Astazi va arat un aperitiv elegant pe care l-am avut pe masa de Craciun.
Poate fi facut in forme individuale, pentru fiecare invitat in parte sau intr-o forma mai mare
si taiat felii. Orice varianta ati alege, este oricum de mare efect, nu-i asa?
Ne trebuie:
Pt amestecul rosu:
o conserva de rosii in bulion
o foaie de dafin
1/2 lgt zahar (optional)
1 catel usturoi
1 lg ulei
piper
3 foi de gelatina rosie (aprox 6 g)
Pt amestecul alb:
150 g branza telemea (de oaie am pus eu)
200 g smantana
5 foi de gelatina (aprox 10 g)
– cantitati pt cca 4-5 persoane –
Cum se face:
Amestecul rosu:
Am folosit o conserva de rosii de la Sun Food.
Vi le recomand cu incredere, sunt naturale, pe langa legume, sare apa (dupa caz)
nu contin alte adaosuri nocive.
Pasam rosiile in blender sau in robotul de bucatarie si le punem la fiert intr-o craticioara
impreuna cu restul ingredientelor. Daca doriti sa fie picant, puteti adauga chilli.
Daca doriti sosul aromat cu oregano, busuioc, rozmarin, de asemenea le puteti adauga la fiert.
Eu am preferat foaia de dafin. Le lasam sa fiarba la foc mic cca 20 min.
Lasam sosul sa se raceasca putin, inmuiem foile de gelatina in apa rece
pentru 5 minute, apoi le adaugam in sos si omogenizam bine
(am folosit foi de gelatina rosii pentru a da o culoare mai intensa sosului).
Turnam sosul in formele dorite, pe care in prealabil le-am uns cu putin ulei.
Formele de silicon sunt cele mai indicate. Terinele vor iesi foarte usor din forme.
Dam la frigider pana preparam amestecul alb, de branza.
Dam branza prin razatoarea mica si apoi o amestecam cu smantana
(eu am folosit o smantana naturala, mai grasa). Am mai bagat in amestec si
blenderul de mana, pentru a obtine o compozitie cat mai fina.
Inmuiem foile de gelatina pt 5 minute in apa rece, apoi le dizolvam in 2-3 lg de lapte cald.
Adaugam gelatina peste amestecul de branza si omogenizam bine.
Scoatem formele de la frigider care au inceput sa se inchege si turnam
peste compozitia rosie, pe cea alba. Acoperim cu foie alimentara si lasam la frigider pt cca 2-3 ore
(sau pana a doua zi). Le rasturnam cu grija pe platoul de servit si le ornam (sau nu) dupa preferinte,
cu smantana. Eu am facut niste fulgi de nea.
Enjoy!
Nu uitati sa va inspirati si pentru masa de Revelion:
Acestea fiind spuse, ne “auzim”/citim/”vedem” la anul, si va doresc sa aveti
Un an nou mai bun, cu sanatate, voie buna si multa iubire.
Sa incercam sa fim mai buni, mai sinceri si mai toleranti
(eu cel putin, asta imi doresc).
Sunt superbe!!!
Multumesc, Cristina! Te pup!
Edith, unde gasesc reteta tortului cu biscuiti?
Tare bine arata! La multi ani!
Absolut superb!! Cat poti fi de inventiva, arata impecabil 🙂
Si iti multumesc ca mi-ai spus de aceste conserve, chiar se simte nevoia de niste conserve sanatoase in Ro, ca aproape toate au conservanti si tot felul de aditivi in ele 🙁
La multi ani, Edith! Sa ai un an asa cum ti-l doresti tu! Te pup!
Elena Marcu
Ma bucur ca ti-am fost de folos cu informatia despre conservele Sun Food 🙂
de revista sunt pozele, felicitari!!!!!!
Fantastice! Esti grozava! Felicitari! Un an binecuvantat!
Arata nemaipomenit, insa nu ne-ai spus nimic despre gust.
Mie imi place mult combinatia de sos de rosii aromat + branza telemea (mananc asa pastele). Daca si tie iti place, atunci iti vor placea si terinele astea 😉
Tu Edith,esti o minunatie!!!La Multi Ani!
Sunt superbe!
La multi ani!
Multumesc frumos, ma bucur ca va plac! 🙂
Folosesc retetele dumneavoastra de circa 9 ani din Canada;de un 1 de zile pe mail.sunt excelente toate.Va urez multa sanatate si toate bucuriile posibile.An nou fericit,dumneavoastra si familiei dumneavoastre.LA MULTI ANI.
Multumesc frumos pentru cuvintele frumoase! Multa sanatate si dvs si va mai astept cu drag sa va inspirati 🙂
….FELICITARI!!Oricand vreau sa vad ceva frumos iti deschid blogul si…. doar admir :))!! Edith sa ai parte de un An Nou plin de impliniri si multa sanatate ca-i mai buna decat toate!!!La multi ani!!
Iti multumesc frumos! 🙂 Un an nou asa cum ti-l doresti!
super idee, prezentare extraordinara!
Foarte frumos Edith ,iar fulgii ,intregesc capodopera .
La multi ani fericiti !
Felicitari! Sunt perfecte.
Foarte frumos!
An Nou fericit!
Edith, arata bine ca orice reteta a ta!
Iti urez un Nou An plin de realizari si bucurii! Te pupic cu drag scumpa mea!
Draga Edith, iti doresc ca noul an sa iti aduca numai bucurii si satisfactii! La multi ani!! Te pup!
Sunt foarte atragatoare si de efect maxim!!Plus ca sunt alb-rosu 😉
La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!
La multi ani!Un an nou cu sanatate si multa liniste sufleteasca iti doresc!
La multi ani!!
La multi ani plin de fericire si realizari frumoase!!
de mare efect si simplu de preparat
Edith, am facut-o pentru masa de revelion. Toti musafirii au ramas cu gura cascata cand am adus terina la masa :)) Am pus busuioc in sosul de rosii pentru ca sunt mare fan. Iti multumesc pentru inca o reteta inedita si delicioas!
La multi ani!
Elena
Elena, ma bucur ca v-au placut 🙂 te mai astept!
Mirifice, minunate, magnifice…. Cum sa le mai zic? Superbeee!
Edith, ai o imaginatie de invidiat, plus talent, rabdare, creativitate…!!!!
Iti doresc un 2013 cu mult noroc si sanatate, dar , mai ales, idei din acestea inedite si reteta delicioase!
PS! Ei…si cum stii…eu sunt cu detaliile…ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai da mai multe detalii despre foile de gelatina(care?, de unde?, de ce? 🙂 ) …ca eu cunosc doar pliculetele cu praf/granule de gelatina, pe care, insa, nu le-am folosit niciodata.
Si…MULTUMESC!
Multumessc frumos, Diana!
Un an 2013 asa cu ti-l doresti!
Gelatina foi se gaseste in unele supermarket-uri, trebuie doar sa o cauti 🙂
Mi se pare mai usor de utilizat, este vegetala (cel putin asa stiu eu) si nu are acel miros urat cand o dizolvam, cum are cea pudra.
arata excelent ,dar gelatina rosie eu personal nu am vazut niciodata
exista gelatina rosie in folii pe care o gasesti de obicei acolo unde se gaseste si gelatina folii transparenta. Uita-te in mai multe magazine, cu siguranta o vei gasi 🙂
Edith, imi poti spune te rog cum ai facut fulgii de nea? Multumesc frumos!
Patricia, am pus smantana intr-o punguta mica, am strans-o cu o sarmulita si am taiat-o la un colt ff putin (pe principiul posh-ului) 🙂
Buna Edith. Ajuta-ma si pe mine cu o informatie : cam de cate forme am nevoie pentru aceasta reteta? vreau sa fac si eu de Craciun si nu stiu daca am suficiente forme…
Andreea, din cate imi amintesc mie mi-au iesit bucatile din ultima poza. Adica 6 buc.
3 stelute pe care le-am facut in forme de silicon pt muffins, 2 triunghiuri si inca una hexagonala. Depinde si cat de mari sunt formele tale. Daca pui in forme de silicon clasice de muffins, probabil ca iti vor iesi vreo 7-8 bucati, mai depinde si cat de mult le umpli.. deci sunt ceva variabile si nu iti pot spune cu exactitate cate iti ies. 🙂
Te sfatuiesc sa nu le faci prea inalte, adica un strat sa aiba 1,5-2cm maxim. Asa arata mai bine 🙂
Merci mult de sfat. Craciun fericit iti doresc!
Craciun fericit, Andreea 🙂
Arata superb! De abia astept sa le incerc. Oricum toate retetele sun superbe si meriti felicitari din plin pentru toata aruirea cu care le faci si cu care le impartasesti si altora. Un an nou numai cu impliniri!
Flori, ma bucur ca iti place. Sper sa fie pe gustul tau 🙂
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase!
La multi ani si te mai astept!
am incercat-o ,e super!Maia ma o intrebare-cum ai facut fulgii ca sunt de mare efect?
Bob, ma bucur ca ti-a placut!
In legatura cu fulgii, am procedat asa: Am pus smantana intr-un cornet facut din hartie de copt si am taiat putin la varf. 🙂