toba thumb 1 - Toba de casa

Nu stiu voi sum sunteti, insa mie imi place mult toba.

Cea de casa, care nu-i foarte grasa si este aromata si plina de mirodenii.

O sa va arat astazi cum o face mama. Nu avem porc, insa cumpara organele

si asa putem avea o gustoasa toba de casa printre aperitivele de sarbatori.

Ne trebuie:

1 inima

2 rinichi

2 urechi de porc

1 limba porc

1 kg carne impanata cu os (1/2 capatana)

1/4 bucata ficat de porc

3 capatani usturoi

1 lg boia dulce

1 lgt boia iute

sare, piper

stomac de porc/mate groase de porc

Cum se face:

Se pun la fiert toate organele + carnea si urechile.

Luati spuma care se formeaza, adaugati sare, piper si 2-3 foi de dafin

si lasati sa fiarba pana cand toate sunt aproape fierte.

Ficatul se fierbe separat pentru ca fierbe mai repede.

Nu aruncati apa in care a foert carnea. Ne va trebui mai tarziu.

Taiem toata carnea bucatele potrivite, potrivim de sare, mai punem piper, boia iute, boia dulce

usturoioul pisat si omogenizam totul.

Punem amestecul de carne intr-un stomac de porc sau intr-un mat mai gros.

legam cu ata si punem la fiert in apa in care a fiert carnea pt cca 30 min.

Scoatem toba pe un fund de lemn, acoperim cu un alt fund de lemn, peste care

punem o greutate (ex un bidon de apa de 5 L). O lasam asa cateva ore.

Se lasa 1-2 zile la uscat intr-o plasa retea si se pune la fum (daca avem unde)

sau se consuma ca atare.

Enjoy!

toba1 thumb 1 - Toba de casa