tabbouleh cu naut - Tabbouleh cu naut

Una dintre cele mai populare salate/gustari orientale – tabbouleh, astazi intr-o varianta upgradata, mai

consistena, tabbouleh cu naut. Se face repede, este fresh, sanatoasa si satioasa, pe caldurile astea este binevenita

si servita alaturi de lipii crocante este mmmmm… 🙂

Ne trebuie:

3-4 legaturi mari de patrunjel

1 ceapa medie (alba sau rosie)

1 rosie mare (sau doua)

50-100g bulgur

3-4 linguri ulei masline

zeama de la 1/2 lamaie (sau dupa gust)

sare, piper

1 conserva naut Sun Food

Am folosit conserva de naut de la Sun Food – conserve 100% sanatoase.

– cantitati pentru 2-3 portii –

Cum se face:

Pregatim bulgurul conform instructiunilor de pe ambalaj (fie il fierbem fie doar il inmuiem cateva ore in apa).

Amestecam intr-un bol incapator: patrunjelul tocat marunt, ceapa tocata marunt, bulgurul preparat, zeama de lamaie,

uleiul, sare si piper. Scurgem nautul intr-o sita si il clatim si scurgem bine. Il adaugam peste restul ingredientelor

si omogenizam. Potrivim de sare si zeama de lamaie. Optional puteti adauga si menta (mie nu-mi place varianta cu menta).

Servim cu lipii crocante: taiem bucati o lipie (eu am folosit foarfeca pe care o folosesc in bucatarie),

le punem pe hartie de copt in tava, stropim cu ulei, presaram peste ele sare, praf de usturoi si paprika.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 5 minute. Atentie, se ard foarte repede!

tabbouleh cu naut 2 - Tabbouleh cu naut

Enjoy!

tabbouleh cu naut 3 - Tabbouleh cu naut