Nu stiu voi sum sunteti, insa mie imi place mult toba.
Cea de casa, care nu-i foarte grasa si este aromata si plina de mirodenii.
O sa va arat astazi cum o face mama. Nu avem porc, insa cumpara organele
si asa putem avea o gustoasa toba de casa printre aperitivele de sarbatori.
Ne trebuie:
1 inima
2 rinichi
2 urechi de porc
1 limba porc
1 kg carne impanata cu os (1/2 capatana)
1/4 bucata ficat de porc
3 capatani usturoi
1 lg boia dulce
1 lgt boia iute
sare, piper
stomac de porc/mate groase de porc
Cum se face:
Se pun la fiert toate organele + carnea si urechile.
Luati spuma care se formeaza, adaugati sare, piper si 2-3 foi de dafin
si lasati sa fiarba pana cand toate sunt aproape fierte.
Ficatul se fierbe separat pentru ca fierbe mai repede.
Nu aruncati apa in care a foert carnea. Ne va trebui mai tarziu.
Taiem toata carnea bucatele potrivite, potrivim de sare, mai punem piper, boia iute, boia dulce
usturoioul pisat si omogenizam totul.
Punem amestecul de carne intr-un stomac de porc sau intr-un mat mai gros.
legam cu ata si punem la fiert in apa in care a fiert carnea pt cca 30 min.
Scoatem toba pe un fund de lemn, acoperim cu un alt fund de lemn, peste care
punem o greutate (ex un bidon de apa de 5 L). O lasam asa cateva ore.
Se lasa 1-2 zile la uscat intr-o plasa retea si se pune la fum (daca avem unde)
sau se consuma ca atare.
Enjoy!
Si mie-mi place foarte mult toba;este gustoasa si aromata!!
Si mie imi place foarte tare toba de casa!!
Parca imi dai curaj. Nu se face chiar asa greu si cu siguranta nu se compara cu cea din comert. Poate imi fac curaj! Multumesc pt reteta! 🙂
Ioana
Ioana, nu se face chiar greu, curaj, nu are de ce sa nu iti iasa.. 🙂
Ce aroma trebuie sa aiba!!! Arata minunat! 🙂
Eu sunt in Franta si nu am cum sa gasesc ingredientele necesare din pacate 🙁 Insa de cate ori vin acasa, o savurez cu placere.
Sarbatori fericite iti doresc, draga Edith. Si iti multumesc pentru toate retetele minunate pe care de atatia ani ni le impartasesti si noua cu atata dedicatie si talent!
Alexa
Alexa, iti multumesc pentru cuvintele frumoase.
Asa este, strainatatea are unele neajunsuri..
Te mai astept! 🙂
Noi mancam multe racituri iarna. Toba n-am facut, dar de data aceasta am sa fac cu siguranta. Arata excelent! Dar n-am venit doar pentru toba. Doresc sa-ti inmanez virtual, cu tot dragul, doua premii The Versatile Blogger. Cate unul pentru fiecare site al tau. Trebuie doar sa treci pe la mine sa ti le ridici. Te imbratisez cu drag si sa ai o saptamana minunata!
Rita, o draguta ca de obicei 🙂 Multumesc frumos!
These rolls look wonderful! I will translate the recipe and prepare them!
For the cheese rolls you see in the picture, you can find the recipe in here: https://www.edithskitchen.ro/2011/12/rulada-de-cascaval-cu-sunca.html 🙂
If you have any trouble in translating them, please let me know.
Multumesc frumos, ma bucur ca va place 🙂
Buna reteta.. chiar am sa incerc si eu anul acesta sa vad cum iesa! 🙂