Genul asta de tort aperitiv l-am mancat acum cativa ani la un revelion si de atunci mi-a ramas in minte, iar anul asta nu a mai scapat, l-am incercat.
6 felii – paine toast
cca 300 g crema de branza
1/2 ardei rosu
50 g unt
200 g icre
1 conserva de ton
1 fir de ceapa verde (optional)
Cum se face:
Vreau sa precizez de la inceput ca nu am folosit paine toast clasica pentru ca nu imi place, mi se pare ca are un miros ingrozitor. Fiecare cum prefera.
Eu am folosit painea de mai jos care se gaseste in Mega Image si are miros de paine proaspata, si nu are coaja.
O alta precizare: am folosit o crema de branza picanta cu ardei iute rosu luata de la un stand cu produse grecesti,
standuri care se gasesc in mai multe piete (in Crangasi si Floreasca am vazut eu). V-o recomand, este foarte buna – are in compozitie branza feta, iaurt grecesc si ardei iute.
O puteti inlocui cu o crema de branza sau branza dulce (sau combinate) amestecate dupa preferinta cu marar, ardei rosu sau in alte combinatii.
Punem 2 felii de paine pe tava unde urmeaza a monta tortul.
Amestecam crema de branza cu 1/2 ardei rosu tocat marunt si cca 50 g unt putin topit si omogenizam bine
(daca folositi crema de branza la cutie, nu cred ca mai este necesar sa puneti unt..).
Punem un strat destul de generos de branza,
punem alte 2 felii de paine peste, iar apoi punem icrele (eu le-am amestecat cu o conserva de ton foarte bine scursa si un fir de ceapa verde tocat marunt).
Punem inca un strat de felii de paine si imbracam tortul in crema de branza, icre sau ambele cum am facut eu.
Ornam cu ardei, masline, ace de rozmarin (cum am facut eu) sau dupa inspiratie.
Dam la frigider, de preferat pana a doua zi, pentru ca painea sa traga din lichidul cremelor iar cand il taiati, sa stea frumos felia.
Tare bun este!
Enjoy!
vreau si euuuuu.Doar ca aici icrele sunt groaznic de greu de gasit..Daca ai noroc,iti ies dintr-un peste..Ce poftaa…Pupici!
Si eu folosesc de mult painea aia (de la Auchan si Mega iau). Am aflat recent ca imi dauneaza grav sanatatii, ghinion 🙂
Si chiar e gustoasa, asa este.
Ana Maria, ce rau ca nu gasiti icre… Sunt tare bune, asa-i!
Dana, painea in general iti face rau? Ai probleme cu colesterolul? 🙁
E foarte reusit si foarte bun. E o idee pentru zilele festive care se apropie. Pup!
Arata superb. Foarte ingenios!
A doua zi, felia de dedesubt nu este prea umeda?
Ce idee ingenioasa!! Super, o sa il incerc pentru masa de revelion negresit 🙂
Dar spune-mi te rog, combinatia de icre si branza nu e ciudata? Intreb si eu.. ca nu am mancat niciodata.
Sarbatori fericite si felicitari pentru retetele minunate pe care ni le impartasesti! 🙂
Imi place ideea, o sa il incerc. Foarte fin l-ai ornat 🙂
Sarbatori fericite!
@Andi: nu se inmoaie deloc painea, surprinzator. Mi-a ramas o bucatica mica si dupa 2 zile era la fel. Crema de branza folosita nu era foarte apoasa…
Fetele, sper sa va placa daca il incercati! Sarbatori fericite si voua si va mai astept cu drag! 🙂
“Dana, painea in general iti face rau? Ai probleme cu colesterolul? 🙁 “
Nu, ma amuzam de ce mai citeam pe net, mai rau totul dauneaza grav sanatatii. Poate aerul sa fie sanatos sa traim cu el, dar cica nici ala.
Pita asta e foarte buna. Mie imi place.
Minunat!! Astazi il fac si eu! 🙂
O sa mai fac si dobosul cu cascaval si sunca si rulada de somon su spanac. Sper sa imi iasa pe jumatate la fel de frumoase ca ale tale!
Sarbatori fericite si multumim pentru inspiratie!!!
Ileana
Vai,ce bine arata, abia acum vad tortuleul asta! Nici eu nu gasesc aici decat icre roz care nu aduce nici pe departe cu cel dn tara. Oricum mi-am notat reteta si o am in vedere la o masa fara carne! E superba combinatia!
Am uitat sa te intreb cum se cheama crema de branza greceasca? Si inca un lucru, la tine nu ma pot abona sa primesc retetele tale pe mail ca sa nu mai pierd nimic ca nu stiu cum sa aflu ce ai publicat in ultima vreme. Mersi!
Ionela, crema asta de branza este varsata, nu as putea sa iti spun cum se numeste. Este ambalata la niste casolete mari de 5 kg cred din care vand la magazinul respectiv care are numai produse grecesti. Stiu ca este din feta, iaurt si ardei iute (asa mi-au zis fetele). Stii ardeii aia mici iuti, umpluti cu braza, ii poti mixa pe aia cu putina feta, iaurt si gata branza 🙂
Te poti abona, vezi in partea stanga, mai jos.
pacat ca nu l-ai decorat mai frumos!
Buna,
Am și eu o întrebare: ce fel de icre ai folosit? Se pot folosi icrele roșii?
Merci.
Arata senzațional 🙂
Draga anonima, te referi la icrele de manciuria? Daca tu iti permiti sa il umpli cu icre de manciuria, be my guest! 🙂 Insa nu o sa faca aderenta painea la stratul de icre.
Insa poti pune deasupra daca vrei..
in Venezuela acest t5ort se numeste sandwicion.este nelipsit ..maiales la petrecerile infantile.aici la brutarie vinde painea de sandwichi feliata special pe orizontal pentru prepararea sandwicionului.conbinatiile pentru umplutura sunt f diverse …de la pasta de branzeturi,bacon,ton pana la gemuri si chutneyuri .cu cat amesteci mai multe tipuri de pasta cu atat surpriza este mai mare.
draga Edith,felicitarile mele …se vede ca pasiunea este mare si rezultatele sunt pe masura!
alis
Alis, super, multumim de info. Nu stiu ce origine are tortul asta aperitiv, stiu doar ca e foarte bun. Iti multumesc pentru vorbele frumoase.
Doresc sa ma anonez si sa primesc retetele pe adresa de email. Multumesc !
Rodica, la sfarsitul fiecarei retete, chiar deasupra spatiului unde ai scris comentariul te poti abona 🙂
Scrie asa:
ABONARE LA NEWSLETTER
Adauga mai jos adresa ta de email pentru a primi cele mai noi articole si retete