Apricot and chocolate cake
Este tortul pe care l-am facut de revelion, dar abia acum reusesc sa il postez…
Nu este nimic spectaculos, este facut in graba, cu blat cumparat,
insa a fost incredibil de buna combinatia caise-ciocolata.
 
Ne trebuie:
1 blat de tort (am folosit din nou cumparat, mea culpa!)
 
Pt crema de caise:
250 g caise din compot
1 iaurt mic cu caise
250 ml frisca
50 g zahar pudra
7 g gelatina
Pt glazura:
200 g ciocolata (eu am pus una amaruie si una cu lapte)
150 g smantana lichida pt frisca
50 g unt
 
Cum se face:
Crema:
Caisele se fac piure in blender sau cu mixerul stick, apoi se amesteca cu zaharul pudra
pana acesta se topeste.
Gelatina se hidrateaza in putin compot si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana se dizolva (nu o fiebeti!).
Totul se amesteca cu frisca batuta si cu iaurtul.
Punem inelul tavii de tort in jurul primei foi de blat, punem crema peste, apoi din nou blat-crema-blat.
Dam la frigider pt minim -3 ore.
Glazura:
Punem smantana lichida pe foc sa se incalzeasca (atentie, fara sa fiarba!),apoi adaugam ciocolata rupta cubulete si untul.
Luam craticioara de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam in ea din cand in cand pana se mai raceste, apoi o turnam peste tort, incet incepand din centru.
Dam la frigider inca 1-2 ore si apoi ornam.
L-am ornat in mare graba cu ciocolata alba, fulgi de cocos si felii de caise din compot.
Bun de tot!
Si feliuta:
slice of apricot cake