A venit toamna iar eu cum iubesc tartele am dat deja startul sezonului de tarte.
Astazi tarta rustica cu carne. De ce rustica? Pentru ca are in compozitie carnat de casa afumat, care ii da un gust fenomenal!
Trebuie sa o incercati, este delicioasa!
Ne trebuie:
Pentru aluat:
250 g faina
100 g unt rece
1/2 lingurita sare
1 ou
50 ml apa rece
1/2 lingurita turmeric (optional – pentru culoare)
Pentru umplutura:
1 ceapa mare
1 ardei gras
350 g carne tocata
200 g carnati afumati de casa
o conserva rosii cuburi Sun Food
1/2 legatura marar
sare, piper
– cantitati pentru o tarta de cca 24-26 cm diamentru –
Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,
pe care le am mereu la indeamana.
Cum se face:
Facem intai aluatul.
Punem in robotul de bucatarie faina, sarea, untul rece taiat cubulete
Pulsam pana obtinem un aluat nisipos si adaugam apa rece si oul si punem din nou robotul in functiune.
Rasturnam aluatul pe o suprafata curata, il framantam putin si formam o bila pe care o aplatizam,
o invelim in folie alimentara, si o punem in frigider pentru cca 30 minute (sau pana facem umplutura).
Pentru umplutura:
Calim carnea tocata intr-o tigaie antiaderenta, acoperit, amestecand din cand in cand timp de cca 10-15 minute, adaugam ceapa tocata marunt si mai
lasam pe foc inca 10 min, amestecand din cand in cand. Adaugam carnatul maruntit in robotul de bucatarie (eu am eliminat in prealabil membrana)
si ardeiul gras tocat cubulete. Amestecam si lasam pe foc 5-10 min dupa care punem rosiile cuburi cu tot cu sos si lasam sa fiarba descoperit inca max 10 minute.
La sfarsit adaugam mararul tocat marunt.
Intindem aluatul scos de la frigider (lasati sa se inmoaie 5 minunte daca e prea tare) in foaie subtire si il punem in tava de tarta.
Punem umplutura deasupra, nivelam si punem jumatati de rosii cherry deasupra din loc in loc (puteti sari peste acest pas, nu este obligatoriu).
Eu am facut o tarta dretunghiulara si doua mai mici.
Coacem tarta la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30-35 minute.
O lasam sa se racoreasca, o feliem si o servim cu pofta, ca e tare buna.