tort aperitiv cu icre
Genul asta de tort aperitiv l-am mancat acum cativa ani la un revelion si de atunci mi-a ramas in minte, iar anul asta nu a mai scapat, l-am incercat.
Este tare bun si foaaarte festiv, cu siguranta orice musafir va fi impresionat.

Ne trebuie:
6 felii – paine toast
cca 300 g crema de branza
1/2 ardei rosu
50 g unt
200 g icre
1 conserva de ton
1 fir de ceapa verde (optional)
Cum se face:
Vreau sa precizez de la inceput ca nu am folosit paine toast clasica pentru ca nu imi place, mi se pare ca are un miros ingrozitor. Fiecare cum prefera.
Eu am folosit painea de mai jos care se gaseste in Mega Image si are miros de paine proaspata, si nu are coaja.
IMG_6000_1
O alta precizare: am folosit o crema de branza picanta cu ardei iute rosu luata de la un stand cu produse grecesti,
standuri care se gasesc in mai multe piete (in Crangasi si Floreasca am vazut eu). V-o recomand, este foarte buna – are in compozitie branza feta, iaurt grecesc si ardei iute.
O puteti inlocui cu o crema de branza sau branza dulce (sau combinate) amestecate dupa preferinta cu marar, ardei rosu sau in alte combinatii.
Punem 2 felii de paine pe tava unde urmeaza a monta tortul.
IMG_6394_1
Amestecam crema de branza cu 1/2 ardei rosu tocat marunt si cca 50 g unt putin topit si omogenizam bine
(daca folositi crema de branza la cutie, nu cred ca mai este necesar sa puneti unt..).
Punem un strat destul de generos de branza,
IMG_6398_1
punem alte 2 felii de paine peste, iar apoi punem icrele (eu le-am amestecat cu o conserva de ton foarte bine scursa si un fir de ceapa verde tocat marunt).
IMG_6405_1
Punem inca un strat de felii de paine si imbracam tortul in crema de branza, icre sau ambele cum am facut eu.
Ornam cu ardei, masline, ace de rozmarin (cum am facut eu) sau dupa inspiratie.
tort aperitiv cu icre 1
Dam la frigider, de preferat pana a doua zi, pentru ca painea sa traga din lichidul cremelor iar cand il taiati, sa stea frumos felia.
Tare bun este!
tort aperitiv cu icre 4
Enjoy!

tort aperitiv cu icre 2