V-am mai spus ca profit cat pot de sezonul de leurda, asa ca incerc sa o folosesc cat mai des.
Astazi avem o tarta cu bacon si leurda, in varianta low-carb, cu o crusta din faina de migdale, delicioasa.
Sigur, puteti face tarta cu o crusta clasica cu faina. Se poate face si in afara sezonului leurdei, cu ceapa verde
sau chiar cu ceapa uscata. Puteti adauga si un catel de usturoi pisat.
Ne trebuie:
Pentru crusta:
200 g faina de migdale
40 g unt (topit)
2 oua
1 lingurita rasa sare
Pentru umplutura:
3 oua
300 g smantana
70 g mozzarella/cascaval ras
130 g bacon
1 legatura de leurda
1/3 lingurita sare, piper
– cantitati pentru o tava de cca 24-26 cm –
Cum se face:
Crusta:
Amestecam faina de migdale cu sarea, apoi adaugam untul topit si ouale usor batute.
Omogenizam bine compozitia. unem in folie de plastic si dam la frigider 15-20 minute pentru a lucra mai usor cu ea.
Intre timp pragatim tava, o bucata de hartie de copt si 2 pumni de boabe de fasole uscata (sau naut).
Intindem aluatul intr-o foaie de cca 3 mm grosime, intre doua folii de plastic (eu am pus doar deasupra si a fost mai greu de manevrat).
Inlaturam folia de deasupra si punem foaia de aluat in tava (cu folia de plastic evident, deasupra -pe care o dezlipim apoi).
Eu am o tava antiaderenta, asa ca nu am uns-o cu nimic.
Asezam cu grija aluatul sa adere la tava de sur imprejur si inlaturam excesul daca exista. Punem hartie de copt peste crusta, apoi boabele de fasole
si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15 minute.
Intre timp pregatim Umplutura:
Batem usor ouale cu furculita intr-un bol, adaugam peste ele smantana (fermentata) cascavalul ras, baconul taiat fasii subtiri,
leurda tocata la fel, sare si piper.
Punem umplutura peste crusta coapta partial, adaugam si putin cascaval ras deasupra si coacem inca 35 minute.
Taiem tarta calduta sau rece (nu fierbinte). Buna, aromata, deloc greu de facut!
Enjoy!
Note:
Eu am folosit faina de migdale din Kaufland (care nu este atat de fina, este de fapt cum ii spun americanii, almond meal).
Daca folositi faina de migdale din cea fina, va trebui sa folositi o cantitate maimica decat cea din reteta, adagand-o treptat.
Eu am folosit o tava de 20 cm diamentru si am facut inca 2 tarte mici, de 10 cm diametru.
O reteta extraordinara. Am incercat-o azi si a iesit fantastic de gustoasa. Tare rau imi pare ca ai abandonat retetele keto, poate poate poate mai faci cate una din cand in cand 🙂 merci!
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Da, din pacate nu mai am atat de mult timp pentru blog cum aveam odata… Poate vor mai veni, cine stie 🙂