supa minestrone - Supa minestrone

Si astazi gatim ceva rapid, supa calda pentru vreme rece. Unde iesim la masa? Acasa. 

Din nou avem o supa minestrone, dar de data asta o varianta mai aproape de cea clasica.

O supa bogata in legume, densa, si consistenta pentru ca am folosit cartof, fasole boabe, paste.

Este ideala pentru o vreme rece, consumata fierbinte, dar se poate manca si rece, vara.

Este o supa de post, dar daca nu tineti post, o puteti imbogati cu o lingura zdravana de smantana fermentata.

Ne trebuie:

1 punga amestec minestrone Edenia

1 ceapa mare

1 morcov mare

1 radacina pastarnac

1 cartof mare

5-6 linguri rosii cuburi (cca 1/2 cutie)

100 g paste marunte

5 catei mari de usturoi

2 frunze de dafin

4-5 linguri ulei

sare, piper

– cantitati pentru cca 4 portii –

ingrediente supa minestrone - Supa minestrone

Cum se face:

Calim ceapa, morcovul si pastarnacul tocate in ulei, cu sare, acoperit pentru cca 10 minute, amestecand din cand in cand.

Adaugam amestecul de legume minstrone (nu este nevoie sa-l decongelati!), foile de dafin si cca 1,5-1,6 litri apa (sau supa de legume).

Lasam sa fiarba acoperit, la foc mic cca 15-20 minute.

Adaugam apoi piper, cartoful taiat cubulete potrivite (mai mic decat la ciorba si mai mare decat la salata de boeuf), pastele (nefierte!),

rosiile cuburi (din conserva) si lasam sa fiarba cca 7-8 minute. Apoi punem usturoiul tocat si mai lasam pe foc cca 5 minute.

Eu inaintea usturoiului am pus si 3-4 cuburi de spanac congelat frunze (tot de la Edenia) pentru a face supa si mai bogata.

Insa este un ingredient optional.

Este delicioasa si rece si calda. O puteti imbogati cu smantana fermentata, daca nu tineti post.

Enjoy!

supa minestrone 1 - Supa minestrone