tarta cu branza si dovlecei 3

Acum ca am terminat cu sarbatorile trecem la mancaruri mai usoare, ar fi cazul, nu? 🙂

La reteta asta am avut ocazia sa folosesc pentru prima data noul robotel de bucatarie Fresh Express pe care cei de la Moulinex mi l-au trimis cadou,

in vinerea mare, impachetat frumos si cu fundita. 🙂

Tare dragalas si util in bucatarie  este. O sa va spun mai multe despre el mai tarziu.

Ne trebuie:

Pt Aluat:

250g faina

1 plic drojdie uscata (7g)

1 ou

2 linguri (cu varf) de smantana

100g unt

sare

Pt Umplutura:

2 cutii branza Almette cu verdeata (300g)

cascaval/mozzarella rasa pe razatoarea mica – 5-6 lg

1 ou + 3-4 lg smantana

un dovlecel mic taiat felii subtiri

piper

Cum se face:

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Smantana, oul si untul sa fie pe cat posbil nu foarte reci. Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut

cca o ora in loc caldut (eu ma grabeam si am lasat doar 30 de min, a fost ok si asa).

aluat tarta

Intre timp, taiem dovlecelul in felii subtiri, il saram putin si il lasam sa isi lase apa. Puteti folosi zucchini, va iesi tarta si mai frumoasa, eu nu am gasit…

Pentru operatiunea de taiere am folosit noul robot de bucatarie Fresh Express de la Moulinex care feliaza subtire si mai gros, si rade diverse legume si branzeturi.

Eu am folosit accesoriul verde deschis – care feliaza subtire).

moulinex 1

Fresh Express este un aparat multifunctional care include 5 accesorii pentru prepare: feliere fina, feliere grosiera, razuire fina, razuire grosiera si maruntire. Fiecarui proces ii apartine un accesoriu,iar fiecare accesoriu are o culoare diferita pentru a fi usor de identificat. Morcovi, mere, alune, cascaval, ciocolata… nimic nu-i rezista lui Fresh Express.

Puteti vedea aici un filmulet cu ce poate sa faca micutul robotel (in cazul in care nu ati vazut deja spotul publcitar care este difuzat la TV)

Revenim la reteta noastra.

Facem si umplutura cat creste aluatul. Batem oul cu smantana, apoi punem peste el branza, cascavalul, piper si omogenizam bine. Sare nu mai este nevoie sa puneti daca folositi almette.

Luam aluatul dupa cele 30 min (in cazul meu) si il punem intr-o tava (eu am folosit 4 forme de tarta individuale cu diametru de 15 cm, deci cred ca va poate iesi o tarta mare cu diametrul de 28

si inca una mai mica, sau puteti folosi o tava dreptunghiulara de cca 20×30 cm.

Il intindem bine in tava. Punem umplutura peste, iar deasupra punem feliile de dovlecel.

tarta in tavi 1

Puteti unge deasupra cu ou batut sa capete o culoare mai frumoasa. Eu am pus in ultimele 10—15 minute inca putina mozzarella rasa deasupra.

Se coace la cuptorul bine incins (cca 180°C) cam 30-40 minute.

tarta cu branza si dovlecei

Tare buna a fost!

Enjoy!

tarta cu branza si dovlecei 2

Concluzii: Se taie cand se raceste (de preferat). Este foaaarte buna cu salata de rosii.

Daca vreti, puteti inlocui Almette cu branza dulce+telemea sau orice alta combinatie de branzeturi doriti/aveti. Numai ca va trebui sa o amestecati cu ceva verdeata si ceapa verde pt aroma.

Mie mi-a placut mult varianta asta cu Almette cu verdeata.

A doua zi, aluatul se inmoaie si este foarte pufos (pastrez tartele in pungi de plastic in frigider).