terina de fructe

Am facut terina asta delicios de racoroasa acum vreo doua saptamani si am folosit capsuni de la congelator.

Nu stiu daca mai gasiti acum zmeura, insa puteti folosi orice fructe aveti/va plac, proaspete sau congelate (le decongelati intai),

cu orice fel de suc (natural sau nu, dupa preferinte).

Mie mi-a placut mult combinatia asta de suc de portocale, capsuni, zmeura si afine.

Ne trebuie:

350 ml suc portocale proaspat

6 foi de gelatina (10 g)

cca 100 g capsuni

cca 100 zmeura

cca 50 f afine

cca 30 g nectarina/piersica

2-3 lg de zahar

(pt cca 3 portii)

Cum se face:

Stoarcem portocalele (vreo 4 portocale mari am avut eu).

Punem foile de gelatina la inmuiat cca 5 minute in apa rece, apoi stoarcem foile si le punem in 3-4 lg de  suc cu zaharul.

Punem pe foc sucul cu foile de gelatina (desupra flacarii, tinem ibricul putin ridicat de pe foc) pana se dizolva gelatina si zaharul (cca 20 de secunde).

Lasam sa se racoreasca cateva minute.

Spalam zmeura, capsunile, afinele.

Ungem un vas/bol (boluri) micut cu putin ulei (cu o pensula) – eu am folosit 3 recipiente mici de plastic.

Punem fructe pe fundul vasului si turnam incet sucul cu gelatina. Acoperim vasul cu folie de plastic si dam la frigider pt cca 4-5 ore.

Rasturnam pe farfurie dupa ce am dezlipit terina cu atentie cu un cutit de marginile bolului.

O puteti manca si direct din bol daca vreti…

E tare buna mancata intr-o zi calda de vara tarzie.

Enjoy!

terina de fructe 2

Si un close-up Smile

terina de fructe 1