Asta este una din cele mai bune tarte mancate de mine ever.
Desi am fost putin sceptica la inceput cand am vazut combinatia de mazare si branza,
a iesit incredibil de buna. Merita incercata, mai ales ca se face si rapid.
Ne trebuie:
un aluat de foietaj de 450-500g / sau un aluat de tarta
Umplutura:
250 g branza dulce
2 oua
mazare – cam 2 cesti
200 g sunca
100 g cascaval
1-2 catei usturoi
patunjel
ulei
sare, piper
(pentru o tava de tarta de 26-28cm)
Cum se face:
Ca aluat puteti folosi fie un aluat de foietaj congelat (cum am facut eu) – varianta rapida,
fie un aluat de tarta facut in casa si precopt cca 15 minute.
Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei (daca ne grabim) sau la frigider, dar va dura ceva mai mult.
Punem mazarea in apa fiarta cu sare si lasam sa fiarba cca 10 min.
Scurgem apa, punem patrunjel tocat si usturoiul pisat.
Batem ouale, le punem peste branza, punem cascavalul ras, sunca taiata cubulete, mazarea si patrunjelul,
1-2 lg ulei de masline, sare, piper si turnam peste aluatul foietat pe care l-am pus in tava
si am taiat marginile care erau in plus.
Dam la cuptorul incins pt cca 30-40min.
Servim calduta sau rece, este la fel de buna, recomand cu un pahar de bere rece
Enjoy!
Hello tarta cu mazare si branza !! LOVE U ! :)) pupici Edith !
Auzi, Edit, da fara sunca se poate?
ador mazarea !!!!!! , iar combinatia aceasta cred ca este mai mult decat perfecta , bravoo !!!
Si eu..Love it!!! Hi hi
Anto, pup u too :))
oana, sigur, se poate si fara sunca.
Catkitchen, Betty, ma bucur ca va place. Merci ca ati trecut pe la mine 🙂
Arata superb!…de gust nici nu mai spun…il ador.
suna delicios
O nebunie! Am facut-o si eu si ne-a placut tare mult. Multumesc pentru reteta.
Un weekend placut!
Ancuta, ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Weekend fain si tie!
Foarte buna!! acum am terminat de savurat si si catelusa mea a salivat de zor;))
Murmu, ma bucur ca ti-a placut! A papat si catelusa? :))
De acord ca e cea mai buna tarta..desi e prima care am facut-o…am schimbat doar sunca cu prosciutto si cascavalul cu parmezan si a iesit o nebunie de tarta..nu-mi vine sa cred ca am nimerit-o din prima.mai am cateva retete pe care le-am pus pe lista de gatit..felicitari pentru idei..
Nico, ma bucur ca ti-a placut. Cred ca a iesit minunata cu prosciutto si parmezan 🙂
E normal sa o nimeresti din prima, daca urmezi intocmai retetele (ma refer la pasi, etc) nu are cum sa nu iti iasa! 😉
te mai astept cu impresii! Spor!
Am fost un pic sceptica ca e buna combinatia de branza dulce cu mazare, insa e mai mult decat buna, e absolut delicioasa! …si intr-adevar usor de facut, chiar si pentru cei care nu sunt experimentati in ale gatitului.
Multumesc!
Cu placere! Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Alta data, cand spun la o reteta ca este foarte buna, sa ma crezi pe cuvant 😉 Desi e drept, ca depinde si de gusturi 🙂 Te mai astept!
Edith cu branza sarata este tot asa ok?
Ma gandeam sa incerc 🙂
Multumesc,
Nu am incercat cu branza sarata, insa poti incerca. Nu cred sa iasa rea la gust 🙂
nu imi place mazarea cum pot sa fac sa imi placa?
Nu stiu cum sa faci sa iti placa mazarea 🙂 Poate sa o incerci in combinatia asta, poate cine stie.. va fi si pe gustul tau 🙂
Spune-mi te rog ce fel de tava ai folosit? Este ceva special pt. tarte sau..? Sper sa nu para penibila intrebarea mea dar chiar NU ma pricep la bucatarie si as vrea sa incerc si eu totusi reteta, poate poate imi iese :))
Roberta, se vede in poza, este o tava de tarta 🙂 Gasesti cam in orice supermarket, recomandarea mea ar fi sa iei din aceea cu strat antiaderent, sa nu ti se lipeasca tartele.
Sigur iti iese daca respecti reteta 😉
Iti multumesc frumos! Voi incerca 🙂
daca punem piept de pui, merge si ca mancare pentru ce mici!
Carmina, pentru cei mici, cu un aluat facut in casa, cu unt, nu cu foietaj, care e facut cu margarina..
am facut si eu aceasta tarta si e foarte buna
Iulia, ma bucur ca ti-a placut 🙂
am facut si eu tarta si e f buna
Iulia, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Senzationala tarta , foarte gustoasa , si usor de facut ! Multumim frumos ,Edith , pentru reteta !
Cerasela, ma bucur tare ca ti-a placut! 🙂
Imi statea de mult gandul la ea, desi aveam indoieli asupra combinatiilor 😜, dar a fost intr-adevar una din cele mai bune tarte! Mi-a placut la nebunie aroma subtila de usturoi. Stiu ca ai podul plin de multumiri, dar mai primeste-le pentru a nu stiu cata oara si pe ale mele. 😚
Laura, draga mea, multumirile sunt intotdeauna binevenite 🙂 Ma bucur tare cand imi spuneti ca va place ce incercati de la mine.
Tarta asta este mi-nu-na-ta si ma bucur ca ai incercat-o!