terinacubranzasirosii1 thumb3 1 - Terina cu rosii si branza

Astazi va arat un aperitiv elegant pe care l-am avut pe masa de Craciun.

Poate fi facut in forme individuale, pentru fiecare invitat in parte sau intr-o forma mai mare

si taiat felii. Orice varianta ati alege, este oricum de mare efect, nu-i asa?

Ne trebuie:

Pt amestecul rosu:

o conserva de rosii in bulion

o foaie de dafin

1/2 lgt zahar (optional)

1 catel usturoi

1 lg ulei

piper

3 foi de gelatina rosie (aprox 6 g)

Pt amestecul alb:

150 g branza telemea (de oaie am pus eu)

200 g smantana

5 foi de gelatina (aprox 10 g)

– cantitati pt cca 4-5 persoane –

Cum se face:

Amestecul rosu:

Am folosit o conserva de rosii de la Sun Food.

Vi le recomand cu incredere, sunt naturale, pe langa legume, sare apa (dupa caz)

nu contin alte adaosuri nocive.

conserverosiiSunFood thumb6 1 - Terina cu rosii si branza

Pasam rosiile in blender sau in robotul de bucatarie si le punem la fiert intr-o craticioara

impreuna cu restul ingredientelor. Daca doriti sa fie picant, puteti adauga chilli.

Daca doriti sosul aromat cu oregano, busuioc, rozmarin, de asemenea le puteti adauga la fiert.

Eu am preferat foaia de dafin. Le lasam sa fiarba la foc mic cca 20 min.

Lasam sosul sa se raceasca putin, inmuiem foile de gelatina in apa rece

pentru 5 minute, apoi le adaugam in sos si omogenizam bine

(am folosit foi de gelatina rosii pentru a da o culoare mai intensa sosului).

Turnam sosul in formele dorite, pe care in prealabil le-am uns cu putin ulei.

Formele de silicon sunt cele mai indicate. Terinele vor iesi foarte usor din forme.

Dam la frigider pana preparam amestecul alb, de branza.

Dam branza prin razatoarea mica si apoi o amestecam cu smantana

(eu am folosit o smantana naturala, mai grasa). Am mai bagat in amestec si

blenderul de mana, pentru a obtine o compozitie cat mai fina.

Inmuiem foile de gelatina pt 5 minute in apa rece, apoi le dizolvam in 2-3 lg de lapte cald.

Adaugam gelatina peste amestecul de branza si omogenizam bine.

Scoatem formele de la frigider care au inceput sa se inchege si turnam

peste compozitia rosie, pe cea alba. Acoperim cu foie alimentara si lasam la frigider pt cca 2-3 ore

(sau pana a doua zi). Le rasturnam cu grija pe platoul de servit si le ornam (sau nu) dupa preferinte,

cu smantana. Eu am facut niste fulgi de nea.

terinacubranzasirosii2 thumb3 1 - Terina cu rosii si branza

Enjoy!

terinacubranzasirosii thumb 1 - Terina cu rosii si branza

Nu uitati sa va inspirati si pentru masa de Revelion:

aperitiveantet250x1506 2 - Terina cu rosii si branza

bannerdulciurifestive226 1 - Terina cu rosii si branza

Acestea fiind spuse, ne “auzim”/citim/”vedem” la anul, si va doresc sa aveti

Un an nou mai bun, cu sanatate, voie buna si multa iubire.

Sa incercam sa fim mai buni, mai sinceri si mai toleranti

(eu cel putin, asta imi doresc).