Astazi avem o reteta de saratele, bune si sanatoase, fara grasime, Dukan.
Si o sa va mai povestesc despre sansa de a castiga un workshop gratuit de cooking cu Olivia Steer.
So, you must keep reading 🙂
Ne trebuie:
1 ou
4-5 lg cu varf de tarate de ovaz
2 lg tarate de grau
1 lg tarate psyllium
1 lgt de chimen
4 lg iaurt
Optional puteti folosi: chilli / usturoi granulat / ceapa deshidratata
– cantitati pt cca 14 bucati –
** Produsele le gasiti si pe www.plafar.net, pe linkurile indicate la fiecare ingredient **
Cum se fac:
Simplu de tot. Amestecam toate ingredientele si lasam cca 15-20 de minute sa se hidrateze taratele.
Intindem amestecul obtinut pe hartie de copt in strat de cca 2 mm,
in forma de dreptunghi cu latimea cat vreti sa iasa de lungi saratelele.
Eu am pus amestecul pe hartia de copt in tava, am acoperit cu folie de plastic si am intins cu sucitorul.
Deasupra presaram sare de Himalaya (sau sare de mare – ambele sunt mult
mai sanatoase decat sarea clasica) si putin chimen.
Aveti grija, sa nu le sarati foarte tare. In compozitie puneti putina sare, daca alegeti
sa presarati si deasupra.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pt cca 5 minute, apoi cu rotita zimtata taiem saratelele,
le asezam in tava astfel incat sa nu se mai atinga si coacem inca 15-17 minute.
Sa fiti cu ochii pe ele, daca sunt portiuni care sunt mai subitiri, se pot arde acolo.
Eu le-am pastrat neacoperite pana a doua zi, pentru a se mai intari, insa le puteti
pastra in pungi/caserole inchise daca vreti sa fie mai moi.
Se consuma in 2 zile (pentru a nu depasi limita de tarate, ele pot fi pastrate desigur
mai mult timp daca mai raman:)))
Mi-au placut mult. Sper sa va placa si voua.
Enjoy!
Acum sa va povestesc despre posibilitatea pe care v-o da Plafar de a castiga
participarea gratuita la un Atelier gastronomic cu Olivia Steer pe data de 21 iunie.
Cred ca stiti minunatul site al Oliviei, unde ne prezinta bunatati raw gatite de ea (dar nu numai).
Ce trebuie sa faceti voi pentru a avea aceasta sansa?
Sa inscrieti pe pagina de Facebook a evenimentului o reteta in care sa folositi
ingrediente Plafar pana pe data de 17 iunie.
Toate detaliile despre concursul “Natural Cuisine” le gasiti AICI.
Succes! 🙂
Ce-mi place,mai ales ca e asa de low in calorii. Toate retetele de saratele au o cantitate mare de grasime,ar fi fain sa existe si o varianta cu faina,nu cred ca pot sa gasesc toate ingredientele.faina reteta!
Adina, ce ingrediente nu gasesti?
Se pot comanda online, pe plafar.net. Sunt linkuri la fiecare ingredient. In plus le poti gasi in orice plafar… 🙂
bestiale! Am zis! :))
Disear’ le fac! Clar! vin sa-ti spun 😉
Sper sa-ti placa 🙂 Te astept sa-mi spui 😉
Wow! Arata….intr-un fel, nici sa vrei si nu-ti mai gasesti cuvintele…Eu nu pot sa am rabdare sa primesc newsletterul tau, verific blogul de cateva ori pe zi :)cel putin. In legatura cu concursul, imi poti da te rog cateva detalii in cazul in care stii, trebuiesc trimise si poze sau cum trebuie procedat mai exact? Nu am gasit informatii la Plafar pe site. Multumesc anticipat! O zi frumoasa!
Anca, Trebuie sa faci o reteta cu ingrediente ce se gasesc pe http://www.plafar.net, sa faci o poza si sa postezi reteta pe pagina de facebook pe care am indicat-o in reteta: https://www.facebook.com/plafar/app_190322544333196
Acolo scrii ingredientele, pasii si urmezi indicatiile butoanelor 🙂
Reteta nu trebuie sa fie neaparat inventata de tine, ci explicata cu cuvintele tale si fotografiata de tine 🙂
Bafta! 🙂
Si inca o intrebare: reteta trebuie sa fie ‘inventata’? Multumesc frumos.
Multumesc foarte, foarte mult!
ce faina retetaaaa, ma gandesc ca gasesc produsele si in magazinele plafar, nu? La Cluj avem muulte. si pozele sunt foarte foarte faine!!
Multumesc, Corina 🙂
da, produsele ar trebui sa se gaseasca in orice plafar 🙂
Tare mult imi plac saratelele tale!
Timea, ma bucur ca iti plac 🙂
In seara asta le-am venit de hac. Sunt foaarte bune. Eu si sotul le-am mancat pe toate :))
Maine mai fac o portie – dubla!!! 😉
Interesant conrsul,ma tenteaza sa particip, numai ca nu-s din bucuresti 🙁 Sunt din ploiesti, deci aproape. Oare o fi problema?
Ma bucur ca v-au placut 🙂 portie dubla e cel mai bine :))
Nu cred ca este o problema, daca ai noroc si esti unul din cei 30 de castigatori, vii la eveniment in bucuresti 🙂
Multa bafta! 🙂
Elvira, poti inlocui taratele de psyllium cu tarate de grau 🙂
Te astept sa-mi spui cum ti-au placut.
Week-end frumos si tie! 🙂
Edith, tu participi la acest workshop? Am reușit sa mă înscriu si eu…au fost ceva probleme cu pagina. Duminica frumoasa!
Din pacate nu o sa pot sa fiu acolo, mi-ar fi placut tare mult, insa are loc in timpul zilei, cand sunt la servici..
Ma bucur ca te-ai putut inscrie, iti tin pumnii, bafta! 🙂
Multumesc frumos! Am intrebat in ideea in care as fi reusit sa fiu printre castigatori (visez si eu)si mi-ar fi placut sa te cunosc (nu numai prin schimbul de mailuri de anul trecut 🙂 legat de carticica ta). Te urmaresc in fiecare zi (din concediu saptamana asta…). Bafta si celorlalti participanti! O seara frumoasa!
Sa visezi e bine, asa ca… keep dreamin’ 😉
Si mie imi pare rau, as fi vrut sa fiu acolo 🙂
Iti tin pumii 🙂
Multumesc mult, mi-ai purtat noroc, au castigat toti concurentii :)))! Imi pare rau ca nu te voi intalni acolo, cu alta ocazie poate.
Anca, ma bucur ca ati castigat toti! :))
Have fun 😉
Multumesc mult, Edith! O zi frumoasa!
Am vazut ca ai retete diverse,ce faza a regimului esti?
Am citit pareri de la “cadre medicale” ca odata cu terminarea regimului vom pune la loc tot….tu ai mancat dulciuri in fiecare zi in zilele de “proteine”
Nu mai tin regimul chiar 100% corect..
Daca ai citit despre fazele consolidare si stabilizare, ai vazut ca se tine toata viata joia sfanta, zi de PP, zi in care dai pana la 1 kg jos. Daca respecti ziua asta mult timp dupa terminarea dietei, vei reusi sa te mentii. Asa sustin pricipiile dietei.
Am mancat zilnic dulciuri pt ca nu prea pot fara 🙂
Buna seara! Super reteta!
Eu am uns total cu galbenus de ou inainte sa pun macul si au iesit mai crocante si lucioase ca si saratelele originale pe care le facea strabunica mea!
oricum multumesc pentru retete!
Jos palaria!
Anna Maria
PS. Am si eu o intrebare: ce inseamna branza cand este notata in retete?
Asta pentru ca eu stau in Franta si singura branza pe care o gasesc si care sa fie de regim este de consistenta unui iaurt!
Multumesc
Cred ca au fost superbe! 🙂
Te referi la retetele dukan cand intrebi de branza? Este vorba de branza dulce, insa poti folosi si din aceea de care sw gaseste acolo. Eventual o scurgi intr-o sita in care ai pus tifon pt 1-2 ore (tinuta la frigider in timpul asta). Asa va deveni mai putin apoasa si va aduce mai mult cu branza.
Tare mi-ar placea s-o fac si eu dar sunt abia la inceput si nu stiu daca am voie tarate de grau… 🙁
Cred ca sunt considerate alimente tolerate, deci in atac nu prea ai avea voie. Dar in croaziera cu siguranta le poti manca 🙂
am incercat reteta si mi-a placut ce a iesit…super!
ma bucur ca ti-au placut 🙂
Este vreo diferenta intre o lingura cu tarate de ovaz si o lingura cu varf de tarate de ovaz? Afecteaza cumva slabitul? Multumesc.
nu stiu daca afecteaza slabitul, insa din cate am observat, cam toata lumea le foloseste mai cu varf.. 🙂
Edith, sunt super bunute saratelele! Le-am facut acum, aveam asa o pofta…si au iesit intocmai ca ale tale! Super, multumesc mult pt reteta! Lasa totusi un usor gust amarui- sa fie din cauza ca in loc de tarate de psyllium am folosit tot tarate de grau si asa sa se fi facut prea multa? Oricum sunt bunute rau! 🙂
Este posibil ca gustul usor amarui pe care il simti sa fie de la multitudinea de tarate. Pana la urma, taratele nu au cel mai bun gust de pe lume 🙂 Sau ai tu vreun soi de tarate mai amarui. Stiu ca taratele de ovaz de la o anumita firma sunt f amare, nuretin exact care firma, Sanovita alta cu S..
sau Nu le-ai lasat prea mult la cuptor si s-au maronit, nu? 🙂
eu depasesc de cateva zile doza de tarate de ovaz recomandata (din cauza retetelor tale dementiale de dulciuri!) Sunt in perioada de platou, in fiecare saptamana am o astfel de perioada, ca apoi sa constat in week-enduri ca am mai slabit. Deci nu imi pot da seama inca daca ma ingrasa faptul ca o depasesc, mai este cineva in situatia aceasta? Pentru ca eu una nu ma pot abtine si cred ca mai bine mananc ceva dulce, Dukan, decat sa fiu ispitita cu…zahar.
Exact asa gandeam si eu. Mai bine sa mananc 1-2 lg de tarate in plus pe zi in deserturi si paine dukan, decat sa calc stramb cu dulciuri cu zahar 🙂
Este posibil sa iti incetineasca ritmul, insa nu cred ca atat de tare, daca depasesti cu 1-2-3 lg cantitatea 🙂
Buna Edith,
Observ ca multe dintre retetele tale contin tarate de greu. Este acesta un aliment permis? Daca da, care este cantitatea? As putea sa o inlocuiesc cu tarate de psyllium?
Merci!
Buna, din cate stiu taratele de grau fac parte dintre alimentele tolerate, cred ca 2 lg/zi ai voie.. Insa pentru o mai mare acuratete a informatiilor, mai cauta pe net. Eu nu am tinut dieta fff strict, asa ca nu m-a interesat exact limita admisa 🙂 Si taratele de psyllium crd ca sunt tot tolerate.
Buna,
Daca folosesc doar tarate de ovaz crezi ca este vre-o problema?Ms
Nu este nicio problema, insa vei micsora astfel cantitatea de saratele pe care o poti consuma zilnic 🙂