Chinese pancakes
Aceste pancakes sarate, facute cu codite de ceapa verde sunt originare din China
si spre deosebire de pancakes-urile americane acestea sunt facute din aluat.
Sunt incredibil de bune si desi par un pic migaloase merita le incercati macar o data.
Ne trebuie:
400 gr faina
250 gr apa clocotita
codite ceapa verde (de la 2 legaturi)
sare
ulei
Cum se fac:
Facem un aluat din faina si apa pe care o fierbem in prealabil (imediat ce o incepe sa fiarba o adaugam treptat treptat peste faina)
si amestecam initial cu lingura de lemn, dupa care incepeti sa framantati pana obtineti o biluta elastica .
Infasuram biluta in folie alimentara si o lasam pe masa intre 30- 45 minute astfel incat glutinele sa aiba timp sa se dezvolte.
Dupa 45 minute desfasuram biluta o pudram un pic cu faina
si rupem din ea bilute mai micute (100 gr maxim o biluta)
Luam bilutele pe rand, o aplatizam cu palmele pe suprafata infainata
Intindem cu facaletul o foaie cat de subtire putem.
Dupa ce am intins foaia o pensulam cu ulei, o pudram cu sare, si cu coditele tocate de ceapa verde.
Rulam foaia pe lungime si strangem bine capetele, si o rulam din nou in forma de cochilie,

pudram suprafata de lucru cu faina, aplatizam cochilia cu palmele
si apoi o intindem cu facaletul la o grosime de 0,5 cm
Aici erau gata mai multe:
Incingem bine de tot o tigaie teflonata, o ungem cu ulei si cand sfaraie adaugam primul pancake,
micsoram focul astfel incat sa nu fie nici prea puternic dar nici prea slab si prajim 3-4 minute pe fiecare parte.
Va asigur ca in bucatarie o sa miroasa taare bine…
Sectiune:
 
Sunt foarte foarte bune, iar o portie nu va va ajunge!