Inca o idee de aperitiv pentru masa de Craciun sau Revelion care se poate face atat cu sunca de casaa cat si cu sunca cumparata.
Ne trebuie:
Ne trebuie:
cca 400 g sunca (slanina – afumata am avut eu)
1 litru de vin alb
5-6 foi de dafin
1 lgt boabe de piper
1 lg cimbru
1 lg fulgi de ardei iute
1 lg chivas uscata – ceapa verde tocata marunt (optional)
4-5 lg otet
5-6 catei mari de usturoi
Cum se face:
Punem la fiert sunca in vin, cu foile de dafin, boabele de piper, cimbrul, fulgii de ardei iute, chivas, otetul.
Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit, pana cand sunca este fiarta (din cand in cand incercati cu furculita).
Din cand in cand o mai intoarceti pe toate partile (la mine vinul nu a acoperit-o in intregime, iar pe masura ce fierbe, vinul va scadea oricum). Eu am fiert-o mai bine de o ora.
In ultimele 15-20 de min adaugam cateii de usturoi zdrobiti putin cu lama cutitului.
Servim calda sau rece, este la fel de buna.
Enjoy!
Ce bine arata!! Chiar am adus de la parinti niste slaninuta impanata, o bucata sigur o fac asa.
Si o sa mai fac si tortul cu icre ca arata excelent!
Multumesc pt retete si sarbatori fericite! 🙂
woww, ce bine arta! …excelenta ideea…fotografiile de nota 10:)
o zi minunata!
Mariana,Violette, multumesc frumos! Ma bucur ca va place 🙂
Sarbatori fericite!
We’d love for you to share in our food community at dishfolio.com!