tarta-cu-bacon-si-leurda-1

V-am mai spus ca profit cat pot de sezonul de leurda, asa ca incerc sa o folosesc cat mai des.

Astazi avem o tarta cu bacon si leurda, in varianta low-carb, cu o crusta din faina de migdale, delicioasa.

Sigur, puteti face tarta cu o crusta clasica cu faina. Se poate face si in afara sezonului leurdei, cu ceapa verde

sau chiar cu ceapa uscata. Puteti adauga si un catel de usturoi pisat.

Ne trebuie:

Pentru crusta:

200 g faina de migdale

40 g unt (topit)

2 oua

1 lingurita rasa sare

Pentru umplutura:

3 oua

300 g smantana

70 g mozzarella/cascaval ras

130 g bacon

1 legatura de leurda

1/3 lingurita sare, piper

– cantitati pentru o tava de cca 24-26 cm –

Cum se face:

Crusta:

Amestecam faina de migdale cu sarea, apoi adaugam untul topit si ouale usor batute.

Omogenizam bine compozitia. unem in folie de plastic si dam la frigider 15-20 minute pentru a lucra mai usor cu ea.

aluat-de-tarta-cu-faina-de-migdale

Intre timp pragatim tava, o bucata de hartie de copt si 2 pumni de boabe de fasole uscata (sau naut).

Intindem aluatul intr-o foaie de cca 3 mm grosime, intre doua folii de plastic (eu am pus doar deasupra si a fost mai greu de manevrat).

Inlaturam folia de deasupra si punem foaia de aluat in tava (cu folia de plastic evident, deasupra -pe care o dezlipim apoi).

Eu am o tava antiaderenta, asa ca nu am uns-o cu nimic.

Asezam cu grija aluatul sa adere la tava de sur imprejur si inlaturam excesul daca exista. Punem hartie de copt peste crusta, apoi boabele de fasole

si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15 minute.

aluat-tarta-cu-leurda

Intre timp pregatim Umplutura:

Batem usor ouale cu furculita intr-un bol, adaugam peste ele smantana (fermentata) cascavalul ras, baconul taiat fasii subtiri,

leurda tocata la fel, sare si piper.

Punem umplutura peste crusta coapta partial, adaugam si putin cascaval ras deasupra si coacem inca 35 minute.

umplutura-tarta-cu-leurda

Taiem tarta calduta sau rece (nu fierbinte). Buna, aromata, deloc greu de facut!

tarta-cu-bacon-si-leurda-2

Enjoy!

tarta-cu-bacon-si-leurda

Note: 

Eu am folosit faina de migdale din Kaufland (care nu este atat de fina, este de fapt cum ii spun americanii, almond meal).

Daca folositi faina de migdale din cea fina, va trebui sa folositi o cantitate maimica decat cea din reteta, adagand-o treptat.

Eu am folosit o tava de 20 cm diamentru si am facut inca 2 tarte mici, de 10 cm diametru.