Acum ca am terminat cu sarbatorile trecem la mancaruri mai usoare, ar fi cazul, nu? 🙂
La reteta asta am avut ocazia sa folosesc pentru prima data noul robotel de bucatarie Fresh Express pe care cei de la Moulinex mi l-au trimis cadou,
in vinerea mare, impachetat frumos si cu fundita. 🙂
Tare dragalas si util in bucatarie este. O sa va spun mai multe despre el mai tarziu.
Ne trebuie:
Pt Aluat:
250g faina
1 plic drojdie uscata (7g)
1 ou
2 linguri (cu varf) de smantana
100g unt
sare
Pt Umplutura:
2 cutii branza Almette cu verdeata (300g)
cascaval/mozzarella rasa pe razatoarea mica – 5-6 lg
1 ou + 3-4 lg smantana
un dovlecel mic taiat felii subtiri
piper
Cum se face:
Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Smantana, oul si untul sa fie pe cat posbil nu foarte reci. Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut
cca o ora in loc caldut (eu ma grabeam si am lasat doar 30 de min, a fost ok si asa).
Intre timp, taiem dovlecelul in felii subtiri, il saram putin si il lasam sa isi lase apa. Puteti folosi zucchini, va iesi tarta si mai frumoasa, eu nu am gasit…
Pentru operatiunea de taiere am folosit noul robot de bucatarie Fresh Express de la Moulinex care feliaza subtire si mai gros, si rade diverse legume si branzeturi.
Eu am folosit accesoriul verde deschis – care feliaza subtire).
Fresh Express este un aparat multifunctional care include 5 accesorii pentru prepare: feliere fina, feliere grosiera, razuire fina, razuire grosiera si maruntire. Fiecarui proces ii apartine un accesoriu,iar fiecare accesoriu are o culoare diferita pentru a fi usor de identificat. Morcovi, mere, alune, cascaval, ciocolata… nimic nu-i rezista lui Fresh Express.
Puteti vedea aici un filmulet cu ce poate sa faca micutul robotel (in cazul in care nu ati vazut deja spotul publcitar care este difuzat la TV)
Revenim la reteta noastra.
Facem si umplutura cat creste aluatul. Batem oul cu smantana, apoi punem peste el branza, cascavalul, piper si omogenizam bine. Sare nu mai este nevoie sa puneti daca folositi almette.
Luam aluatul dupa cele 30 min (in cazul meu) si il punem intr-o tava (eu am folosit 4 forme de tarta individuale cu diametru de 15 cm, deci cred ca va poate iesi o tarta mare cu diametrul de 28
si inca una mai mica, sau puteti folosi o tava dreptunghiulara de cca 20×30 cm.
Il intindem bine in tava. Punem umplutura peste, iar deasupra punem feliile de dovlecel.
Puteti unge deasupra cu ou batut sa capete o culoare mai frumoasa. Eu am pus in ultimele 10—15 minute inca putina mozzarella rasa deasupra.
Se coace la cuptorul bine incins (cca 180°C) cam 30-40 minute.
Tare buna a fost!
Enjoy!
Concluzii: Se taie cand se raceste (de preferat). Este foaaarte buna cu salata de rosii.
Daca vreti, puteti inlocui Almette cu branza dulce+telemea sau orice alta combinatie de branzeturi doriti/aveti. Numai ca va trebui sa o amestecati cu ceva verdeata si ceapa verde pt aroma.
Mie mi-a placut mult varianta asta cu Almette cu verdeata.
A doua zi, aluatul se inmoaie si este foarte pufos (pastrez tartele in pungi de plastic in frigider).
Arata divin Edith.. Gustul imi e tare familiar… iar tu il pui “in scena” la adevarata lui valoare ! O zi frumoasa.
Super arata!!!
Tare bine arata !!!! … sigur a fost si delicioasa , imi place prezentarea !!!!
Faina reteta dar ..eu m-am indragostit de rasnita aia de piper din poza,e suuuper.De unde o ai?Iuliana Tanase
Fetele, ma bucur ca va place, merci! 🙂
Iuliana si eu m-am indragostit de ea din prima clipa :))
Este turceasca, am luat-o dintr-o piata de la un stand cu mirodenii orientale si de tot felul 🙂
Arata superb!! Neaparat o incerc in weekend!
Iar pozele, sunt de exceptie! Imi plac la nebunie 🙂
Mihaela
vaii vaaii imi placeee! Nu am facut niciodata tarta, dar uite acum ca ne-ai aratat tu, pare simplu si parca m-as incumeta. Mercik!
Revin cu impresii 🙂
PS. bestiale pozele!!!
Mirific arata. Iar poza este de milioane 🙂
Iar robotelul ala e tare interesant, o fi scump? Ia sa il caut eu prin magazine ca e util tare.
Mihaela,Anca, Lala ma bucur ca va place 🙂
Lala, robotelul este undeva in jur de 260 de lei.. si l-am vazut pe la domo parca, si in media galaxy. Dar sigur il gasesti si in alte parti 🙂
Foarte foarte buna tarta. Nu ma asteptam sa fie asa gustoasa – eram putin sceptica in privinta folosirii Almette, insa are un gust delicios.
Si aluatul este foarte bun! ^_^
Caroline, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te astept sa mai incerci si alte retete 🙂