Dovleceii si zucchini sunt mereu la indemana pentru feluri de mancare rapide, ii gasim in orice magazin, supermaket sau piata.
Astazi avem o tarta cu dovlecei (a 3-a cred, de pe blog), care se face foarte usor si rapid.
Mie imi place sa iasa asa, mai subtire, deci nu va recomand o tava mai mica de 24 cm in diametru.
Ne trebuie:
un dovlecel/ zucchini(350g)
2 oua
2 linguri cu varf de faina
80g de telemea
2 linguri ulei
un varf de lingurita sare
o lingurita zahar
ulei pentru a unge tava
– cantitati pentru o tava de 24 cm –
Cum se face:
Radem dovlecelul pe razatoarea mare si il stoarcem inainte de a-l adauga in compozitie.
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul, iar galbenusurile se freaca cu uleiul 1 minut.
Albusurile batute spuma si galbenusurile frecate cu ulei se amesteca, in compozitia obtinuta adaugandu-se faina, telemeaua rasa si dovlecelul bine stors.
Se amesteca usor.
Se unge o tava (diametrul cca 24cm) cu ulei în care se toarnă compozitia.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 35 de minute pana cand se rumeneste.
Buna, lejera, delicioasa.
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!