Dovleceii si zucchini sunt mereu la indemana pentru feluri de mancare rapide, ii gasim in orice magazin, supermaket sau piata.
Astazi avem o tarta cu dovlecei (a 3-a cred, de pe blog), care se face foarte usor si rapid.
Mie imi place sa iasa asa, mai subtire, deci nu va recomand o tava mai mica de 24 cm in diametru.
Ne trebuie:
un dovlecel/ zucchini(350g)
2 oua
2 linguri cu varf de faina
80g de telemea
2 linguri ulei
un varf de lingurita sare
o lingurita zahar
ulei pentru a unge tava
– cantitati pentru o tava de 24 cm –
Cum se face:
Radem dovlecelul pe razatoarea mare si il stoarcem inainte de a-l adauga in compozitie.
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul, iar galbenusurile se freaca cu uleiul 1 minut.
Albusurile batute spuma si galbenusurile frecate cu ulei se amesteca, in compozitia obtinuta adaugandu-se faina, telemeaua rasa si dovlecelul bine stors.
Se amesteca usor.
Se unge o tava (diametrul cca 24cm) cu ulei în care se toarnă compozitia.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 35 de minute pana cand se rumeneste.
Buna, lejera, delicioasa.
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!
Buna Edith. Se poate folosi faina integrala pentru aceasta reteta?
Buna Alina, sigur, poti folosi faina integrala, faina de secara, ovaz sau chiar de migdale daca vrei sa fie keto 🙂