biscuiti cu gem de caise

Inca o reteta de biscuiti de post, asemanatoare cu biscuiti cu cacao si gem de zmeura.

Sunt moi, aromati, deliciosi. Puteti folosi orice gem doriti, numai sa tineti cont de culoarea acestuia,

pentru ca va modifica culoarea finala a biscuitilor. Sa vedem cum facem biscuiti cu gem de caise.

Ne trebuie: 

320 g faina

1 lingurita praf de copt

200 g gem de caise

100 g zahar

80 ml ulei

un praf de sare

vanilie

– cantitati pt cca 45 bucati –

Cum se fac:

Amestecam faina cu praful de copt si sarea. In alt bol incapator amestecam gemul cu uleiul si cu zaharul.

Omogenizam bine, apoi adaugam peste amestec 1.2 din ingredientele uscate si omogenizam bine.

Adaugam ingredientele uscate treptat si omogenizam cu mana, pentru ca in functie de consistenta gemului

vom adauga mai multa sau mai putina faina. Daca gemul vostru este foarte fluid, este posibil

sa trebuiasca sa puneti mai mult de 320 g de faina. Eu atat am folosit.

Framantam aluatul cu mana cca 1 minut pana nu se mai lipeste de mana si de peretii vasului.

aluat

Formam bilute din aluat pe care le aplatizam (cu mainile usor unse cu ulei daca este nevoie),

si le punem in tava pe hartie de copt, si ii coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 9-10 minute.

biscuiti in tava

Nu ii coaceti mai mult pentru ca se ard! Biscuitii vor fi moi cand ii scoateti din cuptor, insa ii lasam sa se

raceasca in tava 5 minute, apoi ii transferam pe un gratar pana la racirea completa.

Buni-buni! Enjoy!

biscuiti cu gem de caise 1