Imi place salata de oua, indiferent cum este facuta. Varianta asta am facut-0 dupa Paste, cu ouale vopsite ramase.
Am adaugat mazare, sunca si un sos cremos de crema de branza cu mustar si putina maioneza.
A iesit o bunatate! Poate fi servita pe paine prajita ca aperitiv la o masa festiva sau ca mic dejun.
Ne trebuie:
7 oua
250 g sunca (presata/de praga/muschi tiganesc)
8-10 linguri de mazare fiarta
100 g crema de branza
2 lg de mustar
6-8 linguri de ulei (optional)
sare, piper
– cantitati pentru 4-5 portii –
Am folosit conserva de mazare de la Sun Food – conserve 100% sanatoase.
Cum se face:
Ouale fierte se taie cubulete.
Facem o maioneza rapida (optional): sfaramam 2 dintre galbenusurile celor 7 oua,
adaugam peste ele mustarul si turnam treptat cateva linguri de ulei. Maioneza astfel obtinuta
o adaugam peste crema de branza aflata la temperatura camerei, omogenizam.
Adaugam compotitia de mai sus peste ouale taiate cubulete, mazarea fiarta si sunca taiata cubulete.
In loc de sunca presata/de praga, puteti folosi muschi tiganesc, piept de pui afumat sau fiert.
Omogenizam bine. Servim pe felii de paine prajita sau nu.
Se pastreaza la frigider in caserola acoperita.
Buna-buna.
Enjoy!
Multumim de reteta! :-*
O reteta gustoasa si usoara 🙂
Lucica, ma bucur ca ti-a placut! 🙂