. Cheesecake Napoleon, clar 🙂

  60. Frittata cu sunca si legume 😉

  61. Trigon mexican cu ardei iute si ceddar

  62. Snitel de pui cu crema de spanac si parmezan

  63. Corina Rachiteanu says:

    Curcan cu mere coapte

  64. As face multe dar am ales pachetele cu urda, zmeura si sos de cioco

  65. As face File de cod Atlantic in crusta crocanta cu iaurt grecesc.

  66. Adelina Patrascu says:

    Tort raw cu zmeura

  67. Isabela Gal says:

    Eu as face ceva mai light: curcan umplut cu merisoare si crutoane 🙂

  68. As pregati salata de legume cu avocado.

  69. Curcan umplut cu merisoare si crutoane

  70. Aș pregăti tort raw cu zmeură.

  71. curcan cu sos de mere coapte

  72. Pe mine ma tenteaza cel mai tare salata de conopida crocanta cu mere si gorgonzola pentru ca are exclusiv ingredintele mele preferate!

  73. stancu alina says:

    Supa de mazare

  74. Peste în crusta de migdale

  75. Pentru ca in ultima vreme gatesc mult in wok, voi alege reteta de somon in stil asiatic cu legume la wok 👌🏻

  76. Madalina Vlad says:

    As pregati tort raw cu zmeura

  77. Buna! Cu siguranta as gati de sarbatori coquelet marinat cu cimbru si lamaie pe pat de sparanghel glasat cu sos de parmezan. O seara frumoasa!

  78. Amestec wok cu vita caramelizata in soia

  79. Felicia Condac says:

    Fara îndoiala as pregăti un tort raw cu zmeura!

  80. Am facut-o aseara, si dimineata am bagat-o putin la cuptor. Saru’mana pentru masa! M-ai salvat de la a pregati micul dejun astazi 😛

  81. Foarte apetisanta reteta! Si o intrebare: tigaia folosita este din fonta? Sunteti multumita de ea? Daca da, de unde ati procurat-o?

    • Carmen, da, este din fonta. Este luata de pe net acum cativa ani, nu mai retin exact de unde. Kitchen shop probabil.
      Tigaile de fonta, ca sa nu lipeasca si sa nu rugineasca, trebuie “asezonate” inainte de folosire. Poti gasi aici un filmulet unde vezi cum se procedeaza: http://www.marthastewart.com/910384/good-thing-seasoning-cast-iron-skillet
      Altfel, lipesc ingrozitor si pot si rugini daca le lasi cu putin lichid in ele de pe o zi pe alta..
      Sper ca ti-am fost de folos.
      Ps. Te rog, nu-mi mai vorbi cu dvs 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*