Este un sos tare bun ce poate fi macat cu drob, mezeluri, cartofi prajiti, ca dressing la salate
sau ca atare, cu paine.
Ne trebuie:
5 oua fierte
1 lg mare de mustar
1-2 lg ulei
300gr smantana
ceapa verde
marar
sare, piper
otet
Cum se face:
Se fierb ouale tari, se dau prin razatoarea mare.
O lingura de mustar se freaca putin cu 1-2 lg de ulei.
Se amesteca ouale, mustarul frecat cu ulei, smantana,ceapa verde taiata marunt, mararul taiat
marunt.
Potrivim de sare, piper, otet.
Si servim cu drob, mezeluri sau simplu.
Este tare bun.
Trebuie sa fie tare bun si arata si foarte bine. Ai venit la fix cu reteta pentru cei ce au pregatit drobul pentru Inaltare.
Hristos s-a”naltat!
Adevarat s-a inaltat, Gabi!
Da, si eu m-am gandit ca ar putea fi incercata de cei care fac drob acum. Pup!
Arata foarte bine sosuletul… nu mai mananc de ceva ani drob, dar cred ca o sa-l incerc cu cartofi sau cu salata 😉
Arata sosul tare bine…l-am salvat si o sa-l prepar duminica pe linga cartofiori.Revin cu impresii.Un weekend placut Edith!
@CristinaK: merci, sper sa-ti placa 🙂
@Paradis: Te astept sa-mi spui cum ti-a placut 🙂 We frumos si tie (la noi ploua raaaaau si e cam rece 🙁 )
Nu stiu dacă mă voi încumeta vreodată să fac drob, dar mă bucur să mănânc în gând…
PS Sper să nu consideri asta spam, dar am făcut o provocare aici: http://calinhera.wordpress.com/2009/05/29/cea-mai-ploaie-mocaneasca/
Calin, macar sosul sa-l faci ca e bun si usor 😉
Ti-am citit postara.. si din pacate nu am mancat melci si nici nu stiu sa ii gatesc 🙁 As gusta totusi sa vad cum sunt :P.
Merci de vizita!
Edith, dupã cum îţi spuneam şi la mine, îţi propun o înţelegere: primul care mănâncă/găteşte melci, îi face celuilalt o descriere amănunţită. Te prinzi?
Calin, oki, asa sa fie 🙂
Ionela, din pacate drobul din poza este cumparat.
O sa pun si o reteta de drob pe viitor. Incearca sa dai ingredientele prin masina daca vrei sa iti iasa mai fin.
Multumesc mult,Edith! Din pacate nu am masina de tocat,eu l-am facut la blender. Vreau sa-ti spun ca am incercat sosul tau, a iesit mai gros deoarece aici, in Grecia, avem un iaurt teapan si a fost minunat! L-am servit alaturi de Garlic cheese bread, care a fost, deasemeni o nebunie! La fel ca si tine, am mai facut o tava ca nu se putea altfel! Multumesc mult!
Cumparasem niste drob pentru Paste, dar nu am mancat atunci decat cateva feliyte! Iar pe fratele meu n-am reusit sa-l fac sa manance decat aseara, cand i-am facut sosul asta! Un deliciu, intr-adevar! Multumesc!
Andra, ma bucur ca ti-a placut. Poate la anul incerci si drobul de pui 🙂
http://edithfrincu.blogspot.com/2011/04/drob-de-pui.html
Te mai astept! 🙂