Imi plac saratelele. Cui nu ii place sa le rontaie la o petrecere, cand se uita la tv sau
cu orice alta ocazie? Insa, cand ele sunt facute cu unt sau untura parca nu prea le
rontai cu inima impacata, nu? Asa ca astazi va arat o varianta dietetica a acestor
saratele, inspirate din retetele Dukan. Ele nu pot fi consumate in croaziera pentru ca
au susan, telemea si crema de branza. Insa in consolidare si stabilizare cu siguranta pot fi savurate.
Ne trebuie:
1 ou
80 g telemea oaie
2 lg branza dulce (am folosit almette cu verdeata)
120 g tarate ovaz
30 g tarate grau
2 lg susan
2-3 lg de apa (la nevoie)
– cantitati pt cca 25 bucati –
Cum se fac:
Radem telemeaua pe razatoarea mica si amestecam toate ingredientele.
Daca compozitia rezultata este prea uscata, adaugam 2-3 lg de apa.
Lasam compozitia sa se “odihneasca” cca 20 minute, cu bolul acoperit cu o farfurie.
Punem aluatul pe o hartie de copt, il aplatizam usor cu mainile, punem peste el o folie de plastic
si intidem cu sucitorul o foaie de cca 0,5-0,6 mm grosime, apoi taiem fasii cu rotita.
Punem in tava de aragaz, pe hartie de copt si coacem cca 20-25 minute la cuptorul preincalzit la 180C.
Nota: puteti inlocui susanul cu chimen sau alte condimente uscate, dupa gust.
Bune si sanatoase!
Enjoy!
Wow, saratele dietetice?!? That’s a dream come true! :)) Multumesc pentru reteta. Cu siguranta o sa o incerc!
Grozave! Le-am trecut pe lista.
Da, o reteta grozava, sanatoasa in primul rand!
Le-am incercat astazi. Sunt minunate! Este o alternativa ideala cand vrei ceva sanatos de rontait. I-am dat si fetitei mele de 3 ani si i-au placut tare mult. Iti multumesc pentru reteta! Iolanda
ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Minunate! Si sanatoase 🙂
Da,chiar ma saturasem de atata indulcitor.Ceva bun ,fara indulcitor.Abia astept sa le fac.
Nu stiu la ce retete cu inducitor te referi… Eu tin dieta si nu consum zahar. Insa oricand poti inlocui indulcitorul cu zahar, daca consideri ca este mai sanatos asa…
Sper sa iti placa saratelele.