suncafiartainvin thumb 1 - SUNCA FIARTA IN VIN
Inca o idee de aperitiv pentru masa de Craciun sau Revelion care se poate face atat cu sunca de casaa cat si cu sunca cumparata.

Ne trebuie:
cca 400 g sunca (slanina – afumata am avut eu)
1 litru de vin alb
5-6 foi de dafin
1 lgt boabe de piper
1 lg cimbru
1 lg fulgi de ardei iute
1 lg chivas uscata – ceapa verde tocata marunt (optional)
4-5 lg otet
5-6 catei mari de usturoi
Cum se face:
Punem la fiert sunca in vin, cu foile de dafin, boabele de piper, cimbrul, fulgii de ardei iute, chivas, otetul.
IMG 6017 1a thumb 1 - SUNCA FIARTA IN VIN
Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit, pana cand sunca este fiarta (din cand in cand incercati cu furculita).
Din cand in cand o mai intoarceti pe toate partile (la mine vinul nu a acoperit-o in intregime, iar pe masura ce fierbe, vinul va scadea oricum). Eu am fiert-o mai bine de o ora.
In ultimele 15-20 de min adaugam cateii de usturoi zdrobiti putin cu lama cutitului.
Servim calda sau rece, este la fel de buna.
Enjoy!
suncafiartainvin1 thumb 1 - SUNCA FIARTA IN VIN