tarta cu branza si rosii
A fost rece afara week-end-ul asta, deci vreme rece = coaaaacem goodies :))
Tarta asta e tare buna si rapida si poate fi facuta cu diverse variatiuni, dupa gust.
Plus ca nu puteam sa ratez ocazia sa va arat noul meu cutit japonez 😛

Ne trebuie:
un aluat de foietaj (400g)
cca 300 g branza (telemea de oaie am folosit eu)
2 oua
5-6 lg cu varf de smantana
3 rosii
ceapa verde (optional)
piper
 
Cum se face:
Lasam aluatul sa se dezghete la frigider (sau la temp. camereu daca ne grabim).
Punem aluatul intr-o tava de cca 25 cm diametru  – nu este nevoie sa ungem tava –
(mai intindem putin foaia de foietaj daca este nevoie).
Batem ouale cu smantana, amestecam cu branza rasa (sau sfaramata).
Turnam amestecul peste aluat in tava.
Feliem rosiile subtire.
Pentru operatiunea asta am folosit noul meu cutit japonez – cu semnatura pe el!! 🙂
oferit de Catalin Sorescu,
cutit care taie foarte bine si pentru care ii multumesc si pe aceasta cale 🙂
cutit si rosii
Deasupra amestecului de branza punem feliile de rosii taiate subtiri
(puteti pune jumatati de rosii cherry pt un aspect mai… fancy 🙂
Eu am pus cateva firicele de chivas (ceapa verde).
Puteti pune si ceapa verde normala pt decor – sau o puteti amesteca in compozitia de branza.
Rasnim piper deasupra si dam tava la cuptorul incins bine pt cca 25-30 de minute.
Buna buna buna cu o salata de rosii langa 🙂
tarta cu branza si rosii 1
Enjoy!
tarta cu branza si rosii_felie