tarta cu rosii si ceapa 1

Stiti ca imi plac tartele se vede cu ochiul liber pe blog, dupa cate retete de tarte am. Open-mouthed smile

Tarta de astazi este rapida, de weekend insorit, ca sa fugim repede din casa.

Buna nu va zic ca este, o incercati voi si-mi spuneti. La noi s-a terminat instant.

Ne trebuie:

1 aluat foietaj

14 rosii cherry (taiate in jumate)

cca 100 g telemea de oaie

2 lg crema de branza

1 ceapa medie

ulei de maslime

2-3 lg pesmet

1/2 lgt cimbru (verde sau uscat)

1 lgt praf de usturoi

sare, piper, zahar

fulgi ardei iute (optional)

Cum se face:

Dezghetam foietajul la temperatura camerei (sau peste noapte in frigider).

Punem foietajul in tava cu hartie de copt.

Eu am folosit tavi pentru gratar de unica folosinta din aluminiu. Sunt tare utile.

Presaram pesmetul peste foietaj, punem ceapa taiata solzi, branza sfaramata,

crema de branza, din loc in loc, rosiile taiate in jumatate, cu coaja in sus,

cimbru, piper, sare, putin zahar, praf de usturoi si picuram cateva picaturi de ulei deasupra.

tarta in tava

Coacem la cuptorul incins 25-30 min.

Cand scoatem tarta de la cuptor mai presaram putin branza sfaramata desupra.

Eu am pus si cateva fire de chivas pentru culoare.

Buna si rapida.

tarta cu rosii si ceapa

Enjoy!

tarta cu rosii si ceapa 2