Astazi avem o noua reteta de post, tofu pane la cuptor. Puteti alege sa il prajiti daca vreti – va fi mai savuros asa.
Eu am folosit panko in locul pesmetului clasic (un pesemt cu firimituri mari pe care il puteti cumpara online
sau in magazinele cu specific asiatic). Il puteti aromatiza cu orice va place, sa adaugati ierburi aromate,
sa renuntati la usturoiul deshidratat sau la ceapa (desi ultimele doua “miscari” nu le recomand).
Puteti folosi de asemenea, tofu clasic, simplu. Eu l-am ales pe cel cu ardei, pentru un gust mai bogat.
Gasiti pe blog o selectie bogata de retete de post, atat dulci cat si sarate.
Ne trebuie:
600 g tofu cu ardei (2 cutii)
3-4 linguri de ulei
cca 5 linguri pesmet (eu am folosit panko)
1/2 lingurita paprika (iute, dulce, afumata, dupa preferinte)
1/2 lingurita piper
1 lingurita usturoi deshidratat
1/2 lingurita ceapa deshidratata
– cantitati pentru 2-3 portii –
Cum se face:
Lasam la desarat tofu intr-un bol incapator, in apa minim o ora (eu l-am lasat doua ore, timp in care am schimbat apa odata)
pentru a elimina din excesul de sare. Il stergem bine de apa dupa desarare.
Taiem tofu cubulete potrivite (bite size) si il punem intr-un bol.
Turnam uleiul peste el si amestecam cu grija, astfel incat toate bucatile de tofu sa fie acoperite de ulei.
Facem un amestec din: pesmet, paprila, piper, usturoi deshidratat, ceapa deshidratata si dam fiecare cubulet
de tofu prin acest pesmet, pe toate partile, apasand usor.
Punem bucatile de tofu pe hartie de copt in tava de la aragaz
si coacem la cuptorul preincalzit pentru cca 25-30 minute.
Il puteti servi cu o salata mare alaturi. Este delicios.
Enjoy!
Arata extrem de bine! Pentru ca as vrea sa il fac dinainte pentru o masa mai este bun putin incalzit la cuptor? Multumesc pentru retetele tale grozave!
Sigur, insa noi l-am mancat si rece, e foarte ok.
Sper sa-ti placa! 🙂
Atunci este si mai bine! Multumesc!
De unde iei tofu?
de la supermarket