Salatica de astazi (tot Dukan, of course) este o idee minunata pentru masa de Paste.
In zilele urmatoare or sa mai vina pe blog alte retete Dukan, numai bune pentru masa de paste.
Pe Facebook deja vi le-am aratat.. 🙂
Cantitatile sunt la aprecierea fiecaruia, in functie de cata salata vreti sa faceti.
O puteti monta intr-un inel de tort cu 20 cm diametru, daca aveti mai multi invitati la masa…
– Reteta pentru perioada de Croaziera/PL –
Ne trebuie:
sfecla
morcov
branza dulce+crema de branza (grasime 0,1-0,2%)
usturoi
patrunjel
ceapa deshidratata
tarate ovaz (facute faina) – doar la nevoie
sare, piper
Cum se face:
Coacem sfecla in cuptor, pe hartie de copt – dureaza ceva, mai bine de o ora, insa este delicioasa.
O putem fierbe, taiata felii, insa isi mai pierde din culoarea intensa…
Manevrati sfecla cu grija (sau cu manusi pt ca pateaza!)
Pregatim inelul in interiorul caruia vom monta salata (eu am avut un inel metalic de 10 cm diametru), il punem pe farfuria pe care va ramane salata.
In 3 boluri facem cele 3 amestecuri:
1. Sfecla rasa (lasata putin la scurs sa se elimine lichidul in exces) + branza dulce
(sa alegeti una mai uscata, sau lasata la scurs daca este mai zemoasa) + 1 lgt otet, sare, piper.
2. Branza dulce (mai uscata sau scursa bine de zer) + ceapa deshidratata + patrunjel tocat, sare, piper.
3. Morcov crud ras + branza dulce (la fel, scursa), usturoi pisat, sare piper.
Compozitiile trebuie sa fie destul de vascoase, ca sa stea straturile frumos.
Daca una din compozitii este mai moale, adaugati 1-2-3 lg de tarate de ovaz macinate.
In compozitia de branza puteti adauga si putin lapte praf degresat (la fel pt ingrosare).
Asamblam salata pe straturi in interiorul inelului metalic, lasam cca 30 de minute
sa se “aseze” bine, apoi cu grija scoatem inelul.
In lipsa unui inel metalic, puteti forma salata si intr-un bol care nu este foarte conic,
il captusiti cu folie de plastic, asezati straturile, apoi rasturnati salata cu “fundu-n sus” pe o farfurie.
Buna, sanatoasa si foarte aspectuoasa, nu credeti? 🙂
Enjoy!
Ah, Edith…cum ma omori tu pe mine!! Cat de bine poate sa arate!!!
Alexandra
Geeez, ce bine arata!
CE idei ai, draga Edith, bestiale, pe bune. Nu tin Dukan insa o sa o incerc inainte de paste, ca poate o pun printre aperitive (pe care tot de la tine le iau 😉
De vis…. felicitari!
extraordinar!!! poftesc si la o salata dietetica :)) grozav arata, draga! 🙂
Clar o fac in seara asta, revin cu impresii despre gust pentru ca aspectul e absolut fantastic…ce inseamna sa ai imaginatie :)))
OMG… de unde scoti toate culorile astea 🙂
M-ai omorat cu pozele… Super arata!!
Cat este de frumoasa si cat trebuie sa fie de delicioasa! 🙂
senzational!!!felicitari
Senzationala salata! Felicitari:)!!!!!
Cat de bine arata,azi ma duc in piata sper sa gasesc sfecla ca vreau sa o incerc ! Multumim pentru reteta !
e ok ca si gust, dar nu pot sa spun ca e cel mai buna lucru mancat vreodata 🙂
Oana, imi pare rau ca nu ti-a placut..
Nici nu am spus ca e cel mai bun lucru mancat vreodata 😛
Eu pana acum 4-5 ani nici nu ma atingeam de sfecla.. asa ca depinde de gusturi 🙂
Ma bucur ca va place, sper sa va placa si la gust daca o incercati 🙂
arata bine, de mult caut retete cu sfecla rosie iar asta imi e pe plac si o so si incerc 😀
http://roxi-ideas.blogspot.com/
Imi place mult reteta Edith, arata super!
Numai bine si o zii minunata!
am facut reteta dumneavoastra si a iesit bine si ca aspect si ca gust.
carla, ma bucur ca ti-a placut 🙂
O idee grozava pt o cina sanatoasa !
balute…sunt la dieta de 2 saptamani si chiar nu stiam ce sa mai fac…super tare idea
:)) ma bucur ca iti place. Bafta cu dieta si te mai astept sa te inspiri!
Edith as dori sa fac reteta asta pentru 100 de persoane si m-ar ajuta foarte mult daca ai putea sa-mi spui in mare cantitatile..si inele pentru forma rotunda de unde as putea sa fac rost..eu vreau sa fac de dimensiunea unei cesti de cafea mai mare ,pe fiecare farfurie in parte
Alina, din pacate nu mai retin exact cantitatile folosite.. 🙁 Nu cred ca te pot ajuta prea exact. Poti incerca sa folosesti vreo 30-40 de sfecle, 2 kg de morcovi, 2 kg branza dulce+500 g crema de branza, 2 capatani usturoi, 3-4 legaturi de patrunjel, 1 borcan de ceapa deshidratata. Insa sa mai ai de rezerva. Nu stiu exact daca vor iesi chiar 100.
Inelele se gasesc in metro/selgros si in magazinele de tip TCM cu produse nemtesti. De obicei sunt cate 2 la set. Se gasesc de diverse diametre.
multumesc Edith,inelele le-am gasit deja ,iar cantitatile am mai vorbit cu o bucatareasa si mi-a calculat pentru fiecare in parte cat e nevoie sa pun in farfurie…multumesc mult oricum pentru raspuns
Arata ca o prajiturica extrem de gustoasa…plus ca este si foarte sanatoasa 😀
E minunata reteta asta!
Bună ziua
Mă ajutați cu informație, vă rog? Ce înseamnă branza dulce+crema de branza (grasime 0,1-0,2%)? E un fel de cremă de brânză în cutiuță pe care scrie așa? Chiar nu am idee ce și cum 🙂
Mulțumesc.
Ioana, am amestecat branza dulce (din cea din care se fac papanasi sau se foloseste la placinta cu branza) cu crema de branza. Ca sa nu fie usor uscata, asa cum este uneori branza dulce, sa ii dau cremozitate 🙂
Dar daca branza dulce este mai cremoasa, poate fi folosita ca atare, fara sa adaugi si crema de br, sau poti folosi doar crema de branza, dupa preferinte. Daca e dukan, musai degresate 😉