A venit toamna… Gatim cu dovleac, cu vinete, cu mere, cu pere aromate, cu tot ce ne aduce ea bun.
Astazi o tocanita cu vinete. Cu vinete si naut. O tocanita de post delicioasa ce merge de minune
cu o salata de varza alba.
Ne trebuie:
3 cepe
cca 50 ml ulei
2 conserve de naut Sun Food
1 vanata mare
200 ml suc de rosii
3 rosii
2 foi de dafin
1 lingurita zahar
sare, piper
1/2 legatura de patrunjel
Am folosit conserve de naut de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aconservanti
si alte adaosuri nocive.
– cantitati pentru 4-5 portii –
Cum se face:
Calim ceapa tocata solzisori in ulei pentru cca 5 minute, cu sare, amestecand din cand in cand,
adaugam vanata taiate cuburi potrivite (am spalat bine si curatat vanata de coaja in dungi,
cu curatatorul de legume) si lasam pe foc inca cca 5 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam nautul scurs si clatit si 200 ml de apa fierbinte. Lasam totul sa fiarba cca 15 minute, acoperit.
Adaugam sucul de rosii si rosiile (taiate in jumatate si date pe razatoarea mare), foile de dafin, zaharul, potrivim de sare, piper,
lasam totul pe foc pana incepe sa fiarba si apoi transferam cratita la cuptorul preincalzit la
180 C si tinem acolo cca 35-45 minute. Eu am tinut-o cam mult pe foc si legumele nu s-au pastrat prea intregi.
Daca procedati ca mai sus, veti avea legumele mai intregi decat ale mele.
La sfarsit, scoatem cratita de la cuptor si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Buna si aromata!
Enjoy!
Foarte buna! Am adaugat cumin, curcuma, fenicul macinat, boia si usturoi, am eliminat foile de dafin. Multumesc pentru inspiratie!
Ma bucur ca ai incercat-o, desi cu alta aroma 🙂
Te mai astept!
Nautul din conservele alea e fiert?!? Banuiesc…
Sigur, este fiert, numai bun de consumat si ca atare, in salate. 😉
Ador nautl, dar din motive obiective :))), pot pune porumb in locul lui?
Monic, sincer, nush ce iese cu porumb, dar poti incerca 🙂