salata-floarea-soarelui_1

Sper ca ati avut un Craciun cu bucurii si veselie si ca nu ati mancat prea mult. 😛

Va arat astazi o salata pe care am avut-o pe masa de Craciun.

Am pus ochii pe salatica asta acum muuult timp pentru ca e tare aratoasa,

iar combinatia de ingrediente nu imi putea fi decat pe plac. Si asa a fost.

M-am gandit ca poate fi o idee ingenioasa si pentru voi pentru masa de Revelion.

Ne trebuie:

400 ml maioneza (eu am folosit 1/3 maioneza si 2/3 iaurt cremos)

300g piept de pui

3 oua

300 g porumb

1 ceapa alba

200 g ciuperci din conserva

3 morcovi

1 cutie chips la cutie (Pringles)

verdeata

(din cantitatile de mai sus iese salata destul de multa, eu le-am mai redus..

Chiar si in varianta redusa, ajunge pt 6-7 persoane, alaturi de alte aperitive )

Cum se face:

Taiem cubulete pieptul de pui, si il calim in putin ulei pana se rumeneste usor.

Curatam morcovii si ii punem la fiert, apoi ii dam pe razatoarea mare.

Fierbem ouale tari.

Tocam marunt ceapa si o opariim in apa fiarta pentru 5 min.

Ciupercile le taiem marunt. Fac o paranteza. Nu am avut ciuperci marinate (si este musai sa fie acrisoare).

Eu am varsat apa in care erau in borcan si am pus otet peste si am lasat asa de seara pana dimineata.

Incepem sa “asamblam” salata – primul strat punem carnea si se ungem cu maioneza (cum v-am spus eu am pus doar 1/3 maioneza, restul iaurt cremos).

Morcovul ras, il punem uniform pe toata suprafata si ungem cu maioneza.

Urmeaza ciupercile si ceapa scursa bine de apa. Ungem cu maioneza.

Apoi punem ouale date prin razatoare mare, distribuim uniform si ungeti din nou cu maioneza.

etape-salata-floarea-soarelui

Porumbul il scurgem bine si distribuim uniform deasupra.

Decoram pe margini cu marar/patrunjel tocat f. marunt.

Pastram la frigider pana in momentul servirii.

Chipsurile se “infig” in salata numai inainte de servire (altfel se vor inmuia).

Neaparat folositi chipsuri Pringles (la cutie) pentru ca sunt intregi, uniforme si au o forma frumoasa.

Enjoy!

salata-floarea-soarelui-1

Multumesc Lena pentru reteta!

O sa revin zilele urmatoare si cu alte cateva bunatati pe care le-am avut pe masa de Craciun.

Intre timp, alte idei cu aperitive pentru masa de Revelion gasiti AICI.