tocanita-cu-naut-si-vinete

A venit toamna… Gatim cu dovleac, cu vinete, cu mere, cu pere aromate, cu tot ce ne aduce ea bun.

Astazi o tocanita cu vinete. Cu vinete si naut. O tocanita de post delicioasa ce merge de minune

cu o salata de varza alba.

Ne trebuie:

3 cepe

cca 50 ml ulei

2 conserve de naut Sun Food

1 vanata mare

200 ml suc de rosii

3 rosii

2 foi de dafin

1 lingurita zahar

sare, piper

1/2 legatura de patrunjel

Am folosit conserve de naut de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aconservanti

si alte adaosuri nocive.

– cantitati pentru 4-5 portii –

Cum se face:

Calim ceapa tocata solzisori in ulei pentru cca 5 minute, cu sare, amestecand din cand in cand,

adaugam vanata taiate cuburi potrivite (am spalat bine si curatat vanata de coaja in dungi,

cu curatatorul de legume) si lasam pe foc inca cca 5 minute, amestecand din cand in cand.

Adaugam nautul scurs si clatit si 200 ml de apa fierbinte. Lasam totul sa fiarba cca 15 minute, acoperit.

Adaugam sucul de rosii si rosiile (taiate in jumatate si date pe razatoarea mare), foile de dafin, zaharul, potrivim de sare, piper,

lasam totul pe foc pana incepe sa fiarba si apoi transferam cratita la cuptorul preincalzit la

180 C si tinem acolo cca 35-45 minute. Eu am tinut-o cam mult pe foc si legumele nu s-au pastrat prea intregi.

Daca procedati ca mai sus, veti avea legumele mai intregi decat ale mele.

La sfarsit, scoatem cratita de la cuptor si adaugam patrunjelul tocat marunt.

Buna si aromata!

tocanita-cu-naut-si-vinete-1

Enjoy!

tocanita-cu-naut-si-vinete-2