salata de oua cu sunca si mazare Sun Food

Imi place salata de oua, indiferent cum este facuta. Varianta asta am facut-0 dupa Paste, cu ouale vopsite ramase.

Am adaugat mazare, sunca si un sos cremos de crema de branza cu mustar si putina maioneza.

A iesit o bunatate! Poate fi servita pe paine prajita ca aperitiv la o masa festiva sau ca mic dejun.

Ne trebuie:

7 oua

250 g sunca (presata/de praga/muschi tiganesc)

8-10 linguri de mazare fiarta

100 g crema de branza

2 lg de mustar

6-8 linguri de ulei (optional)

sare, piper

– cantitati pentru 4-5 portii –

Am folosit conserva de mazare de la Sun Food – conserve 100% sanatoase.

conserve mazare _Sun food

Cum se face:

Ouale fierte se taie cubulete.

Facem o maioneza rapida (optional): sfaramam 2 dintre galbenusurile celor 7 oua,

adaugam peste ele mustarul si turnam treptat cateva linguri de ulei. Maioneza astfel obtinuta

o adaugam peste crema de branza aflata la temperatura camerei, omogenizam.

Adaugam compotitia de mai sus peste ouale taiate cubulete, mazarea fiarta si sunca taiata cubulete.

In loc de sunca presata/de praga, puteti folosi muschi tiganesc, piept de pui afumat sau fiert.

Omogenizam bine. Servim pe felii de paine prajita sau nu.

Se pastreaza la frigider in caserola acoperita.

Buna-buna.

Enjoy!

salata de oua cu sunca si mazare Sun Food 1