Una dintre cele mai populare salate/gustari orientale – tabbouleh, astazi intr-o varianta upgradata, mai
consistena, tabbouleh cu naut. Se face repede, este fresh, sanatoasa si satioasa, pe caldurile astea este binevenita
si servita alaturi de lipii crocante este mmmmm… 🙂
Ne trebuie:
3-4 legaturi mari de patrunjel
1 ceapa medie (alba sau rosie)
1 rosie mare (sau doua)
50-100g bulgur
3-4 linguri ulei masline
zeama de la 1/2 lamaie (sau dupa gust)
sare, piper
1 conserva naut Sun Food
Am folosit conserva de naut de la Sun Food – conserve 100% sanatoase.
– cantitati pentru 2-3 portii –
Cum se face:
Pregatim bulgurul conform instructiunilor de pe ambalaj (fie il fierbem fie doar il inmuiem cateva ore in apa).
Amestecam intr-un bol incapator: patrunjelul tocat marunt, ceapa tocata marunt, bulgurul preparat, zeama de lamaie,
uleiul, sare si piper. Scurgem nautul intr-o sita si il clatim si scurgem bine. Il adaugam peste restul ingredientelor
si omogenizam. Potrivim de sare si zeama de lamaie. Optional puteti adauga si menta (mie nu-mi place varianta cu menta).
Servim cu lipii crocante: taiem bucati o lipie (eu am folosit foarfeca pe care o folosesc in bucatarie),
le punem pe hartie de copt in tava, stropim cu ulei, presaram peste ele sare, praf de usturoi si paprika.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 5 minute. Atentie, se ard foarte repede!
Enjoy!
Ce fain arata! Imi place mult, e chiar potrivit pentru o reuniune sau pentru o petrecere(in cantitati mai mari, desigur). Multumesc pentru aceasta reteta!
Ma bucur ca iti place reteta 🙂
Acum am revazut reteta. Am bulgurul inmuiat, si vreau sa o mai fac o data, tare mi-a placut prima data. Multumesc.
Ane, ma bucur ca ti-a placut 😉
Imi place ca aveti f. multe retete am de unde sa aleg
Ma bucur Liliana, te astept cu impresii daca incerci ceva 🙂