tarte-cu-gorgonzola-si-rosii-uscate1

Tarte rapidissime cu rosii uscate. Si cu altele. Dar cele cu rosii uscate au fost vedetele si preferatele mele.

Noi le-am avut la masa de revelion, insa sunt bune oricand si calde si reci (au avantajul ca se pot incalzi 5 minute si sunt

ca atunci facute), poti fi mancate ca mic dejun, pranz sau cina si pot fi luate la pachet la servici.

Desigur, puteti face si o tarta mare, insa cele mici mi se par mult mai dragalasi se de ce nu, mai practice,

iar pentru o petrecere sunt ideale. Ale mele au au cam  10 cm diametru.

Ne trebuie:

400 g aluat foietaj

2 oua

cca 200 g gorgonzola

200 g smantana (fermentata)

100 g branza dulce

100 g rosii uscate

o mana fasole verde

o mana mazare

sare, piper

– cantitati pt cca 6-8 tarte –

Cum se fac:

Se lasa la dezghetat aluatul de foietaj la temperatura camerei (sau la frigider peste noapte).

Decupam cercuri din aluat putin mai mari decat gura tavitelor de tarte, pe care le punem in tavi,

presand usor la baza si pe pereti.

Facem umplutura: Mixam putin ouale cu smantana si branza dulce, apoi adaugam gorgonzola maruntita,

putina sare si piper si omogenizam bine.

Daca vreti sa faceti ca mine, mai multe umpluturi, impartiti acum compozitia in 2 sau in 3.

Adaugam in compozitia de branza fie rosii uscate fie mazare sau fasole verde fierte (la aburi) inainte.

Punem cu lingura compozitie in fiecare tava de tarta, peste aluatul de foietaj,

iar deasupra mai punem cateva bucati din ce am pus in interior.

tarte-in-tava

Coacem tartele la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25 minute.

Enjoy!

tarte-cu-gorgonzola-si-rosii-uscate