Inca o reteta de biscuiti de post, asemanatoare cu biscuiti cu cacao si gem de zmeura.
Sunt moi, aromati, deliciosi. Puteti folosi orice gem doriti, numai sa tineti cont de culoarea acestuia,
pentru ca va modifica culoarea finala a biscuitilor. Sa vedem cum facem biscuiti cu gem de caise.
Ne trebuie:
320 g faina
1 lingurita praf de copt
200 g gem de caise
100 g zahar
80 ml ulei
un praf de sare
vanilie
– cantitati pt cca 45 bucati –
Cum se fac:
Amestecam faina cu praful de copt si sarea. In alt bol incapator amestecam gemul cu uleiul si cu zaharul.
Omogenizam bine, apoi adaugam peste amestec 1/2 din ingredientele uscate si omogenizam bine.
Adaugam ingredientele uscate treptat si omogenizam cu mana, pentru ca in functie de consistenta gemului
vom adauga mai multa sau mai putina faina. Daca gemul vostru este foarte fluid, este posibil
sa trebuiasca sa puneti mai mult de 320 g de faina. Eu atat am folosit.
Framantam aluatul cu mana cca 1 minut pana nu se mai lipeste de mana si de peretii vasului.
Formam bilute din aluat pe care le aplatizam (cu mainile usor unse cu ulei daca este nevoie),
si le punem in tava pe hartie de copt, si ii coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 9-10 minute.
Nu ii coaceti mai mult pentru ca se ard! Biscuitii vor fi moi cand ii scoateti din cuptor, insa ii lasam sa se
raceasca in tava 5 minute, apoi ii transferam pe un gratar pana la racirea completa.
Buni-buni! Enjoy!
Am incercat si cealalta retata (cu gem de zmeura si cacao) si a iesit fff bine!!
De abia astept sa o incerc si pe aceasta!
Adriana, ma bucur ca ti-au placut biscuitii cu cacao, sper sa-ti placa si astia 🙂
Te mai astept sa te inspiri! 🙂
Am incercat si aceasta reteta si au iesit ff buni.
Mama a avut niste obiectii cu culoare (prea pala) dar toata lumea i’a adorat!
Adriana, ma bucur ca v-au placut. Daca ii mai repeti, poti pune putin turmeric (pentru o culoare galbena) in aluat.. Se gaseste la plafar si la raftul de condimente din supermarketuri si este si ff sanatos 🙂
Mmm iau si eu cativa pentru maine dimineata!
Rocsy, te rog, serveste-te! 🙂 Te pup!
Ador gemul de caise , deci , ii voi incerca cu siguranta !! 😉
Pup Magda! 🙂
cu alt gem se pot face? mie nu/mi place cel de caise. de exemplu: gutui, afine, visine, prune , capsuni etc…
Ana Maria, ar trebui folosit un gem mai deschis la culoare ca sa nu influenteze culoarea biscuitilor. Insa in principiu, poti folosi orice gem care nu are bucati mari de fruct prin el.
Dar sa stii ca nu se simte gustul de gem, el e mai mult pe post de liant si indulcitor in compozitie 😉
Arata bine si chiar ma duc cu gandul la macaroons. Bine, la jumatate dintr-unul. 😀 In alta ordine de idei, se vede ca esti si fotograf, sunt innebunita atat dupa preparate, cat si dupa poze! Felicitari!
Sunt niste bieti biscuiti de post, nu ajung nici la degetul mic al macarons-ilor :))
Iti multumesc mult! Ma bucur ca iti plac si pozele mele 🙂
Am reusit sa fac si eu si varianta aceasta. Cred ca imi plac mai mult decat cele cu cacao 🙂 (Am mancat deja 5 si inca nu s-au racit. )
Deea, ma bucur ca ti-au placut 🙂 Noua ne-au placut mai mult cei cu cacao, insa e chestiune de gusturi 🙂
Te mai astept!
Nu se poate intinde foaie sa ca pot sa ii decupez cu diverse forme?
Ba cred ca da, insa nu prea subtire, de 5-6 mm 🙂
I-am facut in seara asta!minunata combinatie de gusturi: acrisor de la gem,caramel de la zahar si vanilie(am pus eu). Deja s-au dus jumate din ei. Abia astept sa-i incerc si pe cei cu cacao, numai ca nu am dulceata de zmeura, sa vad cu ce s-o inlocuiesc. Multe multumiri!
Ionela, poti pune de capsuni, piersici sau tot de caise 🙂
Arata super. Daca ii fac fara zahar (nu vreau nici inlocuitor) trebuie sa modific cantitatile celorlalte ingrediente?
Andra,nu i-am incercat fara zahar, dar nu cred ca va trebui sa modifici alte ingrediente. Gemul pe care il folosesti va fi tot fara zahar?
Nu, gemul e facut de mine (0.5 kg zahar / 1 kg fructe) si ma gandeam sa nu mai adaug in plus. Vreau sa-i fac pt bebe si de-aia nu vreau sa pun mult zahar, cred ca ar fi suficient cel din gem. Pana sa gasesc reteta asta ma gandeam sa pun pur si simplu mere rase in compozitia de biscuiti, dar n-am stiut in ce proportii sa le pun. Multumesc pentru raspuns!
Atunci e super! 🙂
Nu poti decat sa faci experimente cu indulcitul cu mere rase si vezi ce si cum iese. Faci cantitati mici pana nimeresti proportiile 🙂
Buna. O linguriță praf de copt înseamnă un pliculeț sau…..? Eu sunt antitalent la prăjituri si vreau sa ii fac pt băiețelul meu. Mulțumesc!
Un pliculet are mai mult de 1 lingurita 🙂
Pui praf de copt intr-o lingurita, si cantitatea aia o pui, asta inseamna o lingurita de praf de copt 🙂
Buna ziua! Cu faina de alac (in loc de faina de grau) se poate face?
Nu am folosit niciodata faina de alac, nu stiu cum se comporta, deci nu stiu sa iti spun daca o poti folosi in aceasta reteta… Imi pare rau.
Buna. Se poate folosi si ulei de masline la aceasta reteta? Multumesc mult!
Ana, eu nu folosesc ulei de masline la prajituri pentru ca are o aroma prea puternica si cred ca le-ar schimba gustul..
Buna. 🙂 Ador toate retetele tale. Esti un fenomen pentru mine care nu stiu sa gatesc, dar totusi nu ma las batuta (tocmai ce am terminat clatitele Dukan care sunt yammmiii…). Te rog frumos sa imi spui parerea ta 🤩si anume daca pot inlocui faina de grau cu cea de migdale, si gemul de zmeura cu magiun facut in casa, iar zaharul cu stevie. Iti multumesc frumos pentru ca existi. 😘
Oana, iti multumesc pt cuvintele frumoase 🙂
Sincer, nu stiu sa-ti spun cata faina de migdale ar tb sa folosesti si cum vor iesi…
Daca vrei sa folosesti musai faina de migdale, poti cauta biscuiti la categoria de retete low carb https://www.edithskitchen.ro/category/retete-low-carb/ (numai ca nu sunt de post..)
Buna. I-am facut cu gem de caise, de piersici, de capsuni. Eu nu am mai adaugat zahar; “dulceata” gemului este de ajuns. Au iesit suuuper buni.
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Foarte buni! Eu i-am facut cu dulceata de gutui 😉
Lidia, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Bună. Ai idee dacă pot înlocui gemul cu pastă de curmale? Oare cum se comportă? Mulțumesc.
Sabina, nu am vazut cum arata pasta de curmale, dar banuiesc ca este mai vascoasa decat un gem si mai dulce…
Posibil sa trebuiasca o cantitate ceva mai mica decat cea de gem, sa nu iasa prea dulci si prea tare aluatul.
Eu am incercat doar cu gem clasic, usor moale.
Sunt minunați acești biscuiti !
Eu am mai adăugat putin lapte vegetal!
❤❤❤
Andreea, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Inseamna ca a fost gemul mai putin lichid si a fost nevoie de lapte?
O rețetă foarte versatila și rapida, am încercat deja cu mai multe sortimente de gem. Eu am înlocuit uleiul cu unt topit și am scăzut zaharul la doar 50 g. La tura de azi am adăugat chiar și un ou mic, și sunt foarte reușiți. P. S. Felicitări și pentru poze, e o placere pentru papilele gustative, dar și pentru ochi vizita pe blogul tau 😊
Alina, iti multumesc pentru cuvintele frumoase 🙂
Ma bucur ca iti plac biscuitii si fotografiile mele.
E interesant ca au iesit ok si cu ou..
Si nouă ne plac! I-am făcut de mai multe ori cu gem de caise din producția proprie cu f puțin zahăr și cu ulei de cocos( dă gust tare bun).
Alina, da, cred ca au o aroma buna cu ulei de cocos. Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Superbi, și ușor de făcut! Sigur îi încerc și cei cu gem de zmeură.
Lucretia, ma bucur ca ti-au placut! 🙂