terina cu branza si legume
Inca o idee de aperitiv pentru mese festive, usor de preparat si foarte gustos cu branza si legume viu colorate 🙂
Ma gandesc ca ne prinde bine ceva mai… light si fara carne pe masa.
Ne trebuie:

300 g branza telemea (eu am folosit de oaie)
300 g smantana
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras galben
2 fire ceapa verde
2 lg mazare fiarta
10 g gelatina (un plic)
piper
Cum se face:
Amestecam branza data pe razatoarea mica cu smantana, ardeiul gras tocat marunt, mazarea fiarta, ceapa verde tocata f marunt, piper.
IMG_6031_1
Omogenizam bine. Peste amestecul de mai sus punem gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj cu 4-5 lg de lapte
(eu am pus doar 8g de gelatina, insa va recomand sa puneti 10g – un plic).
Punem folie alimentara in interiorul unul vas (bol, cutie de plastic), punem cateva legume (daca vrem) pe fundul vasului
IMG_6012_1
si turnam amestecul de mai sus cu grija. Acoperim cu folie si dam la frigider pana a doua zi.
Rasturnam pe un platou si servim taiat felii.
Enjoy!