shopify site analytics
Biscuiti cu gem de caise - Edith's Kitchen
Print Friendly

biscuiti cu gem de caise

Inca o reteta de biscuiti de post, asemanatoare cu biscuiti cu cacao si gem de zmeura.

Sunt moi, aromati, deliciosi. Puteti folosi orice gem doriti, numai sa tineti cont de culoarea acestuia,

pentru ca va modifica culoarea finala a biscuitilor. Sa vedem cum facem biscuiti cu gem de caise.

Ne trebuie: 

320 g faina

1 lingurita praf de copt

200 g gem de caise

100 g zahar

80 ml ulei

un praf de sare

vanilie

– cantitati pt cca 45 bucati –

Cum se fac:

Amestecam faina cu praful de copt si sarea. In alt bol incapator amestecam gemul cu uleiul si cu zaharul.

Omogenizam bine, apoi adaugam peste amestec 1.2 din ingredientele uscate si omogenizam bine.

Adaugam ingredientele uscate treptat si omogenizam cu mana, pentru ca in functie de consistenta gemului

vom adauga mai multa sau mai putina faina. Daca gemul vostru este foarte fluid, este posibil

sa trebuiasca sa puneti mai mult de 320 g de faina. Eu atat am folosit.

Framantam aluatul cu mana cca 1 minut pana nu se mai lipeste de mana si de peretii vasului.

aluat

Formam bilute din aluat pe care le aplatizam (cu mainile usor unse cu ulei daca este nevoie),

si le punem in tava pe hartie de copt, si ii coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 9-10 minute.

biscuiti in tava

Nu ii coaceti mai mult pentru ca se ard! Biscuitii vor fi moi cand ii scoateti din cuptor, insa ii lasam sa se

raceasca in tava 5 minute, apoi ii transferam pe un gratar pana la racirea completa.

Buni-buni! Enjoy!

biscuiti cu gem de caise 1

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

22 Comentarii:

  1. Adriana (o noua admiratoare) says:

    Am incercat si cealalta retata (cu gem de zmeura si cacao) si a iesit fff bine!!
    De abia astept sa o incerc si pe aceasta!

    • Adriana, ma bucur ca ti-au placut biscuitii cu cacao, sper sa-ti placa si astia 🙂
      Te mai astept sa te inspiri! 🙂

      • Am incercat si aceasta reteta si au iesit ff buni.
        Mama a avut niste obiectii cu culoare (prea pala) dar toata lumea i’a adorat!

        • Adriana, ma bucur ca v-au placut. Daca ii mai repeti, poti pune putin turmeric (pentru o culoare galbena) in aluat.. Se gaseste la plafar si la raftul de condimente din supermarketuri si este si ff sanatos 🙂

  2. Mmm iau si eu cativa pentru maine dimineata!

  3. Ador gemul de caise , deci , ii voi incerca cu siguranta !! 😉

  4. cu alt gem se pot face? mie nu/mi place cel de caise. de exemplu: gutui, afine, visine, prune , capsuni etc…

    • Ana Maria, ar trebui folosit un gem mai deschis la culoare ca sa nu influenteze culoarea biscuitilor. Insa in principiu, poti folosi orice gem care nu are bucati mari de fruct prin el.
      Dar sa stii ca nu se simte gustul de gem, el e mai mult pe post de liant si indulcitor in compozitie 😉

  5. Arata bine si chiar ma duc cu gandul la macaroons. Bine, la jumatate dintr-unul. 😀 In alta ordine de idei, se vede ca esti si fotograf, sunt innebunita atat dupa preparate, cat si dupa poze! Felicitari!

    • Sunt niste bieti biscuiti de post, nu ajung nici la degetul mic al macarons-ilor :))
      Iti multumesc mult! Ma bucur ca iti plac si pozele mele 🙂

  6. Am reusit sa fac si eu si varianta aceasta. Cred ca imi plac mai mult decat cele cu cacao 🙂 (Am mancat deja 5 si inca nu s-au racit. )

    • Deea, ma bucur ca ti-au placut 🙂 Noua ne-au placut mai mult cei cu cacao, insa e chestiune de gusturi 🙂
      Te mai astept!

  7. Nu se poate intinde foaie sa ca pot sa ii decupez cu diverse forme?

  8. I-am facut in seara asta!minunata combinatie de gusturi: acrisor de la gem,caramel de la zahar si vanilie(am pus eu). Deja s-au dus jumate din ei. Abia astept sa-i incerc si pe cei cu cacao, numai ca nu am dulceata de zmeura, sa vad cu ce s-o inlocuiesc. Multe multumiri!

  9. Arata super. Daca ii fac fara zahar (nu vreau nici inlocuitor) trebuie sa modific cantitatile celorlalte ingrediente?

    • Andra,nu i-am incercat fara zahar, dar nu cred ca va trebui sa modifici alte ingrediente. Gemul pe care il folosesti va fi tot fara zahar?

  10. Nu, gemul e facut de mine (0.5 kg zahar / 1 kg fructe) si ma gandeam sa nu mai adaug in plus. Vreau sa-i fac pt bebe si de-aia nu vreau sa pun mult zahar, cred ca ar fi suficient cel din gem. Pana sa gasesc reteta asta ma gandeam sa pun pur si simplu mere rase in compozitia de biscuiti, dar n-am stiut in ce proportii sa le pun. Multumesc pentru raspuns!

    • Atunci e super! 🙂
      Nu poti decat sa faci experimente cu indulcitul cu mere rase si vezi ce si cum iese. Faci cantitati mici pana nimeresti proportiile 🙂

Adauga comentariu