Tarte rapidissime cu rosii uscate. Si cu altele. Dar cele cu rosii uscate au fost vedetele si preferatele mele.
Noi le-am avut la masa de revelion, insa sunt bune oricand si calde si reci (au avantajul ca se pot incalzi 5 minute si sunt
ca atunci facute), poti fi mancate ca mic dejun, pranz sau cina si pot fi luate la pachet la servici.
Desigur, puteti face si o tarta mare, insa cele mici mi se par mult mai dragalasi se de ce nu, mai practice,
iar pentru o petrecere sunt ideale. Ale mele au au cam 10 cm diametru.
Ne trebuie:
400 g aluat foietaj
2 oua
cca 200 g gorgonzola
200 g smantana (fermentata)
100 g branza dulce
100 g rosii uscate
o mana fasole verde
o mana mazare
sare, piper
– cantitati pt cca 6-8 tarte –
Cum se fac:
Se lasa la dezghetat aluatul de foietaj la temperatura camerei (sau la frigider peste noapte).
Decupam cercuri din aluat putin mai mari decat gura tavitelor de tarte, pe care le punem in tavi,
presand usor la baza si pe pereti.
Facem umplutura: Mixam putin ouale cu smantana si branza dulce, apoi adaugam gorgonzola maruntita,
putina sare si piper si omogenizam bine.
Daca vreti sa faceti ca mine, mai multe umpluturi, impartiti acum compozitia in 2 sau in 3.
Adaugam in compozitia de branza fie rosii uscate fie mazare sau fasole verde fierte (la aburi) inainte.
Punem cu lingura compozitie in fiecare tava de tarta, peste aluatul de foietaj,
iar deasupra mai punem cateva bucati din ce am pus in interior.
Coacem tartele la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25 minute.
Enjoy!
Cred ca preferinta are un motiv bine intemeiat!
Sunt curioasa ce dulciuri improvizate se pot face si cu legume, ai vro reteta ceva mai minitioasa pe acolo pe undeva?
Multumesc anticipat pentru rapuns, nu de alta dar incerc sa mananc tot mai sanatos de la vreme am o mica probleme cu alimentatia si trebuie sa fiu atenta la ceea ce diger.
Dulciuri cu legume? Sincer, in afara de niste prajituri in care se rad zucchini, sau de suc de sfecla folosit pe post de colorant, nu am auzit de alte prajituri cu legume..
Dar de ce ai face dulciuri cu legume si nu cu fructe?!?
Edith, am mâncat eu o dată la cineva niște prăjituri delicioase, m-a întrebat gazda „Ghicești cu ce sunt?” Evident că n-am ghicit, erau cu roșii :)) Mama făcea dulceață de gogonele, Iar dulceața de dovlecei e o minune 🙂
Am auzit de prajitura cu bulion, dar nu am mancat. Dar de dulceata de dovlecei nu am auzit 🙂
Arata foarte bine!
Oare merg facute si in forme de silicon?
Sigur 🙂
Le voi incerca cu siguranta!
Multumesc Edith!
Te astept sa-mi spui cum ti-au placut 🙂
Le-am facut in seara asta Edith!
Foarte bune au iesit!
Am modificat putin reteta dupa preferintele noastre si ne-au placut mult!
Multumesc pentru inspiratie!
Alina, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Buna! Arata foarte bine tartele!
Raluca, ma bucur ca iti plac. Daca le incerci, te astept cu impresii 🙂