tartinecuciuperci - TARTINE CU CIUPERCI
Ne trebuie :
150 g unt
50 g cascaval sau parmezan
250 g ciuperci
o ceapa mica
2 linguri ulei
o foaie dafin,
2 linguri zeama de lamaie
vin sau otet
marar
sare, piper
Cum se face:
Ciupercile se taie marunt sau se dau prin masina de tocat (eu le-am tocat cu robotul).
Ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin,
50 ml vin , zeama de lamaie, piper si sare dupa gust.

IMGP2997 1 - TARTINE CU CIUPERCI

Se lasa la foc mic acoperite, sa fiarba cca 30 minute, ca sa scada toata apa ce o lasa si sa se moaie.
Cand se iau de pe foc, se adauga marar tocat marunt.
Dupa ce se racesc, se amesteca cu untul frecat (sa fie moale).
IMGP3014 1 - TARTINE CU CIUPERCI
Pasta se sareaza si cu ea se ung tartinele.

tartinecuciuperci1 - TARTINE CU CIUPERCI

Dupa preferinta, deasupra se rade cascaval sau parmezan (direct peste tartine).
Amestecul tartinabil se poate pastra la frigider 2-3 zile.

tartinecuciuperci2 - TARTINE CU CIUPERCI