strudel-de-ciocolata

Astazi avem inca o reteta rapida, asa cum v-am invatat. Din nou am incercat o idee din filmuletele

cu retete care circula pe facebook. A fost un succes. Doar doua ingrediente: foietaj si ciocolata.

Optional, il puteti unge cu ou (eu am folosit un ou de prepelita) sau, pentru varianta de post,

folositi ciocolata amaruie si il ungeti cu miere/ulei. Am presarat deasupra fulgi de migdale.

Puteti pune nuca, bilute colorate, nuca de cocos, dupa preferinte.

Eu am folosit ciocolata mea preferata: Heidi Espresso, care este o ciocolata amaruie cu cafea.

Nu stiu cum va iesi cu ciocolata cu lapte, pentru ca in varianta incercata de mine mi s-a parut suficient de dulce.

Ne trebuie:

o foaie de aluat foietaj (400 g)

o ciocolata 90-100 g

Pt deasupra:

ou sau miere sau ulei

nuca, migdale

– cantitati pentru cca 2-3 portii –

Cum se face:

Dezghetam foietajul la frigider peste noapte, sau la temperatura camerei.

Desfacem foaia si punem deasupra ciocolata, in mijloc.

Fac o paranteza. Eu am inlaturat din latime cativa centimetri de aluat (ar trebui ca aluatul sa fie latimea ciocolatei x 3)

Taiem fasii late de un deget de o parte si de alta a ciocolatei, usor in unghi,

indepartam partile superioare, stanga dreapta si sus si jos si aducem fasiile peste ciocolata, alternativ, stanga dreapta.

Vedeti mai bine in filmuletul de unde m-am inspirat sau in pozele de mai jos:

etape-strudel-cu-ciocolata

Ungem dupa caz, cu ou batut sau pentru varianta de post cu miere/ulei si presaram deasupra dupa preferinte:

migdale, nuci, nuca de cocos, bombonele de zahar colorate.

Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru cca 20 minute.

Il taiem si consumama cald/caldut. Buun de tot si rapid!

Enjoy!

strudel-de-ciocolata-1