Stiti ca imi plac tartele se vede cu ochiul liber pe blog, dupa cate retete de tarte am.
Tarta de astazi este rapida, de weekend insorit, ca sa fugim repede din casa.
Buna nu va zic ca este, o incercati voi si-mi spuneti. La noi s-a terminat instant.
Ne trebuie:
1 aluat foietaj
14 rosii cherry (taiate in jumate)
cca 100 g telemea de oaie
2 lg crema de branza
1 ceapa medie
ulei de maslime
2-3 lg pesmet
1/2 lgt cimbru (verde sau uscat)
1 lgt praf de usturoi
sare, piper, zahar
fulgi ardei iute (optional)
Cum se face:
Dezghetam foietajul la temperatura camerei (sau peste noapte in frigider).
Punem foietajul in tava cu hartie de copt.
Eu am folosit tavi pentru gratar de unica folosinta din aluminiu. Sunt tare utile.
Presaram pesmetul peste foietaj, punem ceapa taiata solzi, branza sfaramata,
crema de branza, din loc in loc, rosiile taiate in jumatate, cu coaja in sus,
cimbru, piper, sare, putin zahar, praf de usturoi si picuram cateva picaturi de ulei deasupra.
Coacem la cuptorul incins 25-30 min.
Cand scoatem tarta de la cuptor mai presaram putin branza sfaramata desupra.
Eu am pus si cateva fire de chivas pentru culoare.
Buna si rapida.
Enjoy!
mmmm cat de buna trebuie sa fie si ce imi place cel mai mult la ea ca e simplu de facut
cred si eu ca s-a terminat …:(…am fost vigilenta…si tot nu am prins !
Arata foarte apetisant ! Sa va fie de bine ! Am si o intrebare: pielita de la rosioare nu se simte neplacut?
Cu siguranta este buna si arata superb! Si eu iubesc tartele, in orice forma…
Foarte frumos!
Frumoasa ca o zi de vara! delicioasa e clar nici nu incape indoiala! Cum te impaci cu tavitele alea?? eu nu prea-s fan ..
Multumesc frumos! Ma bucur ca va place 🙂
Flora, multumesc. Pe mine nu m-au deranjat cojile de la rosii 🙂
Anto, eu le folosesc cand si cand.. pt carnita pt tarte.. Carnea o pun in tava de al, tava pe harite de copt in tava de la aragaz. E comod ca nu le mai spal. 😀
Minunata! Am facut si eu o varianta a acestei tarte asta-iarna, foarte foarte buna si rapida!
Hey! Se poate servi si rece sau e mai de efect proaspat scoasa din cuptor? Multumesc!
e ok si rece, Doina! 🙂
Multumesc pt raspunsul prompt. Mi-au mai venit, insa, cateva intrebari in minte: rosiile nu lasa multa zeama la cuptor? N-o sa impiedice asta coacerea aluatului? In plus, cum prevenim aluatul de a ramana crudac? Multumesc din nou 🙂
Unele aluaturi de foietaj, uneori, raman usor crude pe alocuri, unele nu. Pe mine nu ma deranjeaza.
Nu-mi aduc aminte sa ma fi deranjat ca au lasat suc rosiile, deci nu cred ca a mai fost ceva suc in tarta cand am scos-o din cuptor. A trecut cam mult de atunci. 🙂