Este tortul pe care l-am facut de revelion, dar abia acum reusesc sa il postez…
Nu este nimic spectaculos, este facut in graba, cu blat cumparat,
insa a fost incredibil de buna combinatia caise-ciocolata.
Ne trebuie:
1 blat de tort (am folosit din nou cumparat, mea culpa!)
Pt crema de caise:
250 g caise din compot
1 iaurt mic cu caise
250 ml frisca
50 g zahar pudra
7 g gelatina
Pt glazura:
200 g ciocolata (eu am pus una amaruie si una cu lapte)
150 g smantana lichida pt frisca
50 g unt
Cum se face:
Crema:
Caisele se fac piure in blender sau cu mixerul stick, apoi se amesteca cu zaharul pudra
pana acesta se topeste.
Gelatina se hidrateaza in putin compot si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana se dizolva (nu o fiebeti!).
Totul se amesteca cu frisca batuta si cu iaurtul.
Punem inelul tavii de tort in jurul primei foi de blat, punem crema peste, apoi din nou blat-crema-blat.
Dam la frigider pt minim -3 ore.
Glazura:
Punem smantana lichida pe foc sa se incalzeasca (atentie, fara sa fiarba!),apoi adaugam ciocolata rupta cubulete si untul.
Luam craticioara de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam in ea din cand in cand pana se mai raceste, apoi o turnam peste tort, incet incepand din centru.
Dam la frigider inca 1-2 ore si apoi ornam.
L-am ornat in mare graba cu ciocolata alba, fulgi de cocos si felii de caise din compot.
Bun de tot!
Si feliuta:
Edith, vii mai rar sa postezi cate o reteta, dar cand vii… faci numai lucruri minunate! Felicitari si o duminica placuta!
ce bun trebuie sa fie!cred ca o sa incerc si eu ceva asemanator week-end-ul viitor!iti doresc un 8 martie fericit!te pup
Uau, ce tort superb… Feliuta din farfurie o “fur” eu…
La multi ani de 8 Martie !
ce frumos!!!!!!!!!!!!!!!!
da unde ai gasit fata mea blatul?
ca nu l-am vazut in viata mea…
gelatina,merge granule?
pupici MARI .
ps.blatul nu se insiropeaza deloc?
cu putin compot?
pupici MARI.
foarte frumos tortul!!
felicitari pentru un super tort!!
Felicitari, ti-a iesit un tort superb.
Doamnelor, va multumesc frumos!
Un 8 martie fericit sa aveti (si nu numai 😉 si la multi ani!
@Mary: nu am insiropat deloc blatul pt ca cele din comert se flescaie urat daca le insiropezi. Daca faci de casa, da 🙂
Blatul e cumparat de la Selgros, este patrat, l-am taiat eu rotund pt ca nu aveam platou pt el..
Gelatina eu numai granule folosesc pt ca foite nu am gasit la noi pe nicaieri..
Ai premii la mine pe blog!
La multi ani de 8 Martie!
arata superb!o primavara frumoasa:Dte pup
Nu-i prea tarziu sa-ti urez La multi ani de 8 Martie. O felie din tortul tau e binevenita intr-o zi ca asta. Sanda
La multi ani, draga Edith! Un 8 Martie fericit! Iti doresc o primavara frumoasa, multa dragoste si bucurii! Pupppp!
Va multumesc frumos tuturor!
La multi ai si o primavara frumoasa si plina de bucurie sa aveti! 🙂
Edith,fataaa,pe langa faptul ca esti o mare gospodina,esti si un fotograf exceptional!Te pup!
haha Mimi ce draguta esti :))
Nu-e eu nici mare gospodina nici mare fotograf, da’ ma stradui 😛
arata delicios, perfectiunea intruchipata..
Foarte frumos tortul si cred ca delicios!! daca iti face placere ,,ai niste premii pe blogul meu !
Iamiii, e delicos arata minunat si…. da sunt o noua fana a blogului tau. E sursa minunata de inspiratie, felicitari!!!
Iustina, Ana, Amanaria, va multumesc frumos si va mai astept!
Felicitari Edith pentru un desert care pare foarte apetisant. Multumim ca-ti faci mereu timp sa ne ajuti cu retete noi!
Ligia, si eu va multumesc ca ma vizitati! 🙂
Edith tortul arata minunat…eu sunt o incepatoare in ale bucatariei asa ca s-ar putea sa pun o intrebare idioata insa “smantana lichida pt frisca” este cutiuta aceea mica de hulala – frisca lichida? As vrea sa incerc si eu si macar sa stiu ce sa cumpar….multumesc din suflet…
Draga anonima, despre acea frisca este vorba 🙂 insa eu nu folosesc Hulala pt ca nu imi place. Imi place Creme patisserie de la Megle mai mult 🙂
Orice alta intrebare ai, sunt aici (mai devreme sau mai tarziu iti raspund)
Te mai astept! 🙂
Arata tare bine si apetisanta….si daca mai are si fructe.mmm
Parasdis, merci ca ai trecut pe la mine 🙂 Pup!
am facut tortul asta anul trecut in octombrie. a iesit extraordinar de bun! imi plac torturile simple si rapide! multumesc pentru reteta! o sa il fac din nou, in curand. o zi faina! deea
Deea, ma bucur tare mult ca ti-a placut 🙂
Te mai astept cu drag sa incerci si alte retete.
Week-end frumos sa ai!
Buna !
Cred ca pana acum am incercat in jur de vreo 10 retete postate pe blogul tau si toate mi-au iesit. Acum vreau sa incerc si acest tort. Din pacate in orasul in care locuiesc nu prea gasesc aceste foi pt blat; spune-mi te rog ce varianta pot alege si ce diametru tb sa aiba tava ?
Multumesc frumos
Florenta, ma bucut tare ca ti-a placut ce ai incercat de la mine!
Pt acest tort poti face un blat normal cu cacao pe care sa il tai in 2-3. Poti folos blatul de la tortul amandina, sau ce alt blat vrei tu:)
Diametrul poate fi intre 23-26 cm.
Spor!
Buna!
As dori sa fac si eu acest tort, dar cu visine (din compot) in loc de caise. Crezi ca ar trebui sa adaug mai multa gelatina?
Buna Alina.
Daca pui doar visinele, nu cred ca este nevoie de mai multa gelatina, dar ca sa fii sigura, pune un plic (10g).
Spor si te mai astept! 🙂
as dori sa fac tortul in weekend si voi folosi caise proaspete. ar trebui sa le firb sau le pot lasa asaa?
Oana, cred ca iese bun si cu caisele crude. Sa iei unele bine coapte, sa fie aromate 🙂
am facut tortul pe weekend cu caise proaspetele , dar totusi m-am hotarat sa le fierb putin , dupe ce le-am lasat o ora cu ceva zahar. le-am fiert in sucul lasat de ele. a fost fff gustos tortul.
Ma bucur ca v-a placut, Oana! 🙂