Soia contine proteine, fibre, calciu, potasiu si magneziu si este un aliment pe care il gasim usor in magazine.
Poate inlocui cu succes carnea in aceasta perioada, fara sa eliminam insa proteinele.
Are un termen de valabilitate lung, astfel o putem avea la indemana oricand, in aceste vremuri dificile pe care le traversam.
Puteti face si varianta de post facand amestecul umed pentru pane din apa si faina, usturoi granule, sare, piper,
pana obtineti o pasta groasa.
Ne trebuie:
100 g soia texturata
Pentru a fierbe soia:
boabe de piper
3 catei de usturoi
1 lingura pudra de legume (optional)
Pentru pane:
1 ou
5-6 linguri lapte
4-5 linguri de faina
1 lingurita usturoi granule
sare, piper
cca 80 g pesmet
Cum se fac:
Fierbem bucatile de soia in apa in care adaugam pudra de legume, usturoiul, sare si boabe de piper,
timp de 30-35 minute, acoperita cu capac (eu o fierb mai mult de 15 minute, cat este indicat pe ambalaj,
pentru ca imi place sa fie ceva mai moale).
Scoatem din apa bucatile de soia si le punem intr-o sita la scurs pana se racesc, apoi le stoarcem bine
de excesul de apa, presandu-le intre palme.
Facem un aluat din oul batut cu furculita, in care adaugam laptele, faina, sare, piper si usturoiul granule.
Amestecam pana obtinem un aluat omogen, ceva mai gros decat cel de clatite.
Pregatim si o farfurie in care punem pesmetul.
Dam fiecare bucata de soia intai prin amestecul de ou, apoi prin pesmet.