saratele cu susan 1

Imi plac saratelele. Cui nu ii place sa le rontaie la o petrecere, cand se uita la tv sau

cu orice alta ocazie? Insa, cand ele sunt facute cu unt sau untura parca nu prea le

rontai cu inima impacata, nu? Asa ca astazi va arat o varianta dietetica a acestor

saratele, inspirate din retetele Dukan. Ele nu pot fi consumate in croaziera pentru ca

au susan, telemea si crema de branza. Insa in consolidare si stabilizare cu siguranta pot fi savurate.

Ne trebuie:

1 ou

80 g telemea oaie

2 lg branza dulce (am folosit almette cu verdeata)

120 g tarate ovaz

30 g tarate grau

2 lg susan

2-3 lg de apa (la nevoie)

– cantitati pt cca 25 bucati –

Cum se fac:

Radem telemeaua pe razatoarea mica si amestecam toate ingredientele.

Daca compozitia rezultata este prea uscata, adaugam 2-3 lg de apa.

Lasam compozitia sa se “odihneasca” cca 20 minute, cu bolul acoperit cu o farfurie.

Punem aluatul pe o hartie de copt, il aplatizam usor cu mainile, punem peste el o folie de plastic

si intidem cu sucitorul o foaie de cca 0,5-0,6 mm grosime, apoi taiem fasii cu rotita.

Punem in tava de aragaz, pe hartie de copt si coacem cca 20-25 minute la cuptorul preincalzit la 180C.

Nota: puteti inlocui susanul cu chimen sau alte condimente uscate, dupa gust.

Bune si sanatoase!

Enjoy!

saratele cu susan