Ne trebuie :
150 g unt
50 g cascaval sau parmezan
250 g ciuperci
o ceapa mica
2 linguri ulei
o foaie dafin,
2 linguri zeama de lamaie
vin sau otet
marar
sare, piper
Cum se face:
Ciupercile se taie marunt sau se dau prin masina de tocat (eu le-am tocat cu robotul).
Ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin,
50 ml vin , zeama de lamaie, piper si sare dupa gust.

Se lasa la foc mic acoperite, sa fiarba cca 30 minute, ca sa scada toata apa ce o lasa si sa se moaie.
Cand se iau de pe foc, se adauga marar tocat marunt.
Dupa ce se racesc, se amesteca cu untul frecat (sa fie moale).
Pasta se sareaza si cu ea se ung tartinele.

Dupa preferinta, deasupra se rade cascaval sau parmezan (direct peste tartine).
Amestecul tartinabil se poate pastra la frigider 2-3 zile.