tarta cu capsuni si branza
Desi nu sunt atat de aromate capsunile care au aparut acum, cum le-am vazut pe piata, am zis
sa fac ceva bun cu ele. Si asa m-am gandit sa fac tarta asta.
Ne trebuie:
Pt aluat:
300 g faina
150 g unt
2 oua
 
Pt umplutura:
500 g branza de vaci (eu am avut 575g)
150 g zahar pudra
450 g capsuni
un plic gelatina
2 lg zeama de lamaie
esenta de vanilie
Cum se face:
Aluatul:
Amestecam bine faina cu untul moale (o sa iasa niste “faramituri” de aluat).
Apoi adaugam ouale si framantam aluatul sa il omogenizam.

Punem aluatul obtinut intr-o folie de plastic si dam pentru cca 30 min la frigider.

Scoatem aluatul de la frigider dupa cele 30 de minute, intindem o foaie de cca 4-5 mm grosime pe o folie de plastic

apoi cu ajutorul foliei punem foaia in tava.

Indepartam aluatul in exces de pe margini.

Intepam din loc in loc cu furculita aluatul,

punem hartie de copt peste aluat si apoi punem desupra 2-3 pumni de fasole uscata – sa nu se umfle aluatul.

Dam la cuptorul incins pt cca 20 de minute.

Lasam sa se raceasca.
Ne ocupam de umputura:
Pasam cu blenderul stick caspsunile (in lipsa, le puteti marunti cu presa de cartofi folosita la piure).

Eu am oprit cateva casuni pe care le-am taiat cubulete.

Am folosit 2 tipuri de branza: o branza dulce mai fina si crema de branza.

Branza dulce obisnuita e mai.. seaca, vrem ca tarta sa iasa fina, deci folosim si crema de branza.

Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece, apoi adaugam sucul de lamaie si incalzim putin
pana se dizolva gelatina (atantie sa nu fiarba!).
Mixam putin branza cu zaharul, apoi adaugam piureul de capsuni si gelatina care s-a mai racit intre timp.
Am mai mixat putin cu blenderul stick pentru a omogeniza amestecul bine,

apoi am pus is cubuletele de capsuni.

Mi-a iesit putn cam moale amestecul, asa ca am pus castronul la congelator pt cca 10-15 minute apoi am omogenizat
(se va intari intai pe peretii castronului).
Punem crusta racita pe un platou

si turnam inauntru umplutura de branza si capsuni.

Decoram cu felii de capsuni si menta si dam la frigider pt minim 3 ore.
Buna, racoroasa, fara multa coca, ideala pt zilele calde.

O feliuta pentru voi:

felie tarta cu capsuni

M-am mai jucat putin si…
Din aluatul ramas de la margini am decupat cu formele de biscuiti niste floricele/stelute,
le-am copt, apoi am pus amestec de crema de branza si capsuni pe forma coapta,
in jurul ei punand forma de biscuite (aceea de metal).
Le-am dat la rece apoi am scos usor forma.
Mi-au iesit niste mini.. chestiutze tare cochete.

tartine mici