tarta cu dovlecei - Tarta cu dovlecei

Dovleceii si zucchini sunt mereu la indemana pentru feluri de mancare rapide, ii gasim in orice magazin, supermaket sau piata.

Astazi avem o tarta cu dovlecei (a 3-a cred, de pe blog), care se face foarte usor si rapid.

Mie imi place sa iasa asa, mai subtire, deci nu va recomand o tava mai mica de 24 cm in diametru.

Ne trebuie:

un dovlecel/ zucchini(350g)

2 oua

2 linguri cu varf de faina

80g de telemea

2 linguri ulei

un varf de lingurita sare

o lingurita zahar

ulei pentru a unge tava

– cantitati pentru o tava de 24 cm –

Cum se face:
Radem dovlecelul pe razatoarea mare si il stoarcem inainte de a-l adauga in compozitie.

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul, iar galbenusurile se freaca cu uleiul 1 minut.

Albusurile batute spuma si galbenusurile frecate cu ulei se amesteca, in compozitia obtinuta adaugandu-se faina, telemeaua rasa si dovlecelul bine stors.

Se amesteca usor.

Se unge o tava (diametrul cca 24cm) cu ulei în care se toarnă compozitia.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 35 de minute pana cand se rumeneste.

Buna, lejera, delicioasa.

Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo. 2764 - Tarta cu dovlecei

tarta cu dovlecei 2 - Tarta cu dovlecei

Enjoy!

tarta cu dovlecei 1 - Tarta cu dovlecei