Reteta Laura Adamache
Aceste pancakes sarate, facute cu codite de ceapa verde sunt originare din China
si spre deosebire de pancakes-urile americane acestea sunt facute din aluat.
Sunt incredibil de bune si desi par un pic migaloase merita le incercati macar o data.
Ne trebuie:
400 gr faina
250 gr apa clocotita
codite ceapa verde (de la 2 legaturi)
sare
ulei
Cum se fac:
Facem un aluat din faina si apa pe care o fierbem in prealabil (imediat ce o incepe sa fiarba o adaugam treptat treptat peste faina)
si amestecam initial cu lingura de lemn, dupa care incepeti sa framantati pana obtineti o biluta elastica .
Infasuram biluta in folie alimentara si o lasam pe masa intre 30- 45 minute astfel incat glutinele sa aiba timp sa se dezvolte.
Dupa 45 minute desfasuram biluta o pudram un pic cu faina
si rupem din ea bilute mai micute (100 gr maxim o biluta)
Luam bilutele pe rand, o aplatizam cu palmele pe suprafata infainata
Intindem cu facaletul o foaie cat de subtire putem.
Dupa ce am intins foaia o pensulam cu ulei, o pudram cu sare, si cu coditele tocate de ceapa verde.
Rulam foaia pe lungime si strangem bine capetele, si o rulam din nou in forma de cochilie,
pudram suprafata de lucru cu faina, aplatizam cochilia cu palmele
si apoi o intindem cu facaletul la o grosime de 0,5 cm
Aici erau gata mai multe:
Incingem bine de tot o tigaie teflonata, o ungem cu ulei si cand sfaraie adaugam primul pancake,
micsoram focul astfel incat sa nu fie nici prea puternic dar nici prea slab si prajim 3-4 minute pe fiecare parte.
Va asigur ca in bucatarie o sa miroasa taare bine…
Sectiune:
Sunt foarte foarte bune, iar o portie nu va va ajunge!
Cat de frumoase sunt Edith draga!! Si prezentarea e de milioane, ca de obicei! Ce as mai manca si eu una numai ca de ieri am cam intrat la dieta. Sa vedem cat ma tine de data asta.
Te pup si multumesc mult de tot ca le-ai incercat!!
Laurici, tu stii ca sunt de 1000 de ori mai bune decat frumoase :))
Merci pt o super reteta! Bafta cu dieta! 🙂
Sunt teribil de bune Edith, ai dreptate. Mi-e ca o sa pic in pacat si le fac si eu zilele astea ca dieta e groaznic de fara sare si piper. Te pup!!
buna!delicioase pancakes!sotul meu a papat de nu se mai satura!
ps mereu incerc cate ceva de pe pagina ta ai retete delicioase si usoare
la cat mai multe retete!
salutari misuca
Deia, ce rapida ai fost! Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Sper sa incerci in continuare retetele mele, te mai astept!
iummmm…imi ploua in gura:) arata delicios si, pe deasupra e si interesanta reteta. o sa o incerc cat de curand. sunt in plin proces de a invata sa gatesc si sper sa-mi iasa:)
Gata! Le-am si facut 😀 De cum am vazut reteta am zis ca trebuie sa le incerc. Desi migaloasa, nu e o reteta grea deloc, iar rezultatul este foarte bun. Putin crocante si absolut delicioase!
Printre altele, am inceput sa fac lista de retete pentru sarbatori. Se pare ca faimosul tort de revelion va fi tortul tau caramel 😀 You’re an inspiration 🙂 O sapt frumoasa! :*
@Merat: nici nu avea cum sa nu-ti placa la cat sunt de bune 🙂
Bafta cu tortul 🙂
@Cristina: incearca-le, nu o sa-ti para rau, cu putina atentie la indicatiile retetei iese orice 🙂
Nu-mi aduc aminte de o mancare buna in China! Poate ca nu e pe gustul meu sau poate ca n-am mancat unde trebuia… Dar cand vad pozele tale, ma gandesc ca poate ma insel…
Le-am facut ieri! Delicioase si asa cum ai spus – o portie nu ne-a fost de ajuns. Le voi face din nou si cu alte umpluturi (ciuperci, spanac, varza)
Multumesc pentru reteta!
Irina, mie imi place mancarea chinezeasca (am mancat doar la noi ce-i drept…). Insa, dcaca iti place ceapa prajita iti vor place si astea. Eu primavara fac omlete cu ceapa verde prajita putin. Aduce la gust. 🙂
VoichiV, ma bucur ca ti-au placut! Eu prefer sa nu schimb nimic la ele, mi se par PERFECTE asa cu ceapa 🙂
Intr-adevar, sunt super-bune…yami-yami
Felicitari pentru blog! Acum l-am descoperit si vad ca ai numai lucruri bune si accesibile!O sa-ti scriu ce am incercat si eu!Mai studiez, sa vad daca voi gasi ceva cu mai putine calorii!!!
edith le-am facut si eu si mi-au placut foarte mult… ai un site extraordinar, te-am descoperit in revista “PE TOCURI” si de cand ai aparut acolo intru aproape zilnic pe-aici sa ma inspir… deja am notat o multime de retete pentru sarbatori… multumesc mult de tot pentru “ajutor”… multa sanatate si sarbatori cu bine
Par foarte bune! Mi-a placut blogul tau, felicitari si sper sa reusesc sa fac cateva retete!
Ela, ma bucur ca iti plac retetele, sper sa iti placa si dupa ce le incerci! 🙂 Te astept cu impresii.
Maria, ma bucur ca ti-au placut si imi pare bine ca te ajuta retetele pe care le gasesti la mine pe blog. Sigur o sa ai o masa de Craciun bogata si gustoasa 🙂
Sarbatori fericite si tie si spor la treaba! 🙂
Edith, imi place foooooarte mult blogul tau si toate retetele sunt super. Am incercat si eu aceasta reteta si voiam sa te intreb, daca si tu ai avut prb. cu aluatul- adik daca s-a lipit…Un pic m-am chinuit, desi am urmat instructiunile…Multumesc f mult
Inimoara, ti-a iesit lipicios aluatul? Aipus faina pe plaseta pe care l-ai intins? Asta ar tb sa fi rezolvat problema…
Eu nu am avut probleme, ai vazut si in poze.
Poate data viitoare o sa ai mai mult noroc,nu stiu, poate depinde de faina, chiar nu stiu ce sa zic. Important este daca ti-au placut la gust, ca nu mi-ai zis 🙂
Da, ne-au placut foarte mult si mie si sotului. Am sa mai fac, desi mam chinuit un pic. Si nu e de ajuns o singura portie. Cam cate clatite faci dintr-o portie?
Multumesc f mult. Pupici
Este minunat blogul tau, felicitari pentru tot ce faci. trebuie neaparat sa incerc reteta ca eu sunt mare fan al bucatarie chinezesti , nu trece o saptamana sa nu fac ceva maacar de 2 ori. Ai o multime de retete delicioase !
@Inimioara: parca 7 clatite mi-au iesit, nu mai stiu exact. Acum depinde si ce diametru au, ale mele au avut cca 15 cm diametru.Tie cate ti-au iesit?
@Silvia: merci! sigur or sa-ti placa.
parca 6 mi-au iesit mie!!! 🙂
Minunate… o idee grozava. pup!
Le-am facut si eu toamna trecuta, iar cum am gasit ceapa verde mi-am amintit de ele, numai ca de data asta mi-am facut aluatul la masina de facut paine si au iesit la fel de gustoase.
Maria
Maria, ma bucur ca ti-au placut 🙂 Te mai astept!
Seamana nitel cu ce se face pe aici, in loc de ceapa, salata de mare sau florile dovleceilor verzi. De incercat cat de curand :)Thanks!
Le-am facut in seara asta.nu mi-au iesit ele foare aratoase,dar DELICIOASE!!!!!!Am facut de ceapa verde,de chimen si de seminte,si trebuie sa recunosc,ca cele care mi-au placut cel mai mult au fost cele de ceapa verde,apoi de chimen.super bune,trebuie sa mai exersez ca sa imi iasa si aratoase!thanks!
Oana, si eu cred ca cele cu ceapa sunt cele mai bune.
As incerca si cu branza telemea faramitata in loc de ceapa..
Ma bucur ca ti-au placut si sunt sigura ca data viitoare or sa-ti iasa perfect si ca aspect 🙂
Ma gandesc sa le incerc si eu maine, cu prazi..ca am vreo 2buc in casa 🙂
sigur vor fi bune si cu praz 🙂
superbe!!! cum le-am facut s-au si terminat! felicitari pt retetele minunate cu care ne incanti mereu! te pup simona
Simona, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Am facut si eu. M-a ajutat si sotul si la preparat si mai ales la mancat! Au iesit suuuuper
Geo, ma bucur ca v-au placut 🙂
Sa va fie de bine 😉
acu ma pon sa le execut
Gabry Ella, sper ca ti-au placut 🙂
Eu le-am descoperit pe alt site culinar…sunt f bune si usor de facut. 🙂
buna Edith!! vreau sa te intreb daca le pot face si cu masline(rondele)…si la cuptor?
Banuiesc ca da. Cred ca totusi ar trebui sa maruntesti mai mult maslinele…
Insa nu stiu cum ies la cuptor… Nu vor mai avea aceeasi savoare, gustul acela bun de la prajit. Insa poti incerca. Te astept sa-mi spui cum au iesit 🙂
am primit acum o saptamana ceapa verde din gradina si tocmai cand incepeam sa ma ingrijorez ca se strica, puf! mi-a aparut reteta ta pe facebook. Sunt absolut minunate, multumesc pentru tot ce faci!
Ruxandra, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!