tarta cu mazare si branza

Asta este una din cele mai bune tarte mancate de mine ever.

Desi am fost putin sceptica la inceput cand am vazut combinatia de mazare si branza,

a iesit incredibil de buna. Merita incercata, mai ales ca se face si rapid.

 Ne trebuie:

un aluat de foietaj de 450-500g / sau un aluat de tarta

Umplutura:

250 g branza dulce

2 oua

mazare – cam 2 cesti

200 g sunca

100 g cascaval

1-2 catei usturoi

patunjel

ulei

sare, piper

(pentru o tava de tarta de 26-28cm)

Cum se face:

Ca aluat puteti folosi fie un aluat de foietaj congelat (cum am facut eu) – varianta rapida,

fie un aluat de tarta facut in casa si precopt cca 15 minute.

Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei (daca ne grabim) sau la frigider, dar va dura ceva mai mult.

Punem mazarea in apa fiarta cu sare si lasam sa fiarba cca 10 min.

Scurgem apa, punem patrunjel tocat si usturoiul pisat.

Untitled-1

Batem ouale, le punem peste branza, punem cascavalul ras, sunca taiata cubulete, mazarea si patrunjelul,

1-2 lg ulei de masline, sare, piper si turnam peste aluatul foietat pe care l-am pus in tava

si am taiat marginile care erau in plus.

IMG_6683

Dam la cuptorul incins pt cca 30-40min.

tarta cu mazare si branza 1

Servim calduta sau rece, este la fel de buna, recomand cu un pahar de bere rece Smile

Enjoy!