Prima reteta pe anul 2019, va multumesc ca imi sunteti alaturi de peste 11 ani ­čÖé

Desi nu mai postez atat de des ca la inceput, sper sa gasiti in continuare idei pe placul vostru.

Suntem in plina iarna, asa ca supele si ciorbele fierbinti sunt la mare cautare.

Astazi am pregatit o reteta de supa de rosii cu smantana, rapida de tot si delicioasa.

A mers de minune cu paine prajita frecata cu usturoi si putina slanina afumata, de casa.

Ne trebuie:

1 ceapa medie

4 lg ulei

3 conserve de rosii decojite Sun Food

cca 800 ml apa + 2-3 lg legume deshidratate

400 ml samant pt gatit

1/3 legatura de patrunjel

1 lgt zahar

sare, piper

Am folosit┬árosii decojite┬áde la Sun Food ÔÇô conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,

pe care le am mereu la indeamana.

Cum se face:

Calim in ulei ceapa tocata maruntm cu sare, acoperit, amestecand din cand in cand, pana devine translucenta.

Intre timp punem la fiert cca 800 ml apa cu 2-3 linguri de legume deshidratate pudra

(le gasiti in magazinele naturiste).

Doua dintre conserve le-am pasat cu blenderul de mana si le-am pus peste ceapa calita,

impreuna cu o conserva de rosii cuburi intregi. Adaugam o lingurita de zahar, piper din belsug,

apa fierbinte si lasam sa fiarba cca 10 minute, sa se imprietenteasca aromele.

In ultimele 2 minute adaugam smantana lichida si lasam sa dea un clocot.

Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.

Servim fierbinte cu paine prajita (frecata cu usturoi sau nu) si cu slanina afumata (san nu ­čśŤ ).

A fost delicioasa in combinatia asta.

Enjoy!